cnm allah kolaylik versin öncelikle benim sana tavsiyem kesinlikle vakit kaybetme benimde 7 yasinda bir oglum var nsl büyüttüm bir allah bir ben bilirim senin bebegin gibi uykudan sürekli uyanan bi cocuktu ve sabaha kadar uyanik tutsan dururdu öyle bi bebekti bende senin gibi korkuyordum neden acaba sebepsiz degil inan benim oglumun kulaklari iltahaplamisti ve bu baya bi sürdü gecti geri tekrarladi kücük cocuklardada en sik karsilasilan problemlerden bitanesi cnm doktordan zarar gelmez sonuctabebeğim 46 günlük çok ağlıyır doğduğunda daha fenaydı bir buçuk saat emiyordu çekincede başlıyordu artık 4 saat 5 saat.. 10 saat bile ağladığını biliyorum meğer doymuyormuş neyse sonra mama takviyesine başladık bebeğim rahatladıdiyorduk ama genel olarak huysuz bi bebek ama şuanki en büyük problemim uyumaması gündüz hiç uyumuyor şöyle söyleyim dün 7 de uyandı 9 da tekrar uyuttum 10 da uyandı ki sabahlar çok uyumuyo zaten ondan sonra yani öğlenden itibaren ben utuyorum 10 dk sonra kalakıyo ve feci bi ağlama taki tekrar uyutana kadar drken tam gece 1 de ancak uyudu ki, 11 de biz eşimle yıkadık banyodan sonra daha iyi uyuyo diye çıldırmak üzereyim kızlar hep böyle inanın aralarda bi tuvalete gidiyorum birde iki lokma ağzıma bişey atıyorum okadar evim berbat halde pisliğin içinde oturuyorum bu da moralimi bozuyo derken bayağı bi psikolojim bozulmuş durumda bukadrcık şeydenmi demeyin daha yaşadığım çol şey var ama herşeyide yazamıyorsunuzki... neyse ben sizden bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum neden uyumuyo olabilir uykusuzluktan ölüyo aslında ve uyuyamadığı için ağlıyo anlıyorum bir arkadaşım kansızlıktan olabilir dedi kansız çocuk uykuya geç dalar dedi siz ne biliyosunuz bu konuda ne olur paylaşın doktora götürmelimiyim eşim karşı çıkıyo doktor neyapcak diye ilaç verirse ben kullandırtmam 3 aydan önce diyor ne yapcağımı şaşırdım bu arada gaz problemi yok gazını atıyo hemen ve onun dışındada varsa gazı belli ediyo zaten.çok uzun oldu :) şimdiden teşekkürler arkadaşlar ben foruma pek giremiyorum ama siz yazın iki arada bi derede girerim artık..
ya arkadaşım aynı şeyleri yaşamışız süreç aynı şekilde işlemiş bizde doymuyo diye mama verdik ve devamıda aynen senin anlattığın gibi oldu ama ben mamayı hiç kesemedim bebeğim iştahlıydı ve benim her geçen gün sütüm dahada azaldı ve açıkçası bu süt meselesi nezaman konu olsa içim sızlıyo çünkü ben mamayı hiç aklımın ucunda geçirmemiştim ve sanki mamaya boşu boşuna başladık gibi geliyo yani evet doymuyo olabilirdi ama biraz sabredip daha sık emzirip yada pompayla sağıp çoğaltabilirdim ben emzirdikçe çoğaldığını çok geç öğrendim bu kadar cahilmişim yani hamileyken hep doğum üzerine olan paylaşımlara katıldım bebek için olanıda bebek doğunca bakarız dedim ne bileyim ben tuvalete bile zor gideceğimi çok kızıyorum şimdi kendime ama sonradan sütümü çoğaltmak için çok uğraştım elektrikli pompa aldım emmediği zamanlarda sağarım diye çok saati saatine yapamadım çünkü bebeğimle ilgilencek ikinci kişi yok ama her fırsatı değerlendirdim bol bol emzirdim ama hiç birzaman doyuracak bir sütüm olmadı neler yedim neler olmadı sanırım çok üzgünüm bu konuda şimdide beni emmeyi bırakacak gibi sütüm nerdeyse kesilecek bu yüzden pompaya başladım inşallah kesilmez.. çok uzun oldu insanın herşeyi yazası geliyo :)) sevgiler....ben de aynı problemi yaşadım. gece uykusu daha iyiydi ama gün içinde toplam 40 dk ancak uyurdu. 20 dk sabahtan 20 dk öğleden sonra. özellikle öğleden sonra çok ağlardı.akşam kolik krizi geçirirdi. biz de mama vermeyi denedik doymuyor mu diye. mamayı içti. sıkıntıları hafifler gibi oldu,hatta ben çok üzüldüm mama vermek zorunda kalıyoruz diye. fakat sonra aynı sıkıntılar geri döndü. doktor bize bir gaz ilacı vermişti. yerli malı. aslında çok meşhur bir alman markası gaz ilacı da var. ikisi muadil demişlerdi. yerli malı olan gaz ilacı bir işe yaramadı. sonra bir de alman markasını denedik. çok büyük fark oldu. çok iyi geldi. mamayı komple bıraktı, meğer gazdan ağlıyormuş, mamayı da bir hışım içiyor o da daha çok gaz yapmaya başlıyormuş.ama kolik krizleri değişmedi. onlar için de saç kurutma makinesini keşfettik :) ciddiyim. aylarca saç kurutma makinesinin sesine tepki verdi. ağlama krizi geçirirken hemen açıyorduk, bazen susuyordu bazen de ağlaması azalıyordu. sonra onu da kendiliğinden bıraktı. ama arkadaşların yazdığı gibi şunlar çok önemli : kalça çıkığı---çok ağlatır bebekleri mutlaka baktırın. ağlaması için de mutlaka doktora götürün çünkü aşırı ağlama fıtık yapabilir, yazık çocuğa ve de söz konusu alman markası ilacın şişesini içse bile zararı yok. eşiniz bence at gözlüğü ile bakıyor olaya.
arkadaşım bebe çaylarından kullan işe yarıyo bende oğluma kullanıyom mesela humana gece çayıbebeğim 46 günlük çok ağlıyır doğduğunda daha fenaydı bir buçuk saat emiyordu çekincede başlıyordu artık 4 saat 5 saat.. 10 saat bile ağladığını biliyorum meğer doymuyormuş neyse sonra mama takviyesine başladık bebeğim rahatladıdiyorduk ama genel olarak huysuz bi bebek ama şuanki en büyük problemim uyumaması gündüz hiç uyumuyor şöyle söyleyim dün 7 de uyandı 9 da tekrar uyuttum 10 da uyandı ki sabahlar çok uyumuyo zaten ondan sonra yani öğlenden itibaren ben utuyorum 10 dk sonra kalakıyo ve feci bi ağlama taki tekrar uyutana kadar drken tam gece 1 de ancak uyudu ki, 11 de biz eşimle yıkadık banyodan sonra daha iyi uyuyo diye çıldırmak üzereyim kızlar hep böyle inanın aralarda bi tuvalete gidiyorum birde iki lokma ağzıma bişey atıyorum okadar evim berbat halde pisliğin içinde oturuyorum bu da moralimi bozuyo derken bayağı bi psikolojim bozulmuş durumda bukadrcık şeydenmi demeyin daha yaşadığım çol şey var ama herşeyide yazamıyorsunuzki... neyse ben sizden bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum neden uyumuyo olabilir uykusuzluktan ölüyo aslında ve uyuyamadığı için ağlıyo anlıyorum bir arkadaşım kansızlıktan olabilir dedi kansız çocuk uykuya geç dalar dedi siz ne biliyosunuz bu konuda ne olur paylaşın doktora götürmelimiyim eşim karşı çıkıyo doktor neyapcak diye ilaç verirse ben kullandırtmam 3 aydan önce diyor ne yapcağımı şaşırdım bu arada gaz problemi yok gazını atıyo hemen ve onun dışındada varsa gazı belli ediyo zaten.çok uzun oldu :) şimdiden teşekkürler arkadaşlar ben foruma pek giremiyorum ama siz yazın iki arada bi derede girerim artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?