Acil hormon testleri hakkında

ASKINNNN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
62
0
86
İstanbul
Merhaba arkadaslar ctesi adetımın 3. gunu ve benım hormon tahlılı yaptırmam lazım bunun ıcın özel hastaneyı aradım hangı testlerı ıstedıyse drunuz ona göre yapabılırız dedi
dra sehırdısında gıdecegım sorabılecegım bı dr yok

adet gecıkmem var agrılı adet goruyorum bunlar ıcın drlar hangı testlerı ıstemekteler?

bu tahlıllerle sehırdısındakı dra gıdıp muayene olacagım
haftasonu da özel de polıklınık olmadıgı ıcın soramayacagımda
haftasonuna denk gelmesı cok kötü oldu umarım bılen bırısı cıkar

canım bende yeni yaptırdım testleri pazartesi alıcam sonuçları.
yaptırdıklarımı söyliyim sana:
fsh , lh , tsh , e2 , prolaktin , progesteron , testesteron

hafta sonuna denk geliyosa ikinci günüde olabiliyosun ben bütün testleri oldum ve dr bana adetinin 2,3 günü olucaksın 4.günüde olabilir dedi bende hafta sonuna denk geliyo diye ikinci günü oldum sonuçlarım çıktı yani illa 3. günü olucak diye bişi yok diyorum ya 2,3 ya da 4.günüa.s

Peki adet olmadığım bir günde olursam nolur? mesela?

neden biliyo musun o olduğun hormonlar kadınlık hormonları ya o yüzden adet döneminde ortaya çıkıolar sanırım adet döngüsünü bekliyolar bu yüzden mesela vücutta estörojen hormonu yani kadınlık adetliyken daha çok oluyomuş bunun gibi yani mutlaka adetlkiyken olucaksın zaten bu tesler varya testosteronlar falan onları olurken adetinin kaçıncı gününde olduğunu soruyolar ona göre tahlillerin üzerine not alıyolar tabi senden serbest testosteron mu total testosteron mu isticek bilemiyorum önce dr. danış ve muayene ol Allah sağlık versin bu arada

Teşekkür ederim cvbın için öncelikle=) Şımdi şöyle,ben bi kere adetli değilken test oldum ve total testesteronum 1,39 çıktı:S:S dhea-so4=541.4 çıktı. Tabi bu geçen yazdı o zmn 101 kiloydum.

Sonra dün test yaptırdım 92 kiloyum zayıfladım. aDetimin 3.günüydü ve Dhea-so4=260 çıktı yani oldukça düşmüş.Normal seviyelere gelmiş. Total testesteron hormonumun sonucu yok çünkü endokrin doktorum onu istememiş. Kortizolum var oda 0.461 değerinde.

Yani o yüzden sordum.:)))) ERKEK hormonunu fazla salgılayıp salgılamadığım adetli zmnımda olduğum testten mi anlaşılır?Adetli değilken total testesteronumun yüksek çıkmasından endişelenmelimiyim bilemedim:/// geçen seneki tahlilimi görünce bu seneki iyi ama yine de kortum.Verdiğim 9 kilonun etkisi olabilir mi değerlerin düşmesi diye düşündüm.

o dediklerini bilmiyorum bilgim yok fakat işte bi guatr testi için bile adetli olmanı istiyolar demek ki bildikleri bişi var hormonlaarla ilgili istersen jinekoloji bölümünde ki doktora bi sorbilmiyorumkismile

Sordum ama tık yok:))) kimse yazmıyor.Dikkat çekmedim sanırım hehe

Tekrardan merhaba arkadaslar cok tesekkur ederım yarın özel hastanede yaptıracagım testlerimi
iyiki özel hastanelerde h.sonlarıda yapıyorlarmıs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…