Acil! Kiralık ev hakkında

nevban

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mart 2007
162
0
316
Manisa
2008 yılı temmuz ayında bir yıllık bir ev kiraladık.Emlakçıdan kiraladığımız için emlakçı bize depozito için yaklaşık 5000 tl lik senet imzaladı. Temmuz ayında bir yıllık süre doldu ama biz halen aynı evde oturuyoruz kontrat falan yenileme olmadı yalnız ev sahibimiz yurtdışında oturduğu için yazın geldiklerinde bir yıllık süre dolmuştu ve eğer oturmaya devam edecek olursak aynı şartlarda devam edebileceğimizi söyledi bunu yazıyla belgelendirme durumumuz olmadı.
Ben Avukat arkadaşlara şunu sormak istiyorum biz tekrar bir yıl dolmadan evden çıkarsak o depozito parasını ödemek zorunda kalırmıyız çünkü depozitoyla alakalı olarak evsahibinin elinde senet var ve ayrıca kira kontratında sonraki yıl kontrat yenilenmediği takdirde aynı şartların devam edeceğine dair bir ifade var.
Bu durumda biz yılı doldurmadan evden ayrılamayız mı? Evden çıkma sebebimiz başka şehirde kendi kiracımız evden ayrılıyor evi kiraya verememe durumunda daha ucuz bir eve taşınmayı düşünüyoruz çünkü şuan oturduğumuz evin kirası yüksek bu sebebten evden çıkmak istiyoruz
Bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

canim yarin kuzenim gelecek avukat ona sorarim bu soruyu cevabini yazarim gunduz

1 yıllık kira sözleşmelerinde genel kural ;
eğer sözleşmenin süresi dolduktan sonra hem kiraya veren hem de kiracı sözleşmenin devamını istemedikleri konusunda beyanda bulunmazlarsa,
sözleşme 1 yıl daha yenilenmiş sayılır.
Bu durumda sizin sözleşmeniz anladığım kadarı ile temmuz 2010 a kadar yenilenmiş durumda.
Geçerli bir sebebiniz olmadıkça malesef evden çıkmanız zor.Şöyle ki,ev sahibinin yeni bir kiracı bulana kadarki kira alacağı kayıplarını sizden tazmin etme hakkı vardır.
Ev sahibinizle görüşüp belki tatlılıkla çözme olanağı yaratabilirsiniz.
Mesela yeniden ilan vs verilebilir ve siz de kiracı bulunur bulunmaz çıkabilirsiniz.Bu yönde bir anlaşma sağlamak mümkün olabilir.
Kolay gelsin..

Çok ama çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Bu durumda herhalde çıkamayız temmuz ayına kadar beklemek zorundayız

canım sordum kuzenıme.kontratı gormeden tam net bısey soylenemezmıs yanı ozel hukumler varsa iş degısebılırmıs.ama normal bır kontrat ıse ev sahıbı ıle anlasabılırsın eger kı anlasamazsan mahkemeden ıhtar cekeceksın.su anda oturdugum evın kosulları bana uygun degıldır kırası yuksektır ve bunu karsılamakta zorlanıyoruz daha uygun bır eve gecmek ıstıyoruz gıbı durumunu anlatacaksın.en gec 3 ay ıcerısınde sonuclanırmıs.mahkeme kararı ılede emlakcı senetı sana vermek zorundadır. umarım yardımcı olabılmısımdır opuyorumnanaktan

ysl_cinema, çok teşekkür ediyorum canım bunları öğrenmemiz çok iyi oldu inşallah ev sahibimiz ikna olurda bize problem çıkarmaz yoksa işimiz biraz zor..

rıca ederım canım.ınsallah ev sahıbınız ıkna olur :Saruboceq: ıhtarıda avukata gıtmeden kendınız yapabılırsınız ınternetten orneklerı vardır sanırım.tabı bu bı kac aylık zamanıda kendınız takıp edeceksınız avukat tutmazsanız.ınsallah hersey guzellıkle hallolur ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…