• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım :( Ellerim yanıyor..

shiningg

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
2.768
3.627
448
Arkadaşlar çok büyük bir dert değil belki ama acıdan ağlamak üzereyim.

Yeşil biber doğradım, çok acıymış, saatlerdir ellerim kavruluyor. Suyun altından çıkaramıyorum. Buzda işe yaramadı. İlk defa başıma geldi. Nasıl dindiririm bu acıyı biliyorsanız söyleyin lütfen..

Bu yazıyı bile çok zor yazdım, bilgisayarın ısısı daha da beter hale getirdi ellerimi..

Son düzenleme:

Yeşil biber doğradım, çok acıymış, saatlerdir ellerim kavruluyor. Suyun altından çıkaramıyorum. Buzda işe yaramadı. İlk defa başıma geldi. Nasıl dindiririm bu acıyı biliyorsanız söyleyin lütfen..

Bu yazıyı bile çok zor yazdım, bilgisayarın ısısı daha da beter hale getirdi ellerimi..

aklima tek gelen anestol krem varsa ondan sur eline.ve sakin o biberi yeme.gecmis olsun

eline yağlı bir krem sür bir kaç dakika beklesin biberin özü kreme geçecek ....sonra elini sabunla yıka.......bu işlemi elinin acısı dinene kadar devam et

hemen bi yumurta kır

sadece akını ellerinde nereler yanıyorsa sür

anestol pomadı bırak elindeki biberin özünü yağlı kremle atman gerekiyor hadi koş ben doktorum hadi

Selamlar,
Ellerinizi once sirkeyle yikayin daha sonrada sut veya yogurt gibi icinde lactose olan bir seyle daha yikayin. Aman elleri goze goturmeyin. Eger bu dedigimi tekrar 2 kere yaparsaniz daha iyi olur.

konu sahibi başka topikte işi bitince gelir

Başka topikte değilim... Burayı takip ediyorum asıl. Sadece ilgimi çeken bir konu vardı ve yorum yazmadan duramadım. Ellerim acıdığı için de yavaş yazıyorum.. Umarım saygısızlık olmamıştır, inanın şaşırdım napcağımı acıdan kavruluyorum :( İnternetim de yavaş, yorumlarım yayınlanmıyor hemen.

Son düzenleme:
HABER ARŞİVİ
25
Yanıklar için yumurta akı tedavisi
Bir yanık meydana geldiğinde önce hemen soğuk suyun altına tutmak sonra ise bu bölgeye yumurta akı uygulamak tedavinin önemli bir parçasıdır.
Hiçbir zaman bunu kullanmak gerekmeyeceği düşünülür, ama gerektiğinde...
Yumurta akı kullanılarak yanıklar basit ve etkin biçimde tedavi edilebilir.
Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilen önemli tedavi yöntemlerinden biridir.

HABER ARŞİVİ
25
Yanıklar için yumurta akı tedavisi
Bir yanık meydana geldiğinde önce hemen soğuk suyun altına tutmak sonra ise bu bölgeye yumurta akı uygulamak tedavinin önemli bir parçasıdır.
Hiçbir zaman bunu kullanmak gerekmeyeceği düşünülür, ama gerektiğinde...
Yumurta akı kullanılarak yanıklar basit ve etkin biçimde tedavi edilebilir.
Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilen önemli tedavi yöntemlerinden biridir.
bu cok mantikli kollagen yapisindan dolayi doku yenilenmesine yardim eder yapistirir ayrica sanirim yanigin derinlesmesini de engeller ama bu yanik degil arkadasin hissettigi yanma hissi.farkli yani

Hepiniz çok iyisiniz. Sorunumla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.. Yumurta akı yanma hissini geçirir mi bilmiyorum, ama krem sürdükten sonra geçmezse ilk işim yumurta akını denemek olacak.

Krem sürmek çok işe yaradı arkadaşlar.. Ellerime yağlı krem sürüp yıkadım. 4, 5 defa tekrarladım bunu. Çok azaldı acı. Aynı sorunu yaşayan olursa diye yazmak istedim buraya sonucu. Hepinize tek tek teşekkür ederim önerileriniz için.. :))

Back