- 23 Ekim 2017
- 924
- 843
- 53
- Konu Sahibi Gokyuzummm
-
Ben de hissetmedim sonra geçiyor. Geldigini hissetmesen bile sık sık git lavaboya, birikince agri yapar.Bir hafta önce epidural sezaryen oldum. O zamandan şimdiye ne idrar yapma hissim oluştu ne de dışkılama hissim var. Bunları yaşayan oldu mu hiç lütfen varsa yardımcı olabilir misiniz çok panikledim özellikle gün geçtikçe devam etmesi üzerine
Kabiz olmamak için kayisi ve uzüm hoşafi iç domates çorbasi da iyi geliyor.Bir hafta önce epidural sezaryen oldum. O zamandan şimdiye ne idrar yapma hissim oluştu ne de dışkılama hissim var. Bunları yaşayan oldu mu hiç lütfen varsa yardımcı olabilir misiniz çok panikledim özellikle gün geçtikçe devam etmesi üzerine
Teşekkür ederim cevabınız için. Geldiğini hiç hissetmiyorum ben dikiş ağrısı zannediyordum, ama mesane dolunca ağrı yapıyormuş yeni farkettim. Bir de lavaboya oturmadan gazımı bile çıkaramıyorum hala çok afedersinizBen de hissetmedim sonra geçiyor. Geldigini hissetmesen bile sık sık git lavaboya, birikince agri yapar.
Kabiz olmamak için kayisi ve uzüm hoşafi iç domates çorbasi da iyi geliyor.
Böyle operasyonlardan sonra bağırsak tembelliği sık görülüyorKatı beslenmeden mümkün olduğunca uzak duruyorum. Dediklerinizi de içiyorum ona rağmen tuvalet ihtiyacım olmuyor çıkamıyorum umarım kalıcı bir durum oluşmaz
Sezaryene alınırken kimse bunlardan bahsetmediBöyle operasyonlardan sonra bağırsak tembelliği sık görülüyor
Ben de bir çok kez narkoz aldım ve her seferinde on gün büyük tuvalet ihtiyacım olmadı
Sezeryandan sonra üç ay kadar idrarımın geldiğini hissetmedim
O bölgedeki sinirlerin kesilmesiyle ilgili sanırım
Kabız olmamak için dikkatli beslenin, sık sık tuvalete gidin, hatta saatli gidin, her gün aynı saatte…..
Ve doktorunuzla konuşun bunları
Bunlar anormal durumlar değilSezaryene alınırken kimse bunlardan bahsetmediteşekkürler tavsiyeleriniz için. Siz ne zaman normale döndünüz tam olarak ?
Uzun açıklamalarınız için sağolunBunlar anormal durumlar değil
Yani bir bölgedeki sinirler kesilirse yada zarar görürse bir müddet yada kalıcı olarak duruma bağlı hissizlik gelişir
Karnınızda büyük bir kesi var, kat kat bir kesi, rahminizde kesildi, sinirlerde….tam idrar kesesinin olduğu bölge, bir süre idrarınızın geldiğini hissetmemeniz normal, kaç gün oldu bilmiyorum ama kesinizin üzerine dokunun bazı bölgeleri hissetmediğinizi farkedeceksiniz. Bu aslında bir artı, acı da hissetmiyorsunuz oralarda. Geçici bir his kaybı bu.
Karın içi ameliyatlarda ve bazı diğer ameliyatlardan sonra bir süre çorba, yoğurt, meyve suyu, püre verilir hastaya ve büyük tuvaletini yapmadan taburcu edilmez, sezeyande de bu böyle.
Büyük tuvaletinizi, idrarınızı yapıyorsanız sorun yok, gaz ve kabız yapan şeylerden uzak durun, sıvı bol alın, bağısaklarınızı çalıştıracak şeyler tüketin
Genelde böyle bilgiler öncesinde verilmiyor zaten, sizin gibi yaşayıp doktora sorunca öğreniliyor.
Epidural olmadım ben genel anestezi aldım
Diğer ameliyatlarda da genel anestezi aldım, anestezi sonrası bağırsak tembelliği hep oluyor bende
Bir anormallik yok durumunuzda bu normal süreç, kafaya takılacak birşey değil
5-6 ay sonra tamamen kesi yerini hissetmiştim, idrar hissi daha kısa zamanda geliyor
Dokunduğumda elimi hissettim acı değilUzun açıklamalarınız için sağolunİlk defa bir cerrahi operasyon geçirdim o yüzden panikledim biraz. Bir hafta oldu sezaryen olalı. Ben bu kadar acı ve sıkıntı yaşayacağımı bilseydim kabul etmezdim sezaryeni sanırım kesi yerini hissettim derken acaba dokunma duyusu olarak mı ağrı olarak mı kastettiniz?
Çok teşekkür ederim yazdığınız bileğiler ve güzel dilekleriniz içinDokunduğumda elimi hissettim acı değil
Ağrınız çok yakında geçecek zaten rahat olun
Hangisi bebek ve sizin için gerekliyse o olmalı, normal doğumda acısız ağrısız birşey değil
Diyelim iki bardak su içtiniz 15-20dk sonra gidin tuvalete
Henüz çok yeni bir hafta olmuş daha rahat olun sorun yok
Rica ederim, Allah analı babalı sağlıklı büyütsün
Rica ederim bana da söylemediler bunu. Mesanem patlayacak gibi agrirdi ben sezeryan agrisi sanardim. Zamanla geciyorTeşekkür ederim cevabınız için. Geldiğini hiç hissetmiyorum ben dikiş ağrısı zannediyordum, ama mesane dolunca ağrı yapıyormuş yeni farkettim. Bir de lavaboya oturmadan gazımı bile çıkaramıyorum hala çok afedersinizsizde ne zaman geçti süre olarak?
Evet ben de o ağrıları dikiş yerinin ağrısı zannediyordum idrar yapma hissimin olmadığını anlayana kadar.Rica ederim bana da söylemediler bunu. Mesanem patlayacak gibi agrirdi ben sezeryan agrisi sanardim. Zamanla geciyor
Deneyeceğim,teşekkürlerkabız olmamak için dr olan ablamız kayısı meyve suyunun içine iyi zeytınyağı koyup içirirdi bize ,
hiç kabız olmadık , geçmiş olsun
ben şöyle farkettim sezaryen bölgesindeki ağrı hiç geçmiyordu ve idrar ya da tuvalet ihtiyacım olmuyordu ve öyle bir hissimin olmadığını farkettim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim9 yil oldu genel anesteziyle sezeryan olali, idrar hissimin gittigini animsamiyorum, karnimda birkac ay garip bir hissizlik vardi zamanla gecmisti diye hatirliyorum. Unutmusum belki de... Ben kronik kabizim tuvalet olayi zordu, siz dikkat edin peklik cekmeyin, kefirinizi, kayisi, su ve zeytinyaginizi eksik etmeyin ki ıkınma olmasin.
Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin
Sağolun sizin de çocuklarınız sağlıkla büyüsünlerAllah anali babali buyutmeyi nasip etsin
6 ay sonra hic ameliyat olmamis gibiydim. Komik ama yillardir sadece yere egilip is yaparken hapsirirsam karin kaslarim kasiliyor 1dk icinde geri yerine geri geliyor. Bu da insanin basina kac kez gelirben şöyle farkettim sezaryen bölgesindeki ağrı hiç geçmiyordu ve idrar ya da tuvalet ihtiyacım olmuyordu ve öyle bir hissimin olmadığını farkettim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederimşu an nasıl sezaryen bölgenizdeki his
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?