• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil Yardım ! Ağda sonrası oluşan sivilceler :(

oooYaGMuRooo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
397
3
116
Selam arkadaşlar şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler :)

dün bende uzun süren cesaret toplamamdan sonra ilk kez kuaföre ağda yaptırmak için gittim..

cildim hassas , acıda oldu ama şimdiki sorunum ertesi gün üst kısımda resimdeki gibi sivilcelerin çıkması..

bunlar neden olmuş olabilir..sanki bütün kıl kökleri böyle minik minik sivilce gibi oldu ???

ayrıca resimde görüldüğü gibi bazı tüylerde alınmadı.. ağdacı kısa tüylerin alınamadığını söyledi..bir dahaki sefere onlarda alınır dedi..

bu sivilceleri nasıl geçirebilirim..pişik gibi oldu resmen ..acıyor da..

Sir ağda mı yaptırdın?
Bitkilere karşı alerjin olabilir. Benim annem de böyle. yüzüne sir ağda yaptırmıştı bir keresinde, alerji tarsında kızarıklıklar oldu. Sonrasında geçti tabi. Ama bir daha gitmedi. Bilindik bir alerjin var mı? Ya da alerji testi oldun mu hiç?

korkmana gerek yok canım
jilet kılları sertleştirdiği ve ilk kez ağda yaptığın için çıkıyor onlar
benim de olmuştu
zamanla geçiyor
1,5 senedir aldırmama rağmen ilk aldırdığım gün kızarıyor

canım arkadaşlar pudra öneriyorlardı... ağda sonrası oluşan kızarıklığa da iyi geliyormuş... hem de tüm tüylerin daha kolay alınmasını sağlıyormuş... ağda önce bildiğin talk pudrayı sürmeyi dene istersen bir daha ki sefere...

Sir ağda mı yaptırdın?
Bitkilere karşı alerjin olabilir. Benim annem de böyle. yüzüne sir ağda yaptırmıştı bir keresinde, alerji tarsında kızarıklıklar oldu. Sonrasında geçti tabi. Ama bir daha gitmedi. Bilindik bir alerjin var mı? Ya da alerji testi oldun mu hiç?

bitkilere karşı alerjim var mı bilmiyorum..küçükken alerji testi yapılmıştım ama toza karşı çıkmıştı :)

bıyık için sir ağda yaptırıyodum yüzüme ama br iki tane minik sivilce çıkıp geçiodu..bu bütün üst bölgede olunca tırstım biraz..

korkmana gerek yok canım
jilet kılları sertleştirdiği ve ilk kez ağda yaptığın için çıkıyor onlar
benim de olmuştu
zamanla geçiyor
1,5 senedir aldırmama rağmen ilk aldırdığım gün kızarıyor

umarım geçer en kısa zamanda tatlım içimi rahatlattın valla.. cildim baya bi hassas bunu biliyorum ama jiletle aldığım zamandada tahriş ve sivilce sorunu oluodu zaten bu daha çok minicik sivilce pişik gibi..

umarım hemen geçer.

canım arkadaşlar pudra öneriyorlardı... ağda sonrası oluşan kızarıklığa da iyi geliyormuş... hem de tüm tüylerin daha kolay alınmasını sağlıyormuş... ağda önce bildiğin talk pudrayı sürmeyi dene istersen bir daha ki sefere...

ben ağdacıya gittim tatlım o da hiçbişey sürmeden hemen başladı.. bir dahaki sefere gitmeye cesaret edersem pudra sürerim :)

peki şimdi ne sürebilirim? hiçbişey sürmeden bekliym mi ? ya da pudra pişik kremi falan mı sürsem..

bitkilere karşı alerjim var mı bilmiyorum..küçükken alerji testi yapılmıştım ama toza karşı çıkmıştı :)

bıyık için sir ağda yaptırıyodum yüzüme ama br iki tane minik sivilce çıkıp geçiodu..bu bütün üst bölgede olunca tırstım biraz..

umarım geçer en kısa zamanda tatlım içimi rahatlattın valla.. cildim baya bi hassas bunu biliyorum ama jiletle aldığım zamandada tahriş ve sivilce sorunu oluodu zaten bu daha çok minicik sivilce pişik gibi..

umarım hemen geçer.

ben ağdacıya gittim tatlım o da hiçbişey sürmeden hemen başladı.. bir dahaki sefere gitmeye cesaret edersem pudra sürerim :)

peki şimdi ne sürebilirim? hiçbişey sürmeden bekliym mi ? ya da pudra pişik kremi falan mı sürsem..

istersen buz filan sür... rahatlatır... ama pudrayı şimdi sürersen belki gözenekleri tıkar sivilce oluşabilir... bir de yağsız nemlendirici varsa onu sürebilirsin belki... tabii parfümsüz de olmalı...

dün dr a gittim ..

2 kutu krem ve 2 kutuda ilaç verdi..

kremi kullanamaya başladım ama ilaca başlamadım..

minik minik sivilcelere dönüşmüş durumda ama kızarıklık geçti..kremi sürmeye devam edicem..

ilaç baya ağır bir ilaç gibi duruyor..kullanmakta kararsız kaldım..

dr ağda yaptırma dedi..e peki ne yapıym..moralim bozuldu ağda sonrası böyle olması iyi olmadı..

ağda yapmıym mı dedim yapma dedi..

ağda sonrası ciltte böyle bir reaksiyon oluşunca yapma dedi heralde..
:uhm:

bazı doktorlar ağdanın zararlı olduğunu söylüyor da ondan sordum
ama jilet ve tüy dökücü kremden iyidir
tüy dökücülerin yumurtalıklara zarar verdiğini söylemişti doktorum

bendede aynı sorun oluyor malesef ve geçmek bilmiyorlar. ne yapacağımı bende şaşırmış durumdayımm... defalarca yaptırmama rağmen hiç azalma olmadı halen her aldırışımda belkide tüm kıl köklerinde küçücük sivilceler oluşuyor, aynı resimdeki gibi arkadaşım.. keşke bir çözümü olsa

mrb arkadaşlar ağda yapılan bolgelerını hemen yıkamayın su değmesın yanı 2-3 saat bekleyın bendede aynı sorun oluyordu ama baktım hemen yıkamayınca olmuyor.bırde en ıyısı lazer epılasyon eger ımkanınız varsa kesınlıkle tavsıye ederım

dr un dediğine göre ya kıl kökleri mikrop kaptı .. ben ağda yaptırdıktan 3 saat sonra falan yıkadım ama yinede oldu.. eğer yine yaptırırsam bu sefer yıkamam uzun bir süre..

birde bir yerde okudum..aynen şöyle..yapan kişi ağda sonrası yapılan bölgeye limon + tuz karışımı sürmüş..biraz acımış ama ilk gün su değdirmemiş..birkaç kere tekrarlamış..
ertesi günde sadece limon suyu sürmüş..sonra sabunsuz suyla yıkamış..ağda sonrası 2-3 gün kıl kökleri açık kalıomuş..ve böylece çok pürüzsüz oldu diyor..

denesem mi acaba :sm_confused:

böylece kıl köklerinden gelen bakterileri engellediğini yazıyor..ya da dr un bana verdiği antimikrobiyal kremide sürebilirim..böyle işte..

lazer epilasyon iyi mi bilmiyorum şu an çok yakın bir arkadaşım başladı ondaki sonuca göre bende yaptırabilirim :D

o günden beri ağda yaptırmadım.. tekrar öyle olur diye korkuyorum.. ama yaptırmakta istiyorum.. varmı önerileriniz?

tatlım doktor ne diye yaptırma demiş ki sana...
benim de ağdadan sonra bikini bölgemde sivilceler çıkıyo
öyle kızarıklık falan değil yani bildiğin sivilce...
ben buna ragmen vazgeçmedim ağdadan, vazgeçmem de
ama doktora gitmeyi düşünüyorum
bi de şu limon ve tuzu denicem

birşey sorucam
o bahsettiğin kızarıklıklar ne kadar sürede geçiyo?
bi de kıl köklerin kalınlaşmışsa bir süre kızarıklık olması çok doğal

Selam arkadaşlar şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler :)

dün bende uzun süren cesaret toplamamdan sonra ilk kez kuaföre ağda yaptırmak için gittim..

cildim hassas , acıda oldu ama şimdiki sorunum ertesi gün üst kısımda resimdeki gibi sivilcelerin çıkması..

bunlar neden olmuş olabilir..sanki bütün kıl kökleri böyle minik minik sivilce gibi oldu ???

ayrıca resimde görüldüğü gibi bazı tüylerde alınmadı.. ağdacı kısa tüylerin alınamadığını söyledi..bir dahaki sefere onlarda alınır dedi..

bu sivilceleri nasıl geçirebilirim..pişik gibi oldu resmen ..acıyor da..

Her ağda sonra eczaneden aldigim imex kremi uyguluyorum düzenli olarak hergün ve hiç bir sorun kalmıyor benim cildimde aynı oluyo ama şimdi duzeldi

ağda yaptırdıktan sonra en az 4-5 saat içinde suyla temas etme.
kızarıklık olması normaldir 1 saate azalır sonra tamamen kaybolur.
büyük ihtimal sen telaş edip kızarıklık + sivilce vs. kurcaladın bu yüzden tahriş ettin.
dediğim gibi suya temas etme kesinlikle yağla zaten ağda yapışkanlığı gidiyor.
bebe pudrası döküp yağın cıvıklığını da nötrleyebilirsin.
"ağda yapma" nasıl bir tavsiye?
doktorun büyük ihtimal erkekti. kadın halinden anlamadığı kesin, ya da seni tanıdığı lazer epilasyonculara yönlendirmeye çalışıyor.

Back