Acil' e Gittim Normal Doğuma Olan Konsantremi Yitirdim , Ne Yapıcam Ben ?

ZeytinKek

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
3.183
1.093
Arkadaşlar bugün bel ağrım yüzünden acil olarak hastaneye gittim . nst ye bağladılar hiç sancım yok bebeğimin kalp atışları güzel , ultrasonda da herşey normal gözüktü . yanlız doktorum en son alttan muayene etmek istedi üzerine prezervatif takılan aletle .. ilk önce o masaya çıktım sonra birden heyecanlandım izin vermedim , doktoruma da kusura bakmayın deyip indim masadan . Acıyacak diye korktuğum için muayeneden kaçmadım ; baktım sancım yok , nst - ultrason normal ... belki de o aleti içime soktuğunda herşey normalken suyum patlayacak durduk yerde kanamam başlayacak !!! bir an bunu düşündüm ve kaçar gibi evime geldim .. üstelik müşade odasında beni bu gece yatırmak da istediler reddettim ... bi de doktorum bu hareketime karşılık bana afra tafra yaptı , sinirim bozuldu . şimdi ne yapcam ben .. bir anda çok korktum normal doğumdan .. strese girdim . vegittiğim hastane de yani Gata da sezeryan yapmıyorlar .. şu an için malesef özel hastaneye gidip sezeryan olacak durumum yok ((

ya canım dur iki dakika ya, çok korkmuşsun kıyamam sana,herşeyin en güzeli normal olanı, benim doğuma daha var ama bak ne dicem, rahatsızlanıp gece acile gittim bende, kalp atışlarına bakmak için doğumhaneye cıktım gecenini ikisinde, beklerken bi aglama duyuldu, bi kız içerde normal doğum yaptı bebek çıktı dısarı 10 dakka içindede anne giymiş pijamaları çıktı sordum doktorlara çok kolay olmuş, sen dua et bol bol, Allah kolaylıgını verir, acısa bile geçici bi acı olacak onu düşün canım, bana cesaret geldi o kızı görünce, gerçekten orda bi yol var zamanı gelince bebişin çıkvericek ordan işte böyle düşünmeye çalış, kendini sezeryanla kestirme boşuna bence normal olabiliyosa yap, dua edicem sana inşallah böyle kolayca doğurursun sağlıkla canım

canım teşekkür ederim . birden stres oldum , gece uyuyamadım içimden bişey yemek de gelmiyor . düşününce doktora sinir oluyorum . benim herşeyim normalken ve bebeğim 37 haftalık, demek ki günüm var , neden beni o masaya çıkarıp alttan muayene etmek istiyorsun !! korkmama sebep oluyorsun .. kendimi hazırlamıştım normal doğuma korkmuyordum , bazı arkadaşların önceden yazdıklarını da okudum , gereksiz yere alttan muayene edilenlerin kanamaları başlayı vermiş ...

sen kusura bakma ama çok abartmışsın açıkcası heralde dr un yanlış bişey yapcak kadar APTAL degil ilk dogrutacagı kadında sen degilisn sanırım demi !!!!!!!!!!!!!!1

sen kusura bakma ama çok abartmışsın açıkcası heralde dr un yanlış bişey yapcak kadar APTAL degil ilk dogrutacagı kadında sen degilisn sanırım demi !!!!!!!!!!!!!!1

Ay teşekkür ederim ben kendimi dünyada doğum yapacak tek kadın olarak gördüm de o yüzden bu durumu böyle abarttım ... Hani analarımız doğurmadı ya bizi o yüzden canım böyle tatlıııııııııııııııııııııııı Benim bir anda böyle strese girmiş olmam tamamen doktorumun yaklaşımıyla alakalı anlatabildim mi ??? tutup da bir doktor bunu söyleyemez " bende meraklı değilim muayene etmeye , nasılsa çocuk sizin çocuğunuz " afra tafra yapamaz bunu diyemez diyemez diyemez ...... dese ki bu hafta içinde bu kontrolün zaten yapılması lazım korkmanıza gerek yok deseydi bende kaçar gibi evime gelmezdim ... Anlatabildim mi , sonuçta bu benim ilk doğumum !!!!!!

2 kez muayene oldum ben sulu akıntı sebebiyle,Allah'a şükür kanama filan olmadı.Eğer tehlikesi olsa yapmaz herhalde.Doktoruna güven bence.
Bana en son sen bu masaya alıştın doğururken hiç zorlanmayacaksın dedi :)

teşekkür ederim , şimdi nette bazı sayfaları okudum . aslında 37. haftanın içinde pelvik muayenesi olmak gerekiyormuş , doğum normal mi sezeryan mı olacak karar veriliyormuş . o an bunu bilemezdim sağolsun beni aydınlatmadı doktorum.. malesef panik birisiyim . hastanenin kapısından girer girmez yanaklarım kıpkırmızı oluyor :)

bir anda kendimi gordum sende...
Aynen altan demirle bakmalasi gerekiyordu doktorun tabi ben kasiyorum baktiramiyorum agliyorum
hemsilere toplandi basima sakinlestirmeye calisiyorlar..
Doktor sinirlendi..bunu hic yaptirmadin mi dedi yok dedim..
Kendi ozel doktoruma yaptirmamistim..kontrol etmek istemisti ama izin vermemistim..
aletleri gorunce zaten uyusuyor her tarafim..
Hastane doktorumda bana dedi benim bakmam lazim enfeksiyon varmi vs vs..
tabi ben agliyorum..bana psikolog cagirdi hastaneden psikolojik oldugunu dusunuyor tabi..
doktor 2 saat ugrasti benle..sonra sana 3 hafta muhdet verdi uc hafta sonra ayni kontolu yapmam lazim
yoksa seni bu hastanede doguma alamam dedi..ben bu durumda senin dogum sorulugunu alamam dedi.-..baska hastaneye git yazil dedi..
3 hafta her gece yataga yattigimda o koltuga oturdum..dunurken bile kasiliyorum..o gun geldi gittim..
10 sn say yanimda iki hemsire ellerimi tutuyo..10 dan geriye saydim gevsetti beni
hic acimadi..bosyere kasmisim kendimi :)
daha doguma bir ay vardi...bir ay sonra hastanye yattim sancim gelmedigi icin
zaten dogurmadim sancim gelmedi..suni sanci verdiler bi hafta boyunca yinede gelmedi :))))
serumlar filitler haplar :))) cok az rastlalan bir durummus oda beni buldu..
iki haftayi gecince mecbur sezeryan yaptilar..
Cunku yurtdisinda kafana gore sezeryan isteyemiyorsun..
Zaten dogum hastane masraflarini sigorta oduyor sezeryan olsan bile..
Zor durumda kalmadiklari surece sezeryan yapmiyorlar..

canım ben normal doğum yaptım bir ay önce ve hiç alttan muayene yapılmamıştı bana, doğum hikayemi şubat annelerinde yazmıştım oku istersen, sana moral verecektir. korkma sadece hareketlerini sakın kısıtlama hatta bol bol yürü. muayeneden de korkmana gerek yok bana doğumdan bir kaç saat önce yaıldı ve daha sonra iki kez daha açılmayı kntrol için yaptılar, bu arada sezeryanla doğum yapan bi arkadaşımı daha önce çatı için muayene ettiler bişi olmadı. ayrıca sana katılıyorum, bence dr seni anlamalı ve kbarca sakinleştirmeye çalışmalıydı. herkes farklıdır sen daha hassas olabilirsin ve bu senin için özel bir olay isterse hergün myarlarca doğum gerçekleşsin bu senin hikayen ve senin için ilk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…