acil cevap arıyorum soruma ;)

yirmisekizonbirdoksan

Alperen'im 02.12.2014
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013
2.049
3.001
448
Tecrübeli ablalarim kardeşlerim.
Perşembe günü kadın doğumda muayene olacağım. Hamilelik Öncesi için. Smeer testi,hormonal testler vs yaptırmak istiyorum. Bunların yapılması gerektiğini de hep sizlerden öğrendim. Hepinize çok teşekkürler şimdi sorum şu ki hamilelik öncesi bu testler yapılırken vajinal yani eskilerin deyimiyle alttan muayene yapıyor mu doktorlar?

Canım smeer yaptırmak istiyorsan mutlaka alttan muayene ederler yoksa smeer için örneği nereden alacaklar

smer testı alttan muayene ile yapılıyor arkadaşlar....bir aparat ile vajınadan sıvı alıyorlar...hem annemden hem de arkadaşlarımdan biliyorum....acı hıssı olmuyo korkulacak birşeyi yok yani.

Canım smeer yaptırmak istiyorsan mutlaka alttan muayene ederler yoksa smeer için örneği nereden alacaklar

Tam olarak ne testi olduğunu bilmediğimden sordum. teşekkür ederim cevap için. Reglim tam anlamıyla bitmediginden randevuyu iptal edip etmemekte kararsız kalmıştım

Son düzenleme:
Tam olarak ne testi olduğunu bilmediğimden sordum. teşekkür ederim cevap için. Reglim tam anlamıyla bitmediginden randevuyu iptal edip etmemekte kararsız kalmıştım
Olabilir canım normal bimemen...Ben ist.da gitmiştim dr a orda almamışlardı...izmirde gittim dr dediki ilişkisi olan her kadından yılda bir kez smeer alınması gerekiyormuş...Bende enfeksiyon olduğu için alamadılar...Eğer bakire değilsen genelde alttan muayene ediyorlar...

Siz yetkili birine benziyorsunuz �� smeardan haricindeki diger hormonal testler kan ile mi yapılıyor?

Evet canım hormonal testler kandan bakılır fakat rahim içine bakılırken alttan ultrasonda yaparlar daha iyi görüntülemek için...Senin acı duyup duymamanda kendine bağlı ne kadar rahat hissedersen acı duymazsın...Geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Canım merhaba zaten smear yapmak için mecburen vajinal muayene yapıyor doktorlar.Spekulumla vajina içine bakıyor ve smear için örnek alıyor.Sonra bazı doktorlar el muayeneside yapıyor bazıları yapmıyor sonra vajinal ultrasonla yumurtalıklara bakıyor bu işlemlerin hiç birinde ağrı acı duymazsın sadece kendini sıkma daha sonra hormon testleri yazıyor bunlara kanda bakılıyor bu kadar işte geçmiş olsun

Smear için reglinin tam anlamıyla bitmiş olması lazım.. Çünkü vaginadan sıvı alacak, adet kanıyla karışır sağlıklı olmaz.. Hormon testi de adetin 3 günü yapılıyor yanlış hatırlamıyorsam. Yumurtalıkların, rahmin genel durumuna bakmak için de vajinal yolla bakıyor kimi dr., en azından benimki öyle bakmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…