Dün erkek kardeşimi 15 öğrenci toplanıp okul bahçesinde dövmüşler. Meseleyi uzun uzun anlatıyorum ki saçma sapan yorumlar yapılmasın. Gerçekten yardım etmeye çalışan, bu konu hakkında bilgisi olan biri yazsın.
17 Yaşında bir erkek kardeşim var. Lise son öğrencisi...
Çok efendi, sessiz sakin, okuldaki kızlarla da işi gücü yok. Teyzemin kızına aşık.(Kız meselesidir demeyin diye yazdım bunu) Kız gibi çocuk yani. Öğretmenler çok sever onu.
Dün çok kötü bir olay olmuş teneffüste.
Futbol maçı yapacaklarmış. Çocuğun biri buna kaleye sen geç demiş. O da geçen sene kaleciyken kolum kırıldı. Ben olmayım sen ol demiş. Gerçekten de geçen sene kaleciyken topu kurtarcam diye kolunu kırmıştı.
Her neyse. Çocuk deli midir nedir ben olmam dedi diye 15 arkadaşı toplamış ne ara başardıysa. Bana küfretti diye yalan atmış.
Çocuklardan biri yeğenimize küfretmişsin diye dayılanmış. Bizimkide noluyo lan yok öyle bişey deyince 15 kişi bizimkine dalmış.
Dünden beri hastanede yatıyormuş kardeşim. Kafatasında çatlak meydana gelmiş, parmağı kırılmış, ağzını gözünü morartmışlar. Müşade altında şu an. Haberi alınca tansiyonum düştü, elim ayağım boşaldı. Çok sinirlendim.
Kendisiyle de konuştum küfrettin mi gerçekten diye, yok etmedim dedi. Etse söyler, benden çekinmez. Arkadaş gibiyiz ve ailece çok rahat insanlarız. Evde herkesin yanında sigarasını içiyor. Bizden hiç bişeyini de saklamaz.
Ben çocukların disiplin kuruluna sevk edilmesi için bir dilekçe hazırladım. Maille göndereceğim babama.
Ama başka hangi kurumlara ne şekilde başvurmalıyım bilmiyorum. Olayı başlatan çocuğun okuldan atılmasını istiyorum, o sırada bahçede nöbetçi olan ama orada bulunmayan öğretmenle ilgili ne yapabilirim bunu da bilen varsa öğrenmek istiyorum.
İşin en kötü yani kardeşim çok rencide oldu. Herkes toplanmış okul eylem yeri gibiydi abla, çok kötüydü dedi. Anladığım kadarıyla gururu çok kırılmış. Bu halde okula nasıl gidecek bilmiyorum. Çok da gururlu çocuktur. YGS'ye girecek derslerden geri kalmasını da istemiyorum. Ne yapabilirim bilmiyorum
Başına böyle bir olay gelen var mı? Ne yapmalı? Birileri bana yardımcı olsun lütfen.