• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ACIL, BÖBREK NAKLI OLMUS HASTAYA....

Bir de siz vericisiniz. Size bağışıklık baskılayıcı ilaçlar verilmiyordu. Buna rağmen enfeksiyon kaptınız. Bir de bağışıklığı sıfır olan birine bunun yapıldığını düşünün.

Biz kadavradan aldık böbreği. Diğer böbreğide 15 yaşında bir kıza verdiler. Aile nasıl bilinçsiz anlatamam. Kıza su bile içirmiyorlardı. Gelen gidenin haddi hesabı yoktu. Eve çıktığında da muhtemelen aynı şekilde davrandılar. Kızın böbreği ilk 6 ay içşnde cnv yükseldiği için attı. İlaçları da yarım yamalak kullanmış zaten. Çok üzülmüştük. Ablam ameliyatolalı 8-9 sene oldu. Hala saati saatine alır ilaçlarını.
vericiyede bağışıklık baskılıyıcı ilaçlar veriyorlar ama alıcı kadar riskli değil 2 gün önceden hastaneye yatıp kullanmıştım ilaçları

eşimin kuzeni kemoterapi alıyor. enfeksiyona açık. bizimkilerde il dışındaki hastaneye gideceğiz diye tutturdulardi. Üstelik biz griptik. ya ne işimiz var. didişip durduk. olmaz dedim anlamadılar. Allahtan kuzeni abi gelmeyin doktorlar kabul etmiyor dedide gitmedik. gıcık oluyorum ya.... sizde gitmeyin.ne işiniz var.telefonda arayın.

bizdede halen sorun. yemek yapıp gönderiyorlarmis.yahu temizliğe de dikkat etmiyorlar. inşallah kuzenin eşi atıyordur yemekleri...
biz hastanenin yemeklerini beğenmediğimiz için sağolsun ablam hep yapıp getirirdi yemek

Merhaba arkadaslar, eşimin kuzeninin iki bobregi de iflas etmisti ve oglunun bir bobregini ona naklettiler, yaklaşık 1 ay oldu.

Ve şu an hastaneye onu ziyarete gidiyoruz ama böbrek nakli olmuş bir hastaya ne goturulur?

Acil cevaplarinizi bekliyorum..
Minik saçaklı poğacalar varya bence onlardan götürün en azından gelene ikram ederler tek lokmalık

Merhaba arkadaslar, eşimin kuzeninin iki bobregi de iflas etmisti ve oglunun bir bobregini ona naklettiler, yaklaşık 1 ay oldu.

Ve şu an hastaneye onu ziyarete gidiyoruz ama böbrek nakli olmuş bir hastaya ne goturulur?

Acil cevaplarinizi bekliyorum..
Uzaktan akrabam olan birisi böbrek nakli olmuştu,hastaneyede evde ziyaretçi kabul etmediler riskli olduğu için ilk 6 ay biz de ziyaretine 6. Aydan sonra gittik.

Çok geçmiş olsun Bilgece...İnşallah tez zamanda iyileşir yakınınız
benim bildiğim de kolonya çiçek götrülür ama hasta durumu ziyarete müsait değilmiş yazılanlardan anladığım
iyilik yapmak isterken istemeden kötü duruma sebep olmayın dediğin gibi bir aramak en güzeli..

Bir de siz vericisiniz. Size bağışıklık baskılayıcı ilaçlar verilmiyordu. Buna rağmen enfeksiyon kaptınız. Bir de bağışıklığı sıfır olan birine bunun yapıldığını düşünün.

Biz kadavradan aldık böbreği. Diğer böbreğide 15 yaşında bir kıza verdiler. Aile nasıl bilinçsiz anlatamam. Kıza su bile içirmiyorlardı. Gelen gidenin haddi hesabı yoktu. Eve çıktığında da muhtemelen aynı şekilde davrandılar. Kızın böbreği ilk 6 ay içşnde cnv yükseldiği için attı. İlaçları da yarım yamalak kullanmış zaten. Çok üzülmüştük. Ablam ameliyatolalı 8-9 sene oldu. Hala saati saatine alır ilaçlarını.

hem o kıza yazık hem de böbreği bağışlayan merhuma. madem aldığın böbreğin kıymetini bilmeyeceksin alma bari onu bekleyen kaç insan var sırada

Esimin uzerinde cok emegi varmış. .

Ya zaten ziyaretten bizim haberimiz yoktu. Esim bugun izinli diye ne yaptilar ne ettiler bunu ortaya cikardilar. Sabahin köründe aramis kaynanam gidecegiz diye. Kadin da beni gormeyi cok istiyor. E ben hastaneyi arayayim o zaman. Zavalli kadina bir sey olur falam Allah korusun.
Gidin bence. Ama hastanın odasına girmeden hastanenin kafeteryasinda refakatçiyle görüşün geçmiş olsun diyin. Geri dönün.simdi gitmezseniz yanlış anlasilabilir gereksiz kusluk giderseniz mikrop kapabilir
.Orta yolu bulun

biz hastanenin yemeklerini beğenmediğimiz için sağolsun ablam hep yapıp getirirdi yemek

hastane yemekleri tuzsuz olur ama sağlığınız icin.

bizimkilerde durum farklı. temizliğe önem vermiyorlar. yemeğin yaninda öksürürlerken gördüm. ki kemo alana götüreceklermis. atilmasinda o yemek ne yapılsın.

temizliğe önem veriliyor ve tuz oranı doktorun dediği gibiyse olur

hastane yemekleri tuzsuz olur ama sağlığınız icin.

bizimkilerde durum farklı. temizliğe önem vermiyorlar. yemeğin yaninda öksürürlerken gördüm. ki kemo alana götüreceklermis. atilmasinda o yemek ne yapılsın.

temizliğe önem veriliyor ve tuz oranı doktorun dediği gibiyse olur
kesinlikle

Arkadaslar hepinize cok teşekkür ederiz. Gittik ama maalesef ne olur ne olmaz diye bir sey goturmedik. Refakatciyle konustuk, hastaya da gecmis olsun deyip çıktık yanlarindan..

Back