Erkek İnfertilitesi Acil Lütfen Bilgi Verin...Sperm testi sonucu

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

AngelTurk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2012
142
3
Arkadaşlar öncelikle ilk defa yazıyorum ve Allah herkese çocuk nasip etsin diyorum.
Eşimin sperm testi sonuçları aşağıda lütfen bilgisi olan bi değerlendirebilirmi ? Adam testi görünce ve nette dolaşınca çıkıp gitti ramazan günü...
renk - görünüş = krem -opak
sıvılaşma suresi : 1 saat
viskosite : artmış
ph = 8
hareket 1 .cı saat
a) hızlı ileri hareket %10
b= yavaş ileri hrketli %15
c= yerinde hareketli % 25
d = hareketsiz = yüzde 50

hareket 2 .cı saat
a) hızlı ileri hareket %5
b= yavaş ileri hrketli %10
c= yerinde hareketli % 30
d = hareketsiz = yüzde 55

Morfoloji
normal şekilli = %60
anormal şekilli = %40
baş anomalisi = %12
boyun anamolisi = %8
kuyruk anamolisi = %20
sayı/mLde = 42.000.000
Toplam sayı = 54.600.000
Canlılık %50
Aglütinasyon = Negatif

Lütfen değerlendirmelerinizi bekliyorum.Problem var mı var ise ne boyutta ?
Forumdayım yazarsanız sevinirim...

• [aramıza hoş geldin canım geçmiş olsun benim anladığım kadarıyla ileri hızınızda problem var sayı normal ancak gebe kalmada ileri hızlı spermler önemli a ve b değerinin toplamda % 50 olması gerekiyor ama tabi bildiğim kadarıyla....hızını yükseltmek için besin ve vitamin takviyleri kullanabilirsin burayı takip et yardımı oluyor...

• Canım teşekkürler, eşim testi yaptırdığında 36 saate yakın uykusuz ve sabahın 7 sinde yaptırmıştık testi bu da etkilermi acaba, perhizimiz 5 gündü...
    Bu sene dişinden baya çekti şubatta 2 kutu antibiyotik haziranda 2 kutu antibiyotik (augmentin 1000) kullanmıştı bunlarda etkilermi bir kez daha test yaptırsam acaba bundan farklı sonuç alırmıyız ?
    Yardımlarınızı bekliyorum...

evet canım antibiyotik etkiliyormuş daha pek çok şey sıcak,stres vs. spermler 3 ayda bir yenileniyormuş istersen yaptır testi sonra bir 3 ay sonra tekrar yaptırısınız canınızı sıkmayın düzelebilecek şeyler bunlar daha geçen burdan bir arkadaş onun da %10 falandı galiba ileri hızı hamile kaldı...

öncelikle hoşgeldin. istersen sırayla gidelim. 54.600.000 toplam sayı iyi. doğal yolla hamile kalmak için fazlasıyla yeterli. fakat enteresandır eşinin ml olarak semen miktarı biraz az sanki. spermlerin içinde yüzdüğü semen sıvısını prostat üretir. prostatın ürettiği bu sıvıyı biraz çoğaltırsanız daha iyi olacağı kanısındayım. özellikle ısırgan otu tohumu prostata birebir bilgin olsun.
ikinci olaraktan hızlı ileri+yavaş ileri %50 olmalı. ama doktorlar %40 olursa da idare eder gözüyle bakıyor. sizinse %15, dolayısıyla hızı artırmanız gerekiyor çünkü sayınız yeterli olsa da spermler yüzüp yumurtaya ulaşamıyor. hızı artırmak için de e vitamini, c vitamini, l-carnitine gibi takviyeler kullanmanızda fayda var.yukarıda bahsettiğim üzere semen sıvısını da atırırsanız hıza ayrıca yardımcı olursunuz. gelelim morfolojiye. morfolojinin sınır değeri %50 ve sizde %60 olduğu için o da normal. fakat en çok kuyruk bozukluğu olması yine hızdaki problemi açıklıyor. şayet hızı düzeltirseniz zaten kuyruk bozukluğu da azalacaktır, morfolojiniz daha da iyi olacaktır.
şunu da eklemek isteim kendi kanaatimce hız en kolay düzeltilen şey. 1-2 ayda bile düzelebiliyor. sayı ve hele morfolojiyi düzeltmek çok daha zor. eminim doktorunuz da sizi yönlendirir, o yüzden çok kısa bir sürede daha iyi sonuçlar alacağınıza inanıyorum.
haziranda kullandığı antibiyotikler, uykusuzluk, yorgunluk elbette test sonuçlarını etkilemiştir. ama hemen bir daha yaptırman sonuçları çok değiştirmez. diğer arkadaşın da dediği gibi spermler 3 ayda bir yenileniyor. o yüzden haziranda kullanılan antibiyotiklerden bağımsız bir sonuç istiyorsanız en azından eylülde test yaptırmalısınız. ha bu arada da en azından basit bir multivitamin mineral kullanırsanız bence iyi olur.

Bu bilgiler biraz da olsa beni rahatlattı, 1 saat sonra testleri doktorumuza göstermeye gideceğiz.
Umarım her şey istediğimiz gibi olur.
Bebeğimizi kucağımıza alırız.
Gelişmeleri devamlı yazacağım...

Teşekkür ederim

Arkadaşlar;
Hemen gelişmeleri kısaca anlatmaya çalışayım.
Testleri doktorumuza gösterdik. Kadın Doğum uzmanım bizi ürolojiye yönlendirdi. Eşimle beraber gittiğimizde doktor bize endişelenecek çok fazla birşey olmadığını fakat ultrasonu görmek istediğini söyledi. Eşim hemen ultrasona girdi.Ultrason sonucu sol hayasında çok ufak varikosel görülmesine rağmen olumlu bir rapor çıktı. Varikoselin ameliyat gerektirdiğini bildiğimizden dolayı çok rahatladık, çok şükür. Doktorumuzda aynı şeyleri söyledi.
Doktorum ; sperm hızımızda problem olduğunu fakat bunun düzeltilebileceğini, psikolojimizi bozmamamız gerektiğini,sağlığa biraz daha dikkat ederek ve vitamin ilaçlarıyla bu süreci destekleyeceğini söyledi.
Keçiboynuzu kürünü doktorumuzda tavsiye etti, bunun yanında, bal, ceviz, muz, mutlaka haftada 2 kez balık yememiz gibi tavsiyelerde bulundu.Bunun yanında 3 adet ilaç yazdı...
Asist - Öksürük şurubu (spermin yapışkanlık oranın daha da iyi olması için)
Ephinal - Bu maalesef eczanelerde bulamadık bugün gittiğimiz doktorun tavsiyesi üzerine MUADİLİ Evicap-400 ML. aldık...
Omega 3- Omega 3 yerine GNC ZİNC pastil aldık (bugün gittiğimiz doktorun önerisiyle)
Doktor bu sonuçlarla bile hamile kalabileceğimi söyledi, ilişki öncesi belime yastık koymamı ve ilişki sonrası 1 saat boyunca yastığım belimde kalması gerektiğini söyledi.Yastığı belimden aldıktan sonra yataktan kalkmamak gerektiğini SABAH YIKANMAM gerektiğini söyledi.
Doktorumuz çok cana yakın ve eşimde bende ısınmamıza rağmen bilime olan inancımızdan 2nci bir doktor tavsiyesine de ihtiyaç duyduk.
2nci bir doktor arayışımız sonucunda bugün bir başka hastanenin ÜROLOJİ uzmanına elimizdeki tüm veriler ile gittik.

2nci doktor;
Hareketin az olduğunu ancak buun yükselebileceğini fakat SIVI MİKTARININ (1,3 ML) az olduğunu testin tekrarlanmasını söyledi.Az olmasının o anki koşulların getirebileciğini de konuştuk.Miktar tabii ki normalde bu kadar değil ama eşimin testi verdiği gün 36 saatlik uykusuzluk ve diğer etkenler nedeniyle olabileceğini söyledik. Doktor testlerin doğruluğundan şüphelenirler ise 2 hafta içerisinde yenilenebileceğini söyleyerek kısaca YENİ TEST istedi özellikle SIVI MİKTARI açısından.
Sıvı miktarı az çıkması durumunda gene problem olmayacağını ama nedenlerini bakacağını ayrıntılarıyla anlattı. Bu durumun (sıvı azlığı) en son çözümünün ameliyat olduğunu söyledi.Tekrar test yaptıracağız...Normal el ile muayenede yaptı...
İlk doktorumuzun verdiği reçeteyi gösterdik.
Asist - pek fazla yorum yapmadı sıvı için...
Ephinal- Bulamayacağımızı onun yerine EVİCAP'ı önerdi biz de aldık ve bu tedaviye başlayabileceğimizi söyledi.
Omega 3-Bunun yerine ÇİNKO yada Selenyum alabileceğimizi daha faydalı olacağını söyledi.

Tedavimize bu akşam itibariyle başladık umarım herşey istediğimiz gibi olur ve en kısa zamanda bebişimiz olur.

Hafta içi 2nci testi mutlaka yaptırıp 2nci doktorumuza göstereceğiz...

Durum bundan ibaret arkadaşlar ara ara gelişmeleri sizler ile paylaşacağım. Bizim durumuzda olanlara az da olsa faydası olur.
Tabiiki herkesin sorunu ayrı olabiliyor bizim açımızdan çok şükür sadece hareket yüzdesi az bu da düzeltilebileceğine her 2 DOKTORA güvenerek ve buradan okuduklarımıza istinaden inanıyoruz....

Tekrar yorumlarınızı beklerim...

Unuttuklarım ;
Son doktorum yatarken her gün BUZ, ilk doktorum soğuk su yapmamızı istedi.Soğuk su spermleri harekete geçiriyormuş...

Sperm testi ise 3-4 gün perhizden sonra verilmeli daha uzun perhiz olmamalıymış dedi son doktorum...

Stres yok, panik yok ve mutlaka ovülasyon günlerimde 2 günde 1 çalışma...

abstinans:4 gün
miktar:2.2cc
renk:sarımtrak
ph:8
vizkozite+++)
likefaksiyon:60 dk
frukotoz (+)
1 cc'deki spermatozoon:10.000.000 n:15.000.000
total spremmatozoon:22.000.000 n:39.000.000
ileri hareketli:%32 n:%32
yerinde hareketli: %21 t.motil:%40
hareketsiz:%47
vital boyama: %80 n:%58
lokosit:200.000/cc n:1.000.000
morfoloji
değerlendirilen spermatozoa sayısı:100 adet
normal yapı :%2 n:%4
anormal yapı:%98
baş defekti:%54
boyun defekti:%27
kuyruk defekti:%17

arkadaslar birde eşim spremigram vermeden önce varikosel tesısı konulmustu doktoru ıstemıstı sıze bırde ultrason sonucları yazıyorum yardımlarınız ve cevaplarınaz cok ıhtıyacım var
sonuc ultroson:
sağda stop tip reflü(+)
solda shunt tip reflü(+)
bilateral varikosel

Saol ins faydasini gorursun. Bu buz terapisi kac dk surucekmis bana cok mantikli geldi sicagin tam tersi etki yapacagini biliyordum soguk da fayda etmeli bu mantikta

Morfolojide ve sayida problem var sanirim yani hiz normal gozukuyor. Mirf icin 400*2 evicap sayi icin keciboy. Kuru tavsie ederim olumlu sonuc alan cokvar

Buz tedavisini yaklaşık 15 dkk uyguluyoruz hergün, diğer evicap vs düzenli kullanıyoruz. sigarayı 15 gündür bıraktık. Şu gerçek test olsanız bile sonuç iyi çıksa bile önemli olan gebe kalmamız.
Bu ay test yaptıracağız bakalım 2 aydır ne kadar ilerleme sağlamışız...
Sonuçları yazarım...

İleri hareket için beninde tavsiyem birde kolestrole baktır diyorum Kolestrol yüksek ise ileri hareketi morfolojiyi sayıyı herşeyi etkiliyormuş.... Birde FSH nasıl ona baktır... Benimde sana yardımım bu şekilde olur sana... kolestrol ve FSH yüksekse ise önce onu düşürün derim

Öncelikle 2. testin sonuçlarını yazmayı unutmuşum. 1 hafta ara ile 2. testi yaptırmıştık.
2. testimizde sperm miktarı 3 ml ye çıktı. dolayısıyle hacimde bir sorunumuz yok. bundan emindik zaten ancak doktor yinede görmek istemişti.
1. testte %25 çıkan ileri hızlı ve yavaş hareketli toplamı, 2. testte %33 çıktı.
ilk testte %50 çıktı hareketsizlik, 2. testte %48 çıktı.
daha da umutlandık. ilaçlarımızı düzenli kullanıyoruz. Bu ay sonunda yeniden test yaptıracağız. 3 ay geçmiş olacak ki spermler kendilerini 3 ayda bir yeniliyormuş.
bu arada bir karışım yaptırdık baharatçıdan bilgi alarak. Ölçülerini bilmemekle beraber içeriğini sizinle paylaşmak istedim.
bu bir karışım. macun tarzında. sabah akşam yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı kadar yiyor eşiniz. arkasından yarım çay bardağı çakşır kökü suyu içilecek.
Önemli olan bir noktada kesinlikle metal kaşık sokulmayacak macuna tahta kaşıkla yenilecek denildi.

içindekiler;
Çakşır kökü
Ginseng Kökü
Saf Arı Sütü
Epimedyum bitkisi
Çoban çökerten
Bal
Keçiboynuzu pekmezi

Tekrar ediyorum bu baharatçıların yaptığı bir karışım. ölçüsünü bilmiyorum. kimin yaptığını söyleyebilirim. Çengelköy Baharatçısında yaptırdım.

Hepimize umut olmasını diliyorum.

İyi akşamlar...

Arkadaşlar merhaba;
3 ay sonra sperm testimizi yeniden yaptırdık aradaki fark bizi heyecanlandırdı ama doktorumuzla görüşüp sonuçları değerlendireceğiz...
3 ay önceki ve bugünkü test sonuçları ekte jpeg olarak paylaşıyorum değerlendirmelerinizi bekliyorum...

Resimde sanırım okurken zorlanacaksınız ben gene de son testimizin sonuçlarını kısaca özetleyeyim...

Tarih TestAdiNo Parametre Adı Birim Sonuc NormalDeger Sonuclanma
08.11.2012 LÖKOSIT M/ml <=1 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Igne Baslı Spermler % 0 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Kuyruk Hasarları % 10 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Boyun Hasarları % 15 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Bas Hasarları % 15 ___ - ___ Normal
08.11.2012 %Normal Formlar % 60 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Fonksiyonel Sperm M/Ejac 14 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Ileri Hareketlilik(a+b) M/Ejac 54,8 >=20 - Normal
08.11.2012 Hareketli Sperm(a+b+c) M/Ejac 71,6 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Toplam Sperm M/Ejac 122,8 >=40 - Normal
08.11.2012 Sperm Hareket Indeksi 100 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Ortalama Hız mic/s 11 >=5 - Normal
08.11.2012 Fonksiyonel Sperm konsant. M/ml 3,5 > 40 - Normal
08.11.2012 Ileri Yavas Hareketli(b) M/ml 6,9 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Ileri Hızlı Hareketli(a) M/ml 6,8 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Hareketli Sperm Konstrs. M/ml 17,9 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Morph:%Normal Formlar % 11,4 >=14 - Normal
08.11.2012 Hareketsizlik(d) % 41,7 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Yerinde Hareketlilik(c) % 13,6 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Ileri Yavas Hareketli(b) % 22,5 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Ileri Hızlı Hareketli(a) % 22,2 >=25 - Normal
08.11.2012 Hareketlilik(a+b+c) % 58,3 ___ - ___ Normal
08.11.2012 Sperm konsantrasyonu M/ml 30,7 >=20 - Normal
08.11.2012 Yuvarlak Hücre M/ml 2 <= 5 - Normal
08.11.2012 Debris M/ml NEGATIF NEGATIF - Normal
08.11.2012 Aglütinasyon POZITIF(+) NEGATIF - Normal
08.11.2012 PH 8,5 >=7,2 - Normal
08.11.2012 Volüme cc 4 >=2 - Normal
08.11.2012 Viskozite NORMAL NORMAL - Normal
08.11.2012 Likefaksiyon dk. NORMAL NORMAL - Normal
08.11.2012 Renk KREM OPAK BEYAZIMSI - GRI/OPAK Normal
08.11.2012 MAKROSKOBI : ___ - ___ Normal
-----------------------------------------------------

BU DA 3 AY ÖNCEKİ TEST SONUCUMUZ

Tarih TestAdiNo Parametre Adı Birim Sonuc NormalDeger Sonuclanma
17.08.2012 Igne Baslı Spermler % 5 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Sitoplazmik Damlacık % - ___ - ___ Normal
17.08.2012 Kuyruk Hasarları % 10 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Boyun Hasarları % 20 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Bas Hasarları % 15 ___ - ___ Normal
17.08.2012 %Normal Formlar % 50 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Fonksiyonel Sperm M/Ejac 1,8 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Ileri Hareketlilik(a+b) M/Ejac 11,7 >=20 - Normal
17.08.2012 Hareketli Sperm(a+b+c) M/Ejac 17,1 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Toplam Sperm M/Ejac 35,4 >=40 - Normal
17.08.2012 Sperm Hareket Indeksi 26 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Ortalama Hız mic/s 9 >=5 - Normal
17.08.2012 Fonksiyonel Sperm konsant. M/ml 0,6 > 40 - Normal
17.08.2012 Ileri Yavas Hareketli(b) M/ml 2,4 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Ileri Hızlı Hareketli(a) M/ml 1,5 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Hareketli Sperm Konstrs. M/ml 5,7 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Morph:%Normal Formlar % 6,3 >=14 - Normal
17.08.2012 Hareketsizlik(d) % 51,7 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Yerinde Hareketlilik(c) % 15,3 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Ileri Yavas Hareketli(b) % 20,3 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Ileri Hızlı Hareketli(a) % 12,7 >=25 - Normal
17.08.2012 Hareketlilik(a+b+c) % 48,3 ___ - ___ Normal
17.08.2012 Sperm konsantrasyonu M/ml 11,8 >=20 - Normal
17.08.2012 Yuvarlak Hücre M/ml 2 <= 5 - Normal
17.08.2012 Debris M/ml NEGATIF NEGATIF - Normal
17.08.2012 Aglütinasyon POZITIF NEGATIF - Normal
17.08.2012 PH 8,0 >=7,2 - Normal
17.08.2012 Volüme cc 3,0 >=2 - Normal
17.08.2012 Viskozite NORMAL NORMAL - Normal
17.08.2012 Likefaksiyon dk. NORMAL NORMAL - Normal
17.08.2012 Renk GRI/OPAK BEYAZIMSI - GRI/OPAK Normal
17.08.2012 MAKROSKOBI : . ___ - ___ Normal
17.08.2012 SPERMIOGRAM ___ - ___ Normal

merhaba, sayılar bayağı artmış görünüyor maşallah.nasıl bir tedavi uyguladınız? ben de ümitlendim şimdi...

Merhaba ;

Eşimin kullandığı ilaçlar ama siz de doktorunuza başvurmadan bence kullanmayın bilgi amaçlı yazıyorum ki önceki yazılarımda yazmıştım...

Larginin - sabah aç akşam aç 2 adet günde
Evicap ve klomen- öğle yemeğinden sonra 1 er adet (ilk ay klomen tam son 2 ay günde yarım klomen)
Zinc çinko - akşam yatmadan önce 1 adet

Bunların dışında her akşam BUZ TEDAVİSİ yaklaşık 20 dakika sol hayaya buzla masaj...

Tüm bunlar doktorumuzun isteği üzerine.

Son 1 aydır ise baharatçının önerdiği aşağıdaki karışım...

Çakşır kökü
Ginseng Kökü
Saf Arı Sütü
Epimedyum bitkisi
Çoban çökerten
Bal
Keçiboynuzu pekmezi

Tekrar yazmamda fayda evet sonuçlar belirgin düzeyde iyileşme gösterdi, eşim çok mutlu ben ise çok umutlandım. Fakat bunu hamileliğe dönüştürmeliyiz.
Ben 3 aydır yumurtlama testlerinden kullanıyorum ilk ay yani ağustos ayında yumurtladığım günü o testler sayesinde bulduk faka 2 ve 3ncü ay yumurtlama günlerimi bulamadık.
Şimdi doktora gidip hem sonuçlarımızı göstereceğiz ardından kendi doktorum ile bu durumu paylaşacağım...

Yüce Allah'ım hepimize bir evlat nasip eylesin.

Testlerden sonra hep gelip yazıyorum ki bizim gibi çiftlere belki belli oranda katkı olur...

Cumartesi doktorlarımıza gideceğiz, eşim son testten önce kendi doktoru ile görüştüğünde şunu sormuş bu tedavinin ardından bende ne gibi değişiklik bekliyorsunuz oranlar ne olursa eve iyi yoldasınız devam diyeceksiniz demiş...
Doktor ise en %20 civarında bir artış ama her kişide olmaz sizi aşılama veya tüp bebeğe yönlendirebilirim ama önce şu testi yaptırın görelim demiş.
Bakalım bu testlerden sonra halen bize aşılama veya tüp bebek diyecek mi bende çok merak ediyorum...
Doğal yoldan hamile kalmayı o kadar çok istiyorum ki

Yorumlarınızı bekliyorum...

Kimsecikler yok 2 gündür forumda
Ben mi acele ediyorum acaba :)

Doktorun yorumlarını bekleyeceğiz o zaman ne yapalım...

Arkadaşım ilerlemeniz gerçekten umut kaynağı inşallah zamanla bu durum bebişe de dönüşür
Bizim testlerimizde
toplam sayı 8milyon
ileri hareketli %21
yavaş hareketli %10
morfoloji %0
çıkmıştı 2 testimizde de şimdi Dr.umuz bizden y kromozom ve karyotip testi istedi sonuçlar 1ayda çıkıyor aralık sonunda sonuçlarımızı alıp Dr.a götüreceğiz bakalım ondan sonra senin şu karışımı denemek istiyorum şu anda keçiboynuzu bal-polen kullanıyoruz ama hala sonuç yok
İnşallah iyi sonuçlar alır ve bebişlerimize kavuşuruzzzzz.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…