Sezaryene alınırken kimse bunlardan bahsetmedi
teşekkürler tavsiyeleriniz için. Siz ne zaman normale döndünüz tam olarak ?
Bunlar anormal durumlar değil
Yani bir bölgedeki sinirler kesilirse yada zarar görürse bir müddet yada kalıcı olarak duruma bağlı hissizlik gelişir
Karnınızda büyük bir kesi var, kat kat bir kesi, rahminizde kesildi, sinirlerde….tam idrar kesesinin olduğu bölge, bir süre idrarınızın geldiğini hissetmemeniz normal, kaç gün oldu bilmiyorum ama kesinizin üzerine dokunun bazı bölgeleri hissetmediğinizi farkedeceksiniz. Bu aslında bir artı, acı da hissetmiyorsunuz oralarda. Geçici bir his kaybı bu.
Karın içi ameliyatlarda ve bazı diğer ameliyatlardan sonra bir süre çorba, yoğurt, meyve suyu, püre verilir hastaya ve büyük tuvaletini yapmadan taburcu edilmez, sezeyande de bu böyle.
Büyük tuvaletinizi, idrarınızı yapıyorsanız sorun yok, gaz ve kabız yapan şeylerden uzak durun, sıvı bol alın, bağısaklarınızı çalıştıracak şeyler tüketin
Genelde böyle bilgiler öncesinde verilmiyor zaten, sizin gibi yaşayıp doktora sorunca öğreniliyor.
Epidural olmadım ben genel anestezi aldım
Diğer ameliyatlarda da genel anestezi aldım, anestezi sonrası bağırsak tembelliği hep oluyor bende
Bir anormallik yok durumunuzda bu normal süreç, kafaya takılacak birşey değil
5-6 ay sonra tamamen kesi yerini hissetmiştim, idrar hissi daha kısa zamanda geliyor