arkadaşlar istanbul da ajans önerisi için googledan seray tanıtım diye arama yapabilirsiniz. numaraları çıkıyor hemen. yasak olduğu için yazamıyorum. ben uzun zaman dinamik ajansta çalıştım. orayı da önerebilirim.. bir çok il ilede çalışmaları var bu ajansların.. bu arada başka illerden iş arayan arkadaşlar için farklı önerilerim de var:
internetten yaşadığınız şehirde merchandiser ilanı veren firmaları araştırın.. firmalara merchandiser (yani satış destek elemanı) sağlayan ajanslar aynı zamanda stand tanıtım elemanı da arıyorlar yüksek ihtimalle..
yada önerim daha var. büyük zincir mağazalara gidin (migros, carrefour, gima, tansaş vb.. ) ve orada tattırım yapan arkadaşlardan (yada firmaların tanıtım giysilerini giyen [ülker,efes,milka vb] reyon çalışanlarından) çalıştıkları ajansların numaralarını isteyin.. bir işe girdiniınzmi inanın devamı gelir.. ben başta numara istedim çalışanlardan.. çalıştım tüm arkdaşlarıma da önerdim.. stand hostesi olarak çalıştım üniversitede. okul bitince bir süre merchandiser olarak iş tekliflerini değerlendirdim. sonra da kendi yolumu çizmek için ayrıldm.. branşım farklıydı.. kardeşimde bu sektörde emekledi. merc elemanı oldu sonra supervisor şimdi de yönetici olarak devam ediyor.
ben daha üç sene evveline kadar haftasonları ek iş olarak devam ettiğim oldu bu tanıtım işine.. girdiğinde çıkamayası bir sektördür bu iş.. çok rahat iş bulursunuz.. iş seni bulur.. kayıtta numaramı bildirdiğimden hep iş teklifi alıyordum ajanslardan..
ve en güzel yanını söyliyeyim. başında müdür patron beklemez.. mesaisi yoktur. satış zorunluluğu yoktur tanıtım yapman kafi. ürünü satmadın diye gırtlağını sıkmazlar. ve ben paramı hep aldım sorun yaşamadım. marketler de çoğu arkdaşımız genç kadrodur üniversite öğrencileri çoğunluktadır. çok güzel arkadaşlıklarım olmuştur. birbirimizi idare etmişizdir genelde.. ve en güzeli çeşit çeşit promosyonlarım var çeyizimde (
ne ararsan.. bardaklar tabaklar havlular.. tencereler..
çünkü promosyon bitince genelde bize kalırdı hediye ürünler
kalmasa da bize de verirlerdi.. sorun yaşamadık.. çeyizimin çoğu sponsor ürünlerden diyebilirim şuanda
hee dağıttıklarım da cabası..
herşey gönlünüzce olsun
sevgiler..