2008 yılı temmuz ayında bir yıllık bir ev kiraladık.Emlakçıdan kiraladığımız için emlakçı bize depozito için yaklaşık 5000 tl lik senet imzaladı. Temmuz ayında bir yıllık süre doldu ama biz halen aynı evde oturuyoruz kontrat falan yenileme olmadı yalnız ev sahibimiz yurtdışında oturduğu için yazın geldiklerinde bir yıllık süre dolmuştu ve eğer oturmaya devam edecek olursak aynı şartlarda devam edebileceğimizi söyledi bunu yazıyla belgelendirme durumumuz olmadı.
Ben Avukat arkadaşlara şunu sormak istiyorum biz tekrar bir yıl dolmadan evden çıkarsak o depozito parasını ödemek zorunda kalırmıyız çünkü depozitoyla alakalı olarak evsahibinin elinde senet var ve ayrıca kira kontratında sonraki yıl kontrat yenilenmediği takdirde aynı şartların devam edeceğine dair bir ifade var.
Bu durumda biz yılı doldurmadan evden ayrılamayız mı? Evden çıkma sebebimiz başka şehirde kendi kiracımız evden ayrılıyor evi kiraya verememe durumunda daha ucuz bir eve taşınmayı düşünüyoruz çünkü şuan oturduğumuz evin kirası yüksek bu sebebten evden çıkmak istiyoruz
Bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Ben Avukat arkadaşlara şunu sormak istiyorum biz tekrar bir yıl dolmadan evden çıkarsak o depozito parasını ödemek zorunda kalırmıyız çünkü depozitoyla alakalı olarak evsahibinin elinde senet var ve ayrıca kira kontratında sonraki yıl kontrat yenilenmediği takdirde aynı şartların devam edeceğine dair bir ifade var.
Bu durumda biz yılı doldurmadan evden ayrılamayız mı? Evden çıkma sebebimiz başka şehirde kendi kiracımız evden ayrılıyor evi kiraya verememe durumunda daha ucuz bir eve taşınmayı düşünüyoruz çünkü şuan oturduğumuz evin kirası yüksek bu sebebten evden çıkmak istiyoruz
Bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.