• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ACİL YARDIM HEMOGLABİN YÜKSEKLİĞİ OLANLAR YARDIMCI OLURMUSUNUZ

Biktimherseyden

Caresizim
Kayıtlı Üye
15 Mart 2018
245
28
28
51
Arkadaslar bugun kan sonucum da hemoglabin yuksekligi cikti. Sigarayi hemen birakacaksin yoksa ani kalp krizi grcirirsin dedi doktor elim ayağım boşaldi. Demir eksikligi var dedi sekerden suphelendi seker yuklemesi yapalim dedi istemedim. Hemoglabin yuksekligi olan varmi lutfen yardimci olun ne yapmam lazım cok uzuluyorum

Doktorum. Sigara içenlerde hemoglobin zaten yüksek çıkar. Nedeni akciğerden yeterince oksijen taşımak için artan kan hücresidir yani oksijen taşıyan. Lafın kısası hemoglobin yüksek diye değil sigarayı nasıl bırakacağım diye dert yanın. Sigarayı bırakınca hemoglobin zaten düzelir

Bu kanınızın daha kalın bir yapıda, pıhtılaşmaya meyilli olduğunu gösterir. Sigara kullanımı da pıhtılaşma eğilimini artıracağından pıhtı atması sonucu kalp krizi, felç vb sonuçlar doğurabilir. Özellikle doğum kontrol hapı ve sigarayı bir arada kullanıyorsanız çok daha yüksek bir ihtimal. Bence de sigarayı bırakmalısınız. Kan vermelisiniz.

Doktorunuz size önerilerini sunmuş. Siz gelmissiniz burda kim olduğu vasfı belli olmayan insanlardan öneri istiyorsunuz. Mantıklı mı sizce? Burda bi kişi yok önemli değil korkma desin siz de rahat rahat sigaraya devam…

Bi de şeker hastalığı sanki gripmiş gibi davranılmasına ifrit oluyorum. Yaptırma bacım şeker yüklemesi de beş sene sonra böbreklerim mahvolmuş lütfen yardım diye konu açarsınız.

Benim yıllardır 16 çıkar. Erkeklerde bu değer normal kabul ediliyor. Kadınlarda üst sınır 15. Yüksek rakımlı yerlerde yaşayanlarin, stresli yapısı olanların en önemlisi sigara içenlerin yüksek çıkar. Ben sigarayı bir sene evvel bıraktım ama hala 16 çıkıyor. Ani kalp krizi inme vs ihtimal dahilinde. Kilonuz yerindeyse kan verin. Kan vermek de işe yarar. Ben 45 kilo olduğum için kan veremiyorum.

Benim yıllardır 16 çıkar. Erkeklerde bu değer normal kabul ediliyor. Kadınlarda üst sınır 15. Yüksek rakımlı yerlerde yaşayanlarin, stresli yapısı olanların en önemlisi sigara içenlerin yüksek çıkar. Ben sigarayı bir sene evvel bıraktım ama hala 16 çıkıyor. Ani kalp krizi inme vs ihtimal dahilinde. Kilonuz yerindeyse kan verin. Kan vermek de işe yarar. Ben 45 kilo olduğum için kan veremiyorum.
Sigara kullananlar kan verebiliyor mu?

Elbette sigara içenlerin kanı kabul ediliyor. Sadece kan verdikten sonra bir süre sigara içilmesi uygun değil. O da bağış yapanın sağlığı açısından tansiyonu falan düşer diye

49 kiloyum 15_6 degerim sigara icme dedi cok korkuyorum kalp krizi falan yaziyor

Arkadaslar bugun kan sonucum da hemoglabin yuksekligi cikti. Sigarayi hemen birakacaksin yoksa ani kalp krizi grcirirsin dedi doktor elim ayağım boşaldi. Demir eksikligi var dedi sekerden suphelendi seker yuklemesi yapalim dedi istemedim. Hemoglabin yuksekligi olan varmi lutfen yardimci olun ne yapmam lazım cok uzuluyorum
Doktorun ağzından da bal damlıyormuş. Başka bir dahiliye doktoruna giderek şikayetinizi belirtip detaylı kan tahlili isteyin bunu sağlık ocaklarında da ücretsiz yapıyorlar zaten şeker veye kan ile ilgili bir sıkıntı varsa tahlil sonucunuzda çıkar ve doktorunuz gerekli tedaviyi uygular benim annemde de şeker çıktı şuan diyet ile düşürdü mesela şekerini ben de kansızlık vardı kan ilacı kullanarak değerlerim düzeldi içinizi ferah tutun ve iyi bir doktor bulun merak etmeyin

Doktorun ağzından da bal damlıyormuş. Başka bir dahiliye doktoruna giderek şikayetinizi belirtip detaylı kan tahlili isteyin bunu sağlık ocaklarında da ücretsiz yapıyorlar zaten şeker veye kan ile ilgili bir sıkıntı varsa tahlil sonucunuzda çıkar ve doktorunuz gerekli tedaviyi uygular benim annemde de şeker çıktı şuan diyet ile düşürdü mesela şekerini ben de kansızlık vardı kan ilacı kullanarak değerlerim düzeldi içinizi ferah tutun ve iyi bir doktor bulun merak etmeyin
Zaten oksuz bir kiz evladi buyutuyorum 10 yasinda cocugum stresliyim menopoza da girdim birde bu doktor boyle deyince kac gundur agliyorum

Bobreklere cok zarari oluyormus yaptirma diyorlar😥😥
Ama doktor öneriyor onun ilmine güvenmiyor musunuz? Şekeri farkedemezsen böbrekleriniz ilerde çok daha fazla zarar görür. Onun bunun dediğine bakmamalısınız açıklamış zaten ama burda soruyorsunuz hala. Sağlık kıymetli şakaya gelmez.

Ama doktor öneriyor onun ilmine güvenmiyor musunuz? Şekeri farkedemezsen böbrekleriniz ilerde çok daha fazla zarar görür. Onun bunun dediğine bakmamalısınız açıklamış zaten ama burda soruyorsunuz hala. Sağlık kıymetli şakaya gelmez.
Sekerim 90 bizim ailede seker yokki her yuklemede para kazaniyorlar onuda gectim bir doktor hastasina daha aciklayici yaklassa bizde ne oldugunu anlasak azarlayarak agzinin icinde ne dedigi belirsiz

Zaten oksuz bir kiz evladi buyutuyorum 10 yasinda cocugum stresliyim menopoza da girdim birde bu doktor boyle deyince kac gundur agliyorum
Bazı doktorlar çok patavatsız malesef insana hemen en kötü ihtimali söylüyorlar kansızlığın da lösemi riski var mesela ama her kansızlık yaşayan lösemi olmuyor. Benim annemin de menapozdan sonra şekeri çıktı muhtemelen sizin de onunla ilgilidir üzülmeyin tedavisi var yeter ki anlayışlı bir doktora görünün kendinizi strese sokarsanız daha çok kötülük etmiş olursunuz. Şekerim 90 demişsiniz 90 gayet normal benim annemin teşhis konduğununda 199 du şuan 100 lere düşürdük

Bazı doktorlar çok patavatsız malesef insana hemen en kötü ihtimali söylüyorlar kansızlığın da lösemi riski var mesela ama her kansızlık yaşayan lösemi olmuyor. Benim annemin de menapozdan sonra şekeri çıktı muhtemelen sizin de onunla ilgilidir üzülmeyin tedavisi var yeter ki anlayışlı bir doktora görünün kendinizi strese sokarsanız daha çok kötülük etmiş olursunuz
Cok tsk ederim. Hemoglobin degerim 15_6 sigara icersen kalp krizinden gidersin dedi eve nasil geldim bilmiyorum

Sekerim 90 bizim ailede seker yokki her yuklemede para kazaniyorlar onuda gectim bir doktor hastasina daha aciklayici yaklassa bizde ne oldugunu anlasak azarlayarak agzinin icinde ne dedigi belirsiz
Özel hastaneye mi gittiniz? Doktorunuz size zaten açıklama yapmış. Tedavi seçeneğini sunmuş. Şeker yüklemesinden neden para kazansın yahu. Ailenizde şeker hastası olması gerekmez. Tek başına glukoz değil diğer değerler de önemli. Bakın hemşireyim çevrenizde çok yanlış bilgilendirme yapan var sanırım. Neyse ne diyeyim üzülüyorum böyle şeyler okuyunca. Umarım bırakırsınız sigarayıda. İyi akşamlar

Back