Acil Estrofem ve ağrı

Edanur86

Rabbi heb lî mines sâlihîn
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2011
1.947
353
163
Merhaba arkadaşlar,
Çarşamba günü dondurulmuş Embiryo transferim olacak Rabbim nasip ederse.
Bugün estrofeme başladım bundan kaç ay öncede almıştım ve ben ne zaman estrofeme başlarsam inanılmaz sol kasığımda artık rahimmi desem kasıkmı desem hiç geçmeyen bi ağrı oluyor,sanki kasıklarımdan bacağıma damar cekiliyormuş gibi.
Ne olur bana yardımcı olun benim gibi ağrı yaşayan varmı estrofem aldığı zaman,bu normal mi?

Doktorunla mutlaka konus. Estrofem masum bi ilaç değil. Genelde kan sulandırıcıyla kullanılıyor. Pıhtı atma gibi bi durum yasayabilirsin allah korusun. Bende 4 ay kullandjm ama ılacla beraber oksaparda kullandım cunku benjm uc genımde yatkınlık var pıhtılasmaya.
Doktor ayrıca herhangı bı uyusma yasarsanız ılacı kullanırken dırek acıle gidin dedi ilk ilaca basladıgımızda. Sana soylemedimi doktorun

Evet kan sullandırıcı iğnede kullanıyorum.Doktoruma sordum bende ağrı yapıyor dedim hiç önemsemedi ağrı yapmaz dedi en fazla yumurtalıklarda ağrı yapar dedi.
Benim sağ tarafta hiç ağrım yok ama sol tarafta hiç geçmeyen bi ağrım ve beni uyutmadı bu gece.
Ne zaman estrofem kullanırsam hemen başlar ağrım bundan 5 ay öncede kullanmıştım transfer için.
Acaba kendi kendime bıraksam almazsam tutunmaya engel olurmu

Konuyla ilgili bilgim yok canim. Rabbim sana en kisa zamanda saglikli hayirli evlatlar rahat gebelikler kolay dogumlar nasip etsin insallah bunu kalpten diliyorum ❤

Kendi kendine bırakma gibi bir hata yapma estrofem bnde kullandım rahim de sancı şeklinde hafif sızılar oluyor ama öyle fazla olmuyordu bnde,
İlacı kullandıkça rahim kalinlasiyor, bebeğin tutunması içinde rahim kalınlığı önemli
Transfer sonucun belli olana kadar idare et bence,pozitif olursa eğer Dr una estrofem in türevi bir ilaçla değiştirmesini rica et

Konuyla ilgili bilgim yok canim. Rabbim sana en kisa zamanda saglikli hayirli evlatlar rahat gebelikler kolay dogumlar nasip etsin insallah bunu kalpten diliyorum ❤

Amin canıminşallah.
Ne güzel böyle tanımadan dua etmek,
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Canım doğru diyorsunda gecen transferde dayandım bu ağrılara ama bu defa acaba bana yan etkimi yapıyor diye aklımdan bırakmak geciyor.
Bu benim 8.denemem ve bu son 3denememde estrofem aldım her alışta aynı ağrılari yapıyor.

Sakın bırakma. Rahım kalınlıgının en az 8 mm olması lazımm bebegın tutunması ıcın. Kan sulandırıcı kullanıyosan sıkıntı yok. Dayanacaksın ve en az 10 hafta kullanacaksın hamıle kalırsan. Aksı taktırde düşük sebebi.ve pruloton progestan iğneler de tutunmada yardımcı. Ben 35. Haftamdayım hala pruloton kullanıyorum. Ve ılk 3 ay hergun progestan ığne 50 mg kullandım. Bızım gıbi tedavı gorup hamıle kalanlarda progestan ve pruloton cok onemli.

Pruloton ılk 3 ay düşük önleyıcı sonrasında ise erken dogumu engelliyor. Estrofemıde 12- 13. haftaya kadar kullandm

Canım rahim kalınlığım estrofeme baslamadan önce en son Çarşamba günü 10mm o yüzden transfere 5gün kala estrefome basladim.zaten dogal yumurtladiktan sonra clexani,progestan igne,prednisolon ve estrofeme dün basladim carsambada teansferim var.

Canım bıraktığın anda adet olabilirsin oda tedavini olumsuz etkiler bencede dayan çok geçmiş olsun bide 8. Denemem yazmışsın bende 7. Tedavimi görüyorum embriyolarım donduruldu fakat iki aydır rahmim istenilen kalınlığa ulaşamadı bende yaza kadar ara verdim senin neden olmadı bukadar tedavi olmuşsun sorun neydi daha önce hiç hamile kaldınmı

Suanda mecburen dayaniyorum ama cok sükür biraz hafifledi agrilarim.
Esimin spermleri az bendede troid sorunu var.
Hic bi denemede hamile kalamadim.Ben Almanyada yasiyorum buranin doktorlari bisey anlamiyor deyip geldim İstanbulda yaptim Fulya Bahceci Tüp bebek merkezinde doktorum Mustafa Bahceciydi,ordada transferim oldu ama hamilelik olmadi.
Yani anlayacagin canim Rabbim ol demedikten sonra nereye gitsrkte ne yapsakta olmuyor.

Aynen canım orası öyle tabi ama sana doktor olarak istanbul tüp bebek merkezi dr Aret Kamarı tavsiye ederim bende daha önceki tedavilerimde embriyolarım üçüncü güne zar zor giden iki embriyomuz olurdu burda bi mucize gerçekleşti ve 16 tane birinci kalite blastokistimiz oluştu maşallah :) doktorun tecrübesi embriyoloğun bilgisi ve labaratuarın kalitesi birleşti ve sonuç çok güzel oldu fakat bukezde rahim kalınlaşmadı doktorumun düşüncesine göre bana daha önce hep ince rahime transfer yapılmış sonuçta negatif olmuş çünkü daha önce rahim kalınlaşmış olsaydı şimdide kalınlaşırdı dedi herşey nasip kısmet tabi şimdi farklı tedavi uygulanacak embriyolarım donduruldu Aret bey çok dürüst ve kaliteli bi doktor tedaviye başladığımdan buyana beni baştan ayağa komple inceledi ne var ne yok ortaya çıkardı daha önce hep embriyolar kalitesiz dediler ama Aret bey aslında embriyo değil komple sorun rahimde dedi rahimde adenimiyozist, kireçlenme, tepesinde eziklik ve hafif şekil bozukluğu çıktı malesef en azından şimdi sorunumun ne olduğunu biliyorum

Maşallah canım sorununu bulan bi Doktor karşına cıkması ne güzel.
İnşallah bu tedavinde Rabbim yavrularını kucağına almayı nasip eder.
İnan bu benim için son deneme olacak,cok yıprandım cok yoruldum 11yıla 8 deneme sığdırdım.Rabbimin taktiri artık bu da olmazsa tamamen vazgeçicem tedavilerden.
Rabbim dilerse o evladı bana her ceşit verir zaten.
Biz elimizden gelen herşeyi yaptık gerisi Allaha kalmış,hamd olsun bugünlerimize.

Aret bey bu sorunlara yönelik olarak nasıl bir tedavi uyguluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…