• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım arkadaşlar!

esraaydin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
132
0
116
İstanbul
bebeğim 46 günlük çok ağlıyır doğduğunda daha fenaydı bir buçuk saat emiyordu çekincede başlıyordu artık 4 saat 5 saat.. 10 saat bile ağladığını biliyorum meğer doymuyormuş neyse sonra mama takviyesine başladık bebeğim rahatladıdiyorduk ama genel olarak huysuz bi bebek ama şuanki en büyük problemim uyumaması gündüz hiç uyumuyor şöyle söyleyim dün 7 de uyandı 9 da tekrar uyuttum 10 da uyandı ki sabahlar çok uyumuyo zaten ondan sonra yani öğlenden itibaren ben utuyorum 10 dk sonra kalakıyo ve feci bi ağlama taki tekrar uyutana kadar drken tam gece 1 de ancak uyudu ki, 11 de biz eşimle yıkadık banyodan sonra daha iyi uyuyo diye çıldırmak üzereyim kızlar hep böyle inanın aralarda bi tuvalete gidiyorum birde iki lokma ağzıma bişey atıyorum okadar evim berbat halde pisliğin içinde oturuyorum bu da moralimi bozuyo derken bayağı bi psikolojim bozulmuş durumda bukadrcık şeydenmi demeyin daha yaşadığım çol şey var ama herşeyide yazamıyorsunuzki... neyse ben sizden bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum neden uyumuyo olabilir uykusuzluktan ölüyo aslında ve uyuyamadığı için ağlıyo anlıyorum bir arkadaşım kansızlıktan olabilir dedi kansız çocuk uykuya geç dalar dedi siz ne biliyosunuz bu konuda ne olur paylaşın doktora götürmelimiyim eşim karşı çıkıyo doktor neyapcak diye ilaç verirse ben kullandırtmam 3 aydan önce diyor ne yapcağımı şaşırdım bu arada gaz problemi yok gazını atıyo hemen ve onun dışındada varsa gazı belli ediyo zaten.çok uzun oldu :) şimdiden teşekkürler arkadaşlar ben foruma pek giremiyorum ama siz yazın iki arada bi derede girerim artık..

Son düzenleme:
canım 3 aydan önce ilaç kullandırmam diye bi saçmalık olamaz. bazı bebekler huysuz olur sütünden gaz alır senin gerginliğinden huzursuz olur vs. çeşit çeşit ilaçlar var bebeklerin huzursuzluğu için. daha çok küçük bazen çok uyur bazen uyumaz seni çıldırtır. ama sorun kansızlık ta olabilir idrar yollarındanda olabilir. benim kızıma bu yüzden idrar tahlili yaptı doktoru. bence bi doktor yardımı almalısınız.

gazı ola bilir sen onu mutlaka götür doktora benımde oglumda aynı şeylerı yaşadımm azda olsa uyusaa uyandıgı anda acı sesle uyanırdıı ve aglamaktan yorulurduu bende cok çektim en sonunda götürdüm senın dedigin gibi gazını çıkartıyor diye zannediyordumm ama doktor dedi bebekler gazını çıkartır ama fazlasını değill birazı kalır buda zamanla gaz sıkışması yapar dedii mutlaka götür ihmal etmee her gittiğimizde doktor ilaç vercek hali yokturr benım oglum aglamaktan fıtık olduu 9 aylıkken ameliyat oldu canımm bende ev işi yapamıyordumm hep onla ilgilenirdimm gözümden bile sakınırdımm o agladıgında bende ağlardımm ana yüreğii için rahatlasın dıye mutlaka götürr şuan 7 yaşında çok şükür sağlığı iyi bencede doktor yardımı al:))

ben de öyle bir bebek büyüttüm,doktor doktor gezdim ama bir çözüm bulamadım,aynen benim kızım da fıtıklı şimdi ağlamaktan.siz mutlaka gidin doktora,hala gitmemiş olmanıza şaşırdım,belki bir çare bulunur.off,o günlere geri döndüm biran,ama geçiyoe inanın

bu arada sadec bu kadar şeyden bile insanın nasıl psikolojisi bozulur iyi bilirim,ben daha yeni atlatıyorum bunalımlarımı.kendinizi kötü hissetmeyin

esracım,benimde 2,5 yaşında bi kızım var,bende o kadar anlıyorum ki seni,sabahlara kadar babasıyla beraber o kadar çok şey yapıyorduk ki uyusun diye,gece 4 te falan atıp arabaya çıkıyoduk arabada uyur diye(hani hep uyur ya bebekler arabada)başında saatlerce saç kurutma makinesi falan tutardık,hani karnında gibi hissetmesi için kendini:)o sesten falan çok etkilenirdi,saçma gelebilir ama yapmadığımız denemediğimiz yol kalmadı,tabi biz bu arada felç yani,insanın psikolojisi alt üst oluyor çok iyi anlıyorum.kesinlikle doktor yardımı almanı öneriyorum,elifin de sölediği gibi gazının çıktığını zannediyoruz,özellikle mama takviyesi yapılan bebeklerde gaz sıkıntısı tahminimizden daha fazla oluyo canım.ama merak etme bu bi süreç ve geçicek,öle düşün yani.

birde kalça usg si çektirin kalça çıkığı kontrol edilsin derim geçmiş olsun....

arkadaşım meraba..bende aynı sorunları yaşadım..benimki 1 yaşında şuan halen yaşıyor sayılırımm....bebekken benim oğlumda meğerse aç olduğu için ağlıyormuş..sütüm üm yetmediğini doktor sağdırarak anladı..her iki göğsümden 60 ml çıktı....mamaya başlattı açlıktan barsakları rahatsızlanmıştı..kabızlık 1 ay sürdü sonra iice doyduktan sonra kabızlığı da huysuzluğuda geçti...kabızlık sorununu çörek otu yağını çay kaşığına 4 damla damlatarak vererek geçti..bu arada da gaz proplemide geçti tabiki....uyku sorunu çoğu bebekte 10 dakka uyur zamanla uyku dilimi artarak büyür..benmki öyle oldu...çoğu bebek gibi..bazılarıda çok uyur malesefff......

bebeğim 46 günlük çok ağlıyır doğduğunda daha fenaydı bir buçuk saat emiyordu çekincede başlıyordu artık 4 saat 5 saat.. 10 saat bile ağladığını biliyorum meğer doymuyormuş neyse sonra mama takviyesine başladık bebeğim rahatladıdiyorduk ama genel olarak huysuz bi bebek ama şuanki en büyük problemim uyumaması gündüz hiç uyumuyor şöyle söyleyim dün 7 de uyandı 9 da tekrar uyuttum 10 da uyandı ki sabahlar çok uyumuyo zaten ondan sonra yani öğlenden itibaren ben utuyorum 10 dk sonra kalakıyo ve feci bi ağlama taki tekrar uyutana kadar drken tam gece 1 de ancak uyudu ki, 11 de biz eşimle yıkadık banyodan sonra daha iyi uyuyo diye çıldırmak üzereyim kızlar hep böyle inanın aralarda bi tuvalete gidiyorum birde iki lokma ağzıma bişey atıyorum okadar evim berbat halde pisliğin içinde oturuyorum bu da moralimi bozuyo derken bayağı bi psikolojim bozulmuş durumda bukadrcık şeydenmi demeyin daha yaşadığım çol şey var ama herşeyide yazamıyorsunuzki... neyse ben sizden bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum neden uyumuyo olabilir uykusuzluktan ölüyo aslında ve uyuyamadığı için ağlıyo anlıyorum bir arkadaşım kansızlıktan olabilir dedi kansız çocuk uykuya geç dalar dedi siz ne biliyosunuz bu konuda ne olur paylaşın doktora götürmelimiyim eşim karşı çıkıyo doktor neyapcak diye ilaç verirse ben kullandırtmam 3 aydan önce diyor ne yapcağımı şaşırdım bu arada gaz problemi yok gazını atıyo hemen ve onun dışındada varsa gazı belli ediyo zaten.çok uzun oldu :) şimdiden teşekkürler arkadaşlar ben foruma pek giremiyorum ama siz yazın iki arada bi derede girerim artık..
cnm allah kolaylik versin öncelikle benim sana tavsiyem kesinlikle vakit kaybetme benimde 7 yasinda bir oglum var nsl büyüttüm bir allah bir ben bilirim senin bebegin gibi uykudan sürekli uyanan bi cocuktu ve sabaha kadar uyanik tutsan dururdu öyle bi bebekti bende senin gibi korkuyordum neden acaba sebepsiz degil inan benim oglumun kulaklari iltahaplamisti ve bu baya bi sürdü gecti geri tekrarladi kücük cocuklardada en sik karsilasilan problemlerden bitanesi cnm doktordan zarar gelmez sonucta

Size öncelikle sabır diliyorum...
bebeğinizin aç olduğunu nasıl anladınız...??Bence sadece anne sütü vermelisiniz,öyle olunca gaz problemi mamayla beslenen bebeğe kıyasla çok daha az olur..Ayrıca bebek emdikçe uyarıla süt kanalları daha fazla süt üretir..

Veee lütfen doktor takibinde olsun..Şimdi sağlık ocaklarıda ilgileniyor..Fakat hastane ortamında bakılması daha iyi olur..bir arkadaşımızın yazdığı gibi kalça çıkığı problemi olabilir..normal doğumda çok nadirde olsa bebeklerin bazı yerlerinde kırık olabiliyormuş..

hepimiz deneyimlerimize dayanarak farklı şeyler yazıyoruz..en iyisi bir doktorun görmesi..

Benim iki çocuğum var çok şükür böyle bir problem yaşamadım..ama bir arkadaşımın bebeği tam bir yıl gece gündüz ağladı ve çok az uyudu..
Doktoru kolik olduğunu söylemiş..
Yapıcak birşey yok bu böyle ağlıyarak büyüyecek demiş..

Bol sütlü günler dilerim..:))

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ilginiz için ben bunları okuyalı bayağı oldu ama ancak cevap yazabiliyorum ve okur okumaz kendimi iyi hissetmemi sağladınız insan yalnız olmadığını hissediyor böyle paylaşımlar oldukça sağolun... doltora gittim bu arada hiçbirşeyi yok dedi bir buçuk ay daha böyle çekersin dedi gazını tamamen çıkardığına emin ol dedi.. yalnız adama bin tane şey sordum birine cevap vermedi sadece muayene etti. bu hafta doğum yaptığım hastaneye gidecem rutin kontroller için uzak diye oraya gitmemiştim ama uzak muzak doktoru iyiydi oraya başlayacağım.bebişimin ağlamaları azaldı ama uyku sorunu aynen devam ediyo :(( kalça çıkığı usg yide bu hafta çektircem. ya yalnız olduğum için evden bebekle çıkmak bile sorun oluyo ondan bukadar aksattım.. elacım saç kurutmayı bizde kullanıyoruz ve hatta internetten saç kurutma sesi indirdik onu dinletiyoruz işe yarıyo birde şimdi milupanın rezene çayını aldım işe yaradı sanki birde aventin gaz önleyici biberonunu sipariş ettik yarın elimde olur sanırım ama hala hayatım ve evim bir düzene giremedi.. neyse bebişim iyi olsunda gerisi önemli değil agulara falan başladı biz konuşunca bizi dinlemeye başladı bundan dolayı saırım ağlamaları azaldı ama dediğim gibi uykusuzluğuna çok kafam takılıyo ya inşallah önemli birşeyi yoktur.. hepinizi öpüyorum sağlıklı günler..

ben de aynı problemi yaşadım. gece uykusu daha iyiydi ama gün içinde toplam 40 dk ancak uyurdu. 20 dk sabahtan 20 dk öğleden sonra. özellikle öğleden sonra çok ağlardı.akşam kolik krizi geçirirdi. biz de mama vermeyi denedik doymuyor mu diye. mamayı içti. sıkıntıları hafifler gibi oldu,hatta ben çok üzüldüm mama vermek zorunda kalıyoruz diye. fakat sonra aynı sıkıntılar geri döndü. doktor bize bir gaz ilacı vermişti. yerli malı. aslında çok meşhur bir alman markası gaz ilacı da var. ikisi muadil demişlerdi. yerli malı olan gaz ilacı bir işe yaramadı. sonra bir de alman markasını denedik. çok büyük fark oldu. çok iyi geldi. mamayı komple bıraktı, meğer gazdan ağlıyormuş, mamayı da bir hışım içiyor o da daha çok gaz yapmaya başlıyormuş.ama kolik krizleri değişmedi. onlar için de saç kurutma makinesini keşfettik :) ciddiyim. aylarca saç kurutma makinesinin sesine tepki verdi. ağlama krizi geçirirken hemen açıyorduk, bazen susuyordu bazen de ağlaması azalıyordu. sonra onu da kendiliğinden bıraktı. ama arkadaşların yazdığı gibi şunlar çok önemli : kalça çıkığı---çok ağlatır bebekleri mutlaka baktırın. ağlaması için de mutlaka doktora götürün çünkü aşırı ağlama fıtık yapabilir, yazık çocuğa ve de söz konusu alman markası ilacın şişesini içse bile zararı yok. eşiniz bence at gözlüğü ile bakıyor olaya.
ya arkadaşım aynı şeyleri yaşamışız süreç aynı şekilde işlemiş bizde doymuyo diye mama verdik ve devamıda aynen senin anlattığın gibi oldu ama ben mamayı hiç kesemedim bebeğim iştahlıydı ve benim her geçen gün sütüm dahada azaldı ve açıkçası bu süt meselesi nezaman konu olsa içim sızlıyo çünkü ben mamayı hiç aklımın ucunda geçirmemiştim ve sanki mamaya boşu boşuna başladık gibi geliyo yani evet doymuyo olabilirdi ama biraz sabredip daha sık emzirip yada pompayla sağıp çoğaltabilirdim ben emzirdikçe çoğaldığını çok geç öğrendim bu kadar cahilmişim yani hamileyken hep doğum üzerine olan paylaşımlara katıldım bebek için olanıda bebek doğunca bakarız dedim ne bileyim ben tuvalete bile zor gideceğimi çok kızıyorum şimdi kendime ama sonradan sütümü çoğaltmak için çok uğraştım elektrikli pompa aldım emmediği zamanlarda sağarım diye çok saati saatine yapamadım çünkü bebeğimle ilgilencek ikinci kişi yok ama her fırsatı değerlendirdim bol bol emzirdim ama hiç birzaman doyuracak bir sütüm olmadı neler yedim neler olmadı sanırım çok üzgünüm bu konuda şimdide beni emmeyi bırakacak gibi sütüm nerdeyse kesilecek bu yüzden pompaya başladım inşallah kesilmez.. çok uzun oldu insanın herşeyi yazası geliyo :)) sevgiler....

acaba sütünüze alerjisi olabilirmi
bir tanıdıgımda aynı seyleri yasadı,çok araştırdılar herşeyi denediler en sonunda süte alerjisi olduğunu -keşfettiler,anne sütünü kestiler,süt ürünleri yasak, şu an 1 yaşında çok şükür tüm sıkıntısı huysuzluğu gitti,hastalığıda zamanla hafifleyecedkmiş diyete devam ediyorlar.

yukarıdaki yazılanları okuyunca,yaşadığım sıkıntıların tek olmadığını daha iyi anladım.benim de oğlum şuan 1,5 yaşında.ilk bir sene neredeyse tamamen depresyondaydım.çünkü hiç uyumayan,asla anne sütünden ayrılmayan ve sürekli ağlayan bi bebeğim vardı.doktora defalarca götürdüm.her seferinde;hiç bişeyi olmadığı söyledi.neyse ki,allah'ın sayesinde şimdi daha iyi.sen yine de bi doktora tabiki götür.belki farklı bi rahatsızlıkdan dolayı ağlıyo olabilir.ama hiç bişey çıkmazsa inan yapılıcak bişey olmuyor.iş yine sana ve sabırsızlıkla geçmesini beklediğin zamana kalıyor.

arkadaşım bebe çaylarından kullan işe yarıyo bende oğluma kullanıyom mesela humana gece çayı

selam benim kızm şimdi 4 aylık olmak üzere ve yasadığın herşeyi bende yaşadım
öncelikle anne sütü ve mama aynı anda kullanılıyorsa tepkimeye giriyorlar. mama inek süü bazlı olduu çin anne sütüyle karışınca gaz yapmaya başlıo ben önce emzirip yarım saat filan bekleyıp sonra mama veriorum ve her beslenmeden önce karnına masaj yapıyorum gazına ii gelio
birde evde sendn baskalarıda varmı bakan bebeğine. benim evim nine dede derken yol geçen hanı olmuştu nezaman kızımla tek kaldım uyku düzene girmeye başladı. gece yıkamalarındn vazgeçme 2 haftada adapte oluverir . benimki şimdi gece banoyu görünce esnemeye başlıo
ben uykuyu 2,5 aylıkken tutturabildm hala arada dengesizlikler olabilio ama gidişat yi
umudunu yitirme kolay gelsin

Back