Erkek İnfertilitesi Acil Lütfen Bilgi Verin...Sperm testi sonucu

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
@asbelove Umarım arkadaşım en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz. Aralık ayı umarım hayırlı gelir tüm bebiş bekleyenlere...

SPERMİOGRAM STANDART ( ) WHO&KRUGER ( X )
EJAKÜLAT ( x ) ANİ DİLÜSYON ( )
BULGULAR
Abstinans Süresi : 4 gün ( CİP )
Viskosity : Az Yapışkan
Volüm :.3.6 cc.
Renk : D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opalasan
pH : 7.68
Kan : Yok
İrin-Partikül : Yok
Yuvarlak Hücre : % 15 ( lökositler,epiteller,germ hücreleri)
Motilite : Hızlı İleri Hareketli: % 12 Yavaş İleri Hareketli: % 21 Yerinde Hareketli: % 14
Hareketsiz : % 53
İmmotilite : * % 53( HAREKET ETMEYEN )
Likefaksiyon : 30 dk.
1.cc deki Sperma :*18.055.000
Total Sperma :*65.000.000
Sperm Mar (IgG) : -
Vitalite : * % 47
H.O.S Test : % 59
(Hipo Ozmolar Şişme Testi) < %50 Anomali
Lökosit : 282.000 / ml
Eritrosit : Negatif
Aglütinasyon : Negatif
Retrograd Ejakl. : -
Pellet : -
--------------------------------MORFOLOJİ(D-Q)----------------------------------------
WHO(Dünya Sağlık Örgütü) CRITERIA
Normal yapı :* % 45 Anormal Yapı : * % 55
KRUGER STRİCT CRITERIA
Değerlendirilen Spermatozoid Sayısı :44
Normal Yapı : % 12
Anormal Yapı : % 88
YORUM : H.OLİGOOSİPERMİ
Mikroskopi : Her sahada 2-3 yuvarlak hücre, 1-2 lökosit görüldü.Eritrosite rastlanmadı.
Sperma hücreleri sayı ve hareket bakımından anormal gözlendi.3 saatlik inkübasyon sonucu normal dışı yavaşlama
veya ölü sayısında artış gözlenmedi.

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun sperm sayınız 20 milyona yakın bence çok iyi ki en az 20 milyonu normal kabul ediyorlar doktorlar!!!benim anladığım kadarıyla sadece hızınız düşük morfolojiniz ve tanınız aynı bizimkisi gibi inşallahh tez zamanda değerleriniz çıkarr çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ediyorum Daha doktora sonuç göstermeye gitmedik 29 unda gitcez kan tahlillerim çıkacak Bakalım doktor nasıl değerlendirecek İnşallah normal yollarla kalırız Çok zor bu kadınların işi Korkuyorum da yine kimyasal veya düşük gebelik olursa diye Rahim filmi çektirdim tüpler açık çok şükür Hayırlısı Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı çocuklar nasip etsin
Siz de değerlerinizin aynı olduğunu söylediniz Doktora gittiniz mi ne dedi siz de hamilelik var mı

canımm benim ne demek rica ederim ..eşim varikoselden ameliyat oldu ameliyat öncesi değerler9 milyona yakın morfoloji ise %12 ydi 3 ay dolucak 1 ay sonra ikinci testi yaptırıcaz inş yükselmiştir tek dileğimiz bu ...henüz hamilelik gerçekleşmedi canımm dualarımızı birbirimizden eksit etmeyelim ne olur tez zamanda allah hepimize meleklerimizi gönderir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…