Acil yardım kızlar, bebeğe zarar verme korkusu

grksznsr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
183
77
98
Merhaba arkadaşlar. 13 gün önce bebeğimi kucağıma aldım, sanırım son kez aşık oldum ve bu aşkların en güzeliymiş. Bir çocuk dünyaya getirme fikrini zor kabullenen ben sürekli maddiyatla ilgili nasıl başarabilirizi düşünürken şimdi bambaşka sorunlarla karşı karşıyayım. Tabi birde lohusa kafası. Sağolsun kayınvalidem yanımda. Henüz yeni yeni alt değiştirebiliyorum. Üstünü değiştrmek banyo yaptırma fikri inanılmaz geriyor beni. Ona zarar verecek olma düşüncesi Allahım nasıl korkuyorum. Zaten oğlumun yüzüne bakarken masumiyetini görüp ağlayan ben sürekli ya kolunu bacağını çıkarırsam ya üşütürsem endişesi iyice psikolojimi bozdu. Birkaç saat önce ilk degq üstünü değiştirdim çocuk titremeye başladı nasıl korktum anlatamam. Banyoya girip dakikalarca ağladım. Ben kötü bir anneyim doğurmakla olmuyo beceriksiz kadın dedim hep içimden, kendimi üzüp durdum. Perşembe günü kayınvalidem gidecek inanılmaz mutsuzum. Nasıl yapacağım nasıl başaracağım hep bunu düşünüyorum. Ne olur benimle aynı durumu yaşamış arkadaşlar deneyimlerni paylaşsın nasıl atlatabilirim bu hastalıklı durumu bilmiyorum

Aynisimi yengem yasadi erke dogdu yigenim ve cok zayıftı tutmaya korkuyordu anneme alıştı haliyle ve annem bir anda gitti benide yollamadı bunu bilerek yaptı alışsın diye yoksa bize alışacaktı yengem buyuyene kadar cekinecekti. Bizden sonra alıştı ve inan ki cok iyi baktı. Basina dikkat etmen yeterli baska cok hızlı cekmedigin sürece birşey olmaz emin ol etten bebek degilki o çıksın bi yerleri

Bu arada kendini kotu hissediyorsan dogum sonrası mutlaka bir pskologa yada aile hekimine görün ben yengemi götürmüştüm cok iyi gelmisti. Bilinclendikce özgüveni gelmisti emdirmeyi dahi bilmiyordu ordaki ebeler öğretti biraz savasmak lazım korkmadan ❤

Bebeginin gaz sorunu olursa ayaklarina ve gobegine papatya yagi sür aktardan al inanilmaz gaz çıkarıyor ve rahatliyip uyuyor bebek dene gor dua ediceksin

Benim yerimde olsan ne yapardr acaba 33 haftalık tam bir oyuncak bebek büyüklüğünde bir oğlum vardı (Çok Şükür Rabbime) korkma birşey olmaz .. şuan mesele onların vücudu o kadar elastik ki korktuğun gibi kolunu bacağını çıkartman çok zor.. ilk ve yeni süreç olduğu için korkman normal. Ama kayınvalidenin gitmesi ve senin bebeğe alışman en doğrusu.. Sakin ol. İnan ki kaynvaliden gidince cesaretleneceksim

Yalnız kaldığımda yapabilirim diyorsun yani. Sürekli ağlama geliyor içimden. Psikologluk bi durum yok bu biraz lohusa hassasiyeti diye düşünüyorum normalde duygularım kaya gibidir. Yengende aynen böyle tedirgindi ozaman

O gidince annem gelcek. Kadın onca çocuk büyüttü. Son 4 yıldır hiç çocuk yıkamadı giydirmedi. Bendeki kafa okadar takıntılı ki annem acaba çocuk yıkamayı unutmuş mudur diye düşünüyorum. Sende benim gibi daha önce çocuk giydirip alt değiştirmedin mi. Ben hiç bebek kucaklamamıştım bile

Hayır canım daha önce hiç çocuk bakmadım. Hele benimki kadar küçük bebek hiç bakmadım.. 20 gün ayrydk küvezdeydi. Annesini bilmeden geçirdi günlerini yavrum herşeyiyle ben ilgilenmeliyim diyerek o cesaretle yaklaşmştm çocuğuma. Tabi ilk zamanlar kaynanam ilgilendi ben de cesaretlendirdim kendimi ve bütün yükünü ben aldım.. Annelik bunu gerektirir çünkü.. eğer çok takıntılıysan psikolojik destek alabilirsin. Ayrıca annen 4 yldr çocuk yıkamamış olsa bili kim bilir kaçtane çocuk yıkadı ve baktı merak etme annen gayet iyi bakar bebeğine. Ama annene ve kaynanana güvenp bebeğinin bakımını tamamen onlara üstlendirme. Çünka bebeğinin sana intiyacı var sadece.. başkasına değil ..

Aynen yengemde böyleydi ustelik kolik bebekti sabahlara kadar uyumaz gunluk 5 saat felsn uyurdu yigenim 4 yasinda suan ama 3 sene boyle gecti ben 1.5 yıllık evliyim daha bu ay verdim bebek yapmaya karar. Ben bile cok etkilendim kolik bebekten prematüre küçük bebekten korktum baya ama ben gitmeseydim yanına uykusuzlukla zordu. Uyku anlaminda sana yardim edicrk birisi olmasi lazim o senin bebegin sana muhtaç sen yapmazsan kimse yapmicak oyle dusun yaparsinnnn sennn emin ollll

Sürekli ağlama hissi lohusa olduğunuzdan emin olun dünyada bebeğinize en iyi bakacak kişi siSiniz korkmayın cesaretinizi toplayın

Doğmadan ilk düşündüğüm uykusuzluktu. Tahamülüm yoktur. Ama çocuğa zarar verme korkusu daha ağır bastı. Sende korkma 2 saat bile uyusan dinç oluyorsun. Ben uykumdan asla ödün vermeyen bir olarak bunu söylüyorum bana güven korkma

Klomenden sonra şöyle birsey yasiyorum istesemde uyuyamiyorum 24 saat 32 saaatler uyanık kalıyorum anca bayiliyor uyuyorum 3 4 saat uyuyup kalkiyorum çoğunlukla. Allah alıştırıyor mu diye düşünmedim diye değil vallaha.

Ben cok fazla sese gelemiyorum gürültü vs o yuzden korkum o sese duyarsizlasmam lazim

Destek alacak kadar ileri boyutta değilim şükür. Düzelcrk inanıyorum. Asla normal doğum yapaamam derken bi cesaret 1,5 saate doğurdum oğlumu. Bunuda atlatacağıma inanıyorum. Benimle aynı şeyleri yaşayıp bu durumu atlatan sizleri dinledikçe güç buluyorum

Klomen hamile kalmak için kulanıyorsub sanırın

Zamanla alışırsın canım ilkler her zaman öyle olur sonra zaten deneyimli oluyorsun korkma kendine güven onu senden başka daha iyi koruyup kollayacak sevecek kimse yok.

Bak bende şimdi üçüncü de evire çevire çabucak giydircem alıştım artik Rabbim sağlık versin yeter ki zamanla hersey olur. Sağlıklı bir ömrünüz olsun bebeğinizle birlikte nice güzel yıllarınız olsun insallah

Aynen herhangi bir problemim yok doktora danistim muayene oldum kullanabiliriz dedi kendi yumurtlamami biliyorum zaten igneyede gerek yok bu ay olmaza bakcaz igne vs takip yöntemlerine
Bana tüp bebekle hamile kalabileceğim söylendi. Özellikle boş gebelik kürtajımdan sonra ciddi sorunlar yaşadım. Tedavim boyunca folicasitli demir hapı kullandım ve bir kavanoz arı sütü bal polen yuttum her gece. İlk denememizde hamile kaldım. İstersen sende dene arkadaşım. Cenabı Allah tez vakit kucağını doldursun sağlıklı hayırlı

Sana da Allah sağlıkla hayırla kavuşturmayı nasip etsin inşalah

Folik asit folidoce kullandim şiddetli bas agrisi yapti bende belkide o değildir ama bilemedim bıraktım. Ben ari sütü duydum bir ablamızdan belki onuda alirim bilmem benim gebelige engel bir durumum yok şükür ki şuan bakalim gebe miyiz degilmiyiz annrm bitki cayi getirmis içmedim zorluor onu bile agzima almiyorum ne ilac ne bitki ne herhangi hir takviye ❤

Ayy maşaALLAH sana canm. Evet atlatacaksın geçecek çünkü sen de biliyorsun bir bebeğe annesinden daha özenli daha iyi kimse bakamaz sağlkla büyüsün bebişin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…