• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri ACİL!!!! saç uzatma önerileri

xyzq

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
66
8
98
Aslında olduça uzun, problemsiz, boyasız, doğal, dalgalı saçlarım vardı. Bir boşluk anında temmuzda kuaför saçıma röfle yaptı ve ben hemen 2 kez koyu kahve boya ile kapattırdım. En son eylülde koyu kahveye boyandı. Artık doğalına döndürme sürecine geçtim. Tabii bu arada ne kadar hızlı uzama olursa o kadar hızlıca döneceğim. 15 gün önce de kuaför istediğimden fazla kesti saçlarımı, en az 15 cm. Gerçi boya gitsin bir an önce diyorum ama uzama olmadan kesilmesini de doğru bulmadım.

Susam, badem, cam terebentin, çörekotu, zeytinyağı, ısırgan, Defne, Jojoba, Hawaii cevizi, biberiye, Mersin, sarımsak, buğday, Hindistan cevizi, ceviz ve hint yağı karışımı bir yagım var. Bunu kullanmaya daha yeni başladım. Haftada 1 kez ile. Arada da içine bmiks eklemeyi düşünüyorum. Ayrıca solgar biotin 5000lik ve çinko kullanmaya da başladım. Şampuan olarak organix biotinli ve otacı argan saç bakım maskesi kullanıyorum. Henüz her şey çok yeni olduğundan bir yorum yapamıyorum uzama konusunda. 2 ayda bakımsız 3 cm uzama oldu. Umarım bakımlarla artırırım. Ayrıca haftada 1 de badem yağı çam terebentin ile saç diplerine masaj yapmayı düşünüyorum. Şampuanıma herhangi bir şey eklemeyeceğim. İhtiyacım olan uzama bir küt saç kesilecek kadar. 24-25 cm. Hazirana kadar kestirmeyeceğim şimdilik. İlk olarak katla eşitletmem lazım. Eylülden sonra da kısalta kısalta boyadan kurtulmaya çalışacağım.

Ayrıca HC care bakım yağı aldım. Şu elimdeki ile 1 ayı doldurduğumda dönüşümlü olarak başlarım diye düşündüm. Hande Polatın sinamekili yağ karışımını aldım, ama sinameki boyalı saçın rengini açıyor diye kullanmaktan çekiniyorum. Belki badem yağı ile seyreltip kullanacağım onu da. Yine dax ile ilgili çok güzel yorumlar okudum. Hindistan cevizi yağının mucizevi etkilerini de birçok yerde okudum.

KK'de lavanta kürü de çok övülen kürlerden. Ben bu konuda da karar veremedim. O kadar çok kür ve bakım yağı çeşidi var ki, hangisi beni sonuca ulaştırır bilemiyorum. Ayda 1.5-2 cm'lik düzenli bir uzama hızını yakalasam benim için yeterli. Sonuçta boyadan bir anda kurtulamayacağımı da biliyorum. Eski doğal saçlarımı özledim :(

Sizlerin önerebileceği, faydalı olur, uzamada kesin etkisi olur diyebileceğiniz kürler var mı? Benim haftada 1 bakım yağı ile bu uzamayı hızlandırmam mümkün mü sizce?

selamlar,

forumlarda, çeşitli sitelerde, bloglarda saç uzatma ile ilgili yüzlerce yazı okudum. Ama bir çok ilgimi çekti ve bir çok kişi deneyip çok olumlu sonuçlar almış. 2 aydır aşağıda tarifini vereceğim karşımı yapıyorum. şaka veya abartı değilmiş cidden saçın haftada 1 cm hatta daha fazla uzuyor. Mutlaka dene ben şoktayım çünkü. bu karışımı yapmadan önce saçımı güzelce kestirdim. kırıklardan arındı. şimdi saçım kestirdiğim halinden daha da uzun :S

MALZEMELER:
  • bepanton ampul ( 1 ampul)
  • bemix ampul (1 ampul)
  • redoks ampul ( 1 ampul)
  • sinemaki otu ( 1 tutam)
  • badem yagı ( 1 tatlı kaşığı)
YAPILIŞI:
  • Yarım cay bardağı suda 1 tutam sinamekiyi kaynat-süz-soğut.
  • Diğer tüm malzemeler ile birlikte sinamekiyi karıştır.
  • bir sprey şişeine ekleyip uygularsan daha kolay olur.
  • malzemeyi uygula ve başını strecle sar.
  • Haftada 1 gün uygula
  • En az 2- en fazla 4 saat

Palmiye Şekeri

konun hayırlı olsun :)
biliyorsun dün havuç kürü yaptım
gün aşırı 1ay yapılacakmış (çünkü ay büyüme fazında şu an )
saçların ışıltısı ve sağlı o kadar güzel duruyor ki...bütün herşeyi kenara bıraktım
bununla devam edicem sanırım...uzama etkisini dört gözle bekliyorum :)

Sinameki renk değişikliği yapıyor diye çekiniyorum.
Havuç ve turp kurlerini çok gördüm. Hatta soğan da var. O kadar kararsız kalıyorum ki :(

HC kullanıp memnun olanlar var mı?
Dax supergro ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
Hindistan cevizi yağı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
Şimdilik karışık bakım yağımi kullanıyorum. 1 ayı doldurunca daxa geçeceğim sanırım.

Sacimin şu anki rengi böyle. 2 kez koyu kahveye boyandi ve son boyadan bu yana 2 ay 10 gün geçti. Aradaki koyuluk uzayan doğal saçım, dipler yani. Boyadan anlayanlar daha fazla akma olur mu? Saçımi 9 numara sarı boya ile açmış kuaför ve üstüne kalın kalın gölgeler. Yüzde 50 si kadari. Ama tek renk oldu 2 kez koyu boyaninca.

Eklentiler

• 20141119_204820.jpg
    20141119_204820.jpg
    3,2 MB · Görüntüleme: 1.055
bemiks ampulu cagla şikelde kullandıgını soylemisti programında :)
onu denemek istiyorum ama hangi maskeyi kullansam bilemedim
varmı bildiginiz tarifler

Ben hindistan cevizi yağı ve dax supergro kullanacağım. Sacimin uzamasi şart. Kötü katlı kesimden kurtulmam gerekiyor. Moralim berbat. Doğal sacima dönemeyecegim. Uzunca bir süre 1-1.5 sene sacima makas degdirmeyi düşünmüyorum. Sonra da o Katla esitletecegim. :(
Bu kuaforler tam olarak moral bozucu insanlar.

bende bi kac yıl once yasadım bu kuafor faciasını sacımı berbat etmisti :KK12:
yeni yeni duzelmeye basladı umarım istedigimiz uzunluga gelirler:KK50:

Zaman lazım. Yavaş yavaş esitlecegim boyunu. Uzunca bir süre makas degdirtmeyecegim. Moralim berbat. Bol bol bakım yapıp yaza kadar uzatmam lazım. Nasıl böyle kesmiş anlamadım. Hiç kat ver demedim hatta kat atma az kes dedim. Iyi bir kuaför çok çok önemli. Iyi bir kuaförü bulup onu hiç bırakmamak lazım. Neyse buldum bir tane. 1 sene içinde katlı kesim düzelir sonra da tekrar uzun bir boya gelir diye düşünüyorum. Kuaföre giderken on kez düşünmek lazımmış. Her tip kuaför kazığı ile bu sene tanıştım. Aman herkes çok dikkatli olsun. Saçı yananlar mi, soylemedigi renge saçı boyananlar mi yoksa belindeki saçı ensesine kadar kesilenler mi...

ya bugun arkadaslarımla da bu sac uzatma konusunu konustuk arkadasım dogum kontrol hapını sampuanına katmıs ama yuzde kıllanma yaptı dedi guvenemedim acıkcası

Sampuana yağ katma ya da doğum kontrol hapı katma gibi şeylere karşıyım ben de.
Tam olarak bir bakım rutini olusturamadim maalesef. Haftada 1 bakım yağı kullanmak dışında yaptığım bir şey de yok :(

Duzenli alisveris yaptigim bi aktar var :-). Bana bi yag karisimi onerdi ama icinde sinameki var sac dokuyomudur ki uffff

Hande Polatin yağı vardı. Onda da sinameki var. Saç döküyor sanırım. Yalnız 55 ml 69 tl. Şaka gibi fiyati.
HC ve dax supergro kullanacağım ben.
Ayrıca 5000lik biotin, çinko ve organix biotinli şampuan. Kuaforun sekilsiz kestiği saçı düzeltmeye çalışıyorum ve açık açık hata yaptı. Kendisi de farkında. 4 ayda 2 kez facia yaşadım :( Uzun doğal saçımi kaybettim :( Şu an siyah gibi kopkoyu oldu saçlarım ve kendi saçımi özledim.

Ben de bu siteye sac konularini okuya okuya artik uye olama karar vermistim simdi de cikamaz oldum =) ben sampuanima cam terebent katiyorum bir konuda resim eklemistim zaten , uzatiyor ya memnunum , obur bakimlari yapmaya useniyorum zaten

Turp uzatıyor mu saçı? Acil 10 cm uzamaya ihtiyacım var. Kuaforun sekilsiz kesiminden kurtulmak için.

ya bugun arkadaslarımla da bu sac uzatma konusunu konustuk arkadasım dogum kontrol hapını sampuanına katmıs ama yuzde kıllanma yaptı dedi guvenemedim acıkcası
maalesef öyle bi hata bende yaptım hemde pahalı bi şampuan kullanıyordum onun içine koydum:(( ama bende adet gecikmesi yaptı sanırım azda olsa kana karıştığı için içime bi kurt düştü zaten, hem bebekte düşündüğüm için kullanmaktan vazgeçtim pahalı şampuanda çöpe gidecek çok üzüldüm bu arada 3 kere falan kullandım hemen yarım cm.dibim gelmiş uzatma konusunda gerçekten etkili ama zararlı olduğunu düşünüyorum

selamlar,

forumlarda, çeşitli sitelerde, bloglarda saç uzatma ile ilgili yüzlerce yazı okudum. Ama bir çok ilgimi çekti ve bir çok kişi deneyip çok olumlu sonuçlar almış. 2 aydır aşağıda tarifini vereceğim karşımı yapıyorum. şaka veya abartı değilmiş cidden saçın haftada 1 cm hatta daha fazla uzuyor. Mutlaka dene ben şoktayım çünkü. bu karışımı yapmadan önce saçımı güzelce kestirdim. kırıklardan arındı. şimdi saçım kestirdiğim halinden daha da uzun :S

MALZEMELER:
  • bepanton ampul ( 1 ampul)
  • bemix ampul (1 ampul)
  • redoks ampul ( 1 ampul)
  • sinemaki otu ( 1 tutam)
  • badem yagı ( 1 tatlı kaşığı)
YAPILIŞI:
  • Yarım cay bardağı suda 1 tutam sinamekiyi kaynat-süz-soğut.
  • Diğer tüm malzemeler ile birlikte sinamekiyi karıştır.
  • bir sprey şişeine ekleyip uygularsan daha kolay olur.
  • malzemeyi uygula ve başını strecle sar.
  • Haftada 1 gün uygula
  • En az 2- en fazla 4 saat

Palmiye Şekeri
merhaba bu dedigin ampuller nerede satiliyor acaba :)

Back
X