Acil yardım düşünmekten deliricem :(

Aksam esinle sakin ve acik acik konus.
Eger hatalariniz karsilikli ise birbirinizden özür dileyin.
Eger hata esindeyse büyütme konuyu ama yatak ayirma konusunda taviz verme. Ne kadar kirildigini
belirt.

çok yerinde olmuş yazdıklarınız.hatta bunu daha da genişletirsek
kayınvalideniz yada görümceniz,akrabaları hakkında(kardeşi,teyzesi,kuzenleri vs..)
ileri geri konuşsa bile sadece dinleyip,sakın yorum yapmayın.
Ayrıca başkalarının dedikodusunu size yapan insanlar,sizinkinide başkasına yapar.
Ben bu tarz insanlardan hiç haz etmem.hiçbir özelimi de paylaşmam.

zaten bir daha ölsem evdeki sorunumu anlatmam kimseye dersimi aldım
kimseye güven olmuyo helede eşimin ailesi keşke çokkkk uzaklara taşınsam kimseyi görmesem en bütük dileğim bu.

canım eşinle aran ilaki düzelir bu kolay iş senin burdan asıl çıkarman gereken benimde daha önce tecrübe ettiğim gibi,biz el kızı olarak nekadar haklı olsakta herşey iyi canım cicimken oğullarına bir laf söylediğimizde nasıl sırt çevirdiklerini ve seni yanlız bırakmalarını unutmaman...
sen görümcene anlatırsın o gider annesine,anneside gider oğluna oğluda gelir sana oldunmu sen dedikoducu :KK1:
hemde hiç kötü niyetin yokken...

Son düzenleme:
canım eşinle aran ilaki düzelir bu kolay iş senin burdan asıl çıkarman gereken benimde daha önce tecrübe ettiğim gibi,biz el kızı olarak nekadar haklı olsakta herşey iyi canım cicimken oğullarına bir laf söylediğimizde nasıl sırt çevirdiklerini ve seni yanlız bırakmalarını unutmaman...
sen görümcene anlatırsın o gider annesine,anneside gider oğluna oğluda gelir sana oldunmu sen dedikoducu :KK1:
hemde hiç kötü niyetin yokken...

evet aramız düzelicek ama benim yalvarmamı falan bekliyo bence gitsem konuşsam alttan alsam her seferinde adet haline getirecek bu küsme durumunu konuşmasam aynı evin içinde insanın zoruna gidiyo ayrı ayrı yemek yemek bile ne ayıp
böle şeyler yaptıkça insan eşinden soğuyo şuan beklemedeyim bende onun konuşmasını bekliyorum :KK43:

evet aramız düzelicek ama benim yalvarmamı falan bekliyo bence gitsem konuşsam alttan alsam her seferinde adet haline getirecek bu küsme durumunu konuşmasam aynı evin içinde insanın zoruna gidiyo ayrı ayrı yemek yemek bile ne ayıp
böle şeyler yaptıkça insan eşinden soğuyo şuan beklemedeyim bende onun konuşmasını bekliyorum :KK43:

bencede beklemelisin,herkes hatasını kabul etmeli...
aldırmıyomuş gibi gözük çünkü o senin kafana taktığını gördüğü zaman zaten o gelicek diye düşünerek olayı dahada abartır...
ben sende bi suç göremiyorum burda tek hatan görümcenle dertleşirken,eşin için söylediklerini yanlış insana söylemiş olman malesef...

eşin sanki küsmek yatak ayırmak için bahane arıyormuş gibi davranmış kardeşime niye birşey ikram etmedin diye de küsülmez ki
biraz kendi haline bırak bakalım üstüne gitme normal davran elbet yelkenleri suya indirecektir

çok yerinde olmuş yazdıklarınız.hatta bunu daha da genişletirsek
kayınvalideniz yada görümceniz,akrabaları hakkında(kardeşi,teyzesi,kuzenleri vs..)
ileri geri konuşsa bile sadece dinleyip,sakın yorum yapmayın.
Ayrıca başkalarının dedikodusunu size yapan insanlar,sizinkinide başkasına yapar.
Ben bu tarz insanlardan hiç haz etmem.hiçbir özelimi de paylaşmam.

Aynen, dinleyip geçeceksin.
Benim arkadaşım da aralarındaki samimiyete dayanarak annesi ile yaşadığı sorunları önce benden duysun, o beni anlar eminim diyerekten konuşacaktı, yapma sakın dedim, hep derdi kayın validemin baskısının oda farkında, görümcesinin çocuğu var çok müdahale eder, yedirme dediklerini yedirir, kalın giydirme dediği halde giydirirmiş. Görümcesi de annesine kızar veya arkadaşıma kızdığına dair işaret yaparmış yani hareketleriyle belli edermiş.

İyi de onlar anne kız, kendi yapar ama senin annesine söylediğin tek lafın dokunur dedim, sonra başka bir sorun da yine bu bana hak verir dediği olayla benzer bir olay da görümce, arkadaşımın aslında sonuna kadar haklı olduğu bir konuda karşısında durmuş, o günden sonra anlatılmaması gerektiğini anlayıp bana hak verdi, şuan araları yine iyi, ama bir şey anlatmaya yeltenmez kesinlikle.

kızlar konuyla ilgili herşeyi geçtim eşimin görümceme olan tepkisizliğine ne demeli ben şaşırdım kaldım
acaba bana kızgın diyemi çok normalmiş gibi davranıyo görümcemde sen yanlış anladın onda kırılacak küsecek yok diye mesaj atıyo halen cevap vermedim ama eşimin iki laf etmesini beklerdim :KK43:

bana göre bu küslük konusunda sizinde payınız var.görümcenize
''senin kardeşinde aile takıntısı var '' demeniz tuhaf olmuş.ne de olsa kardeş onlar
tabiki savunacak görümceniz kardeşini.sinema için de bakabilirdiniz ayrıca ne kadar vakit alırdı ki?
:KK14:

Off çok karışık :KK61:
Konu ne ara altınlara geldi onu bile anlamadım :KK14:
İki kere okudum ve anladığım kadarı ile yapıcam yorumumu :KK14:

-Sen sürekli görümcenle herşeyini paylaşan birisin.
Ve asıl yanlış işte tam da bu noktada baş gösteriyor .
Ne olursa olsun o eşinin ablası/kardeşi.
Ondan sana kanka/arkadaş/sırdaş olmaz .Bir bir daha iki.
Şahsen ben hayatta güvenip anlatamazdım bir sıkıntımı.
Sen baya cesaretlisin yada gözü karasın.

-Hadi yaptın bir hata anlattın.
E be gülüm onda aile takıntısı var diye de denir mi hiç.
Karşındaki de onun ailesinden biri.
O da yapması gerekeni yapmış abisini savunmuş.

-Görümcen çok dengesiz.Altın maltın ne alaka.Kel alaka valla.
Yok benim annem sana pahalı altın aldı vs..
Komik muhabbetler bunlar.Tabi alacak hayret birşey.Bunun da lafı edilir mi.

-Eşinin asıl problemi başka birşey bence.
Zira bu çok çok basit bir mesele.
Yok abisine ikramlık yapmamışsın da bilmem ne.
Zaten fazla oturmamışlar ki.Otursalar illa yapardın.Evine gelen misafir sonuçta.
Yatak ayırmak da neyin nesi.
Oturup adam akıllı sakince konuşmak yerine...

sanırım sen beklemişsin bir süre sonra bir şey içer misin dicektin ama onlar erken davranıp kalktı di mi?eger böyleyse eşine bu şekilde ifade et..

bir de sakın ama sakın görümceyle eltiyle dost olmayın olunmaaaaaz ne demek arkadaşınla dertleş kimi kime şikayet ediyorsun ki canım tabi ki savunmaya geçecek...

kızlar günaydın yazılan cevaplar için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim
dün eşim yanıma geldi konuşalım dedi konuştuk rahatsız olduğumuz şeyleri karşılıklı dile getirdik
ben onun yanlışını söyledim görümcemede gereken cevabı vermiş bunada sevindim
olayı çözdük :)

Sevindim arkadaşım.
Tatsız bir durum yaşadın ama birşeyi anlamış oldun.
Yakında olsan eşinin ailesine bir yere kadar duygularını , düşüncelerini paylaşmak lazım.
En önemli şey sizn huzurunuz.

Son düzenleme:
eşin akşam gelip filmlere baktınmı deyince bütün gün iş yaptım yardım etseydin giderdin diye ters cevap vermeniz hoş olmamış.sanırım ona kızdınız günü ailesiyle geçirdi diye ama çok da bilerek olmamış iş yerinden tel beklemiş.sürekli böyle yapmıyorsa bozulmamalıydınız.akşam güzelce filme gidebilirdiniz,huzursuzluğa gerek yoktu.abisi geldiğinde de kısa oturmuşlar bi an düşünememiş olabilirsiniz.eşiniz abisine birşey içermisin dediğinde siz de ısrar edebilirdiniz.hiç sesiniz çıkmayınca sanki siz istemiyormuşsunuz gibi olmuş.ne bileyim bana eşiniz çok haksız gibi gelmedi.görümcenize açılmayın böyle konularda gerek yok.sonuçta ne kadar sizin tarafınızda olabilirki.

pardon ama ben eşinizin kaynınızla küs olduğunuz halde gelmelerini çözemiyorum;iki seçenek var ya aileme hürmet edeceksin demek istiyor ya da sizin barışmanızı istiyor...başta size yapılan saygısızlığa tavır koysaydı farklı olurdu bence...artık birikmiştir bazı sorunlar o yüzden ters davranıyor bence...görümcenizlede mesafeli olmakta fayda var bence,derdinizi anlatacağınız kişi o değil emin olun...eşinizle bi konuşma yapmayı deneyin...öncelikle ASIL problemin ne olduğunu anlamaya çalışın...

X