ACIL, BÖBREK NAKLI OLMUS HASTAYA....

Janet Jak Esim

Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
30.410
65.398
598
Merhaba arkadaslar, eşimin kuzeninin iki bobregi de iflas etmisti ve oglunun bir bobregini ona naklettiler, yaklaşık 1 ay oldu.

Ve şu an hastaneye onu ziyarete gidiyoruz ama böbrek nakli olmuş bir hastaya ne goturulur?

Acil cevaplarinizi bekliyorum..

Cicek almiyorlar iceri.
Yaninda refakatci de vardir.Zaten asil ona lazim.Borek meyve suyu ise yariyor bu zamanlarda.Hasta zaten pek bisey yemez hatta bobrek nakli olmus yiyemez de.
Kolonya da goturebilirsin.

Cicek almiyorlar iceri.
Yaninda refakatci de vardir.Zaten asil ona lazim.Borek meyve suyu ise yariyor bu zamanlarda.Hasta zaten pek bisey yemez hatta bobrek nakli olmus yiyemez de.
Kolonya da goturebilirsin.

Ben de onu düşündüm. Bilip bilmeden bir sey götürmek kötü olabilir.
1 ay gecti ama hala bir sey yiyemiyor mudur?

Hiiiç bir şey götürülmez. Aman deyim bilgece. Hatta ziyarete bile gidilmez. Benim ablam da böbrek nakli oldu, biz 6 ay ne hastaneye ne eve ziyaretçi kabul etmedik. Bırak ziyaretçiyi biz bile onun olduğu odaya sadece dezenfekte etmek için maskeyle girdik. Çok tehlikeli bir dönem. Muhakkak doktorları uyarmıştır ama aile dikkat etmiyordur. Siz de uyarın bence. Allah korusun en ufak bir enfeksiyon riski her şeyi berbat eder.

evet bu mesaj çok doğru. babam ameliyat oldu yakınlarını odasından neredeyse kovarak çıkaracaktık. gelen gitmiyor enfeksioyon riski var adam tuvaletini yapamıyor psikolojik olarak .. çok kötüydü.. bu konuda türk insanı çok düşüncesiz . illa gidecekseniz de kapıdan bakın yanına grip sohbet etmeyin bi saat.

Hadi canim? E peki neden kaynanamlar israrla gidecegiz diyorlar o zaman? Kadin gelin demis. Bilemedim ki.. Biz de gidelim dedik bi..

kitap al kitap okumayı seviyorsa
Hic bilmiyorum inanin ki..

Hadi canim? E peki neden kaynanamlar israrla gidecegiz diyorlar o zaman? Kadin gelin demis. Bilemedim ki.. Biz de gidelim dedik bi..

Hic bilmiyorum inanin ki..
Ya öyle bişey ki herkes gelmek istiyor, çat kapı gelenler oluyor falan. Kaç akrabamız bize bu sebepten küstü anlatamam. Kayınvalideniz ısrar etmiştir ya da kadın kimseküsmesin diye kabul ediyordur ama inan çok tehlikeli. Bak sana 6 ay diyorum. Bizim kız 6 ay boyunca insan yüzü görmedi, 4 duvar arasında yaşadı.

Çok mu yakınınız. Daha çok yeni ameliyat olmuş. Gitmeyin bencede.
Esimin uzerinde cok emegi varmış. .

Ya zaten ziyaretten bizim haberimiz yoktu. Esim bugun izinli diye ne yaptilar ne ettiler bunu ortaya cikardilar. Sabahin köründe aramis kaynanam gidecegiz diye. Kadin da beni gormeyi cok istiyor. E ben hastaneyi arayayim o zaman. Zavalli kadina bir sey olur falam Allah korusun.

Ben tek elden arayip sorayim. Kaynanamlarin işiyle kuyuya inilmez gercekten. Bi kendim arayip sorayim bakalim..

bende böbrek vericisiyim canım en ideali bol bol su tüketmek zorunda olduğu için küçük şişelerde su götürebilirsin dışarıdan yiyecek falan vermezler çiçek çikolatada asla kabul etmezler muhtemelen yüz yüzede görüştürmezler

Riskli bir durum gitmeseniz daha iyi yada gidecekseniz kapıdan geçmiş olsun diyin enfeksiyon kapması durumunda her şey daha kötü olabilir
yani be verici olduğum halde amcamın eşi kimse yokken koşup bana sarılmıştı hemşireler ona bağırıp yanımdan aldılar o gün enfeksiyon kaptığım için ateşler içinde yanmıştım saatlerce uğraştılar ateşimi düşürmek için

Aynen çok dikkat edilmesi gerekli ve titiz olunmalı bu konuda size de geçmiş olsun

Bence de sen ara. Sıkıntı olmasın insanlara.
Aradim ben, hastaneye bugun muayene icin gelmisler ve lojmanda kaliyorlarmis galiba.. ziyarete gelebilirsiniz dediler. Ama kapidan bi gecmis olsun deyip hemen cikartacagim herkesi..

Cok gecmis olsun size de.. en iyisi ben hicbir sey goturmeyeyim kapidan bir gecmis olsun derim. .

Riskli bir durum gitmeseniz daha iyi yada gidecekseniz kapıdan geçmiş olsun diyin enfeksiyon kapması durumunda her şey daha kötü olabilir
Aynen dediginiz gibi yapacagim..

Bir de siz vericisiniz. Size bağışıklık baskılayıcı ilaçlar verilmiyordu. Buna rağmen enfeksiyon kaptınız. Bir de bağışıklığı sıfır olan birine bunun yapıldığını düşünün.

Biz kadavradan aldık böbreği. Diğer böbreğide 15 yaşında bir kıza verdiler. Aile nasıl bilinçsiz anlatamam. Kıza su bile içirmiyorlardı. Gelen gidenin haddi hesabı yoktu. Eve çıktığında da muhtemelen aynı şekilde davrandılar. Kızın böbreği ilk 6 ay içşnde cnv yükseldiği için attı. İlaçları da yarım yamalak kullanmış zaten. Çok üzülmüştük. Ablam ameliyatolalı 8-9 sene oldu. Hala saati saatine alır ilaçlarını.

Aynen çok dikkat edilmesi gerekli ve titiz olunmalı bu konuda size de geçmiş olsun

çok teşekkür ederim

eşimin kuzeni kemoterapi alıyor. enfeksiyona açık. bizimkilerde il dışındaki hastaneye gideceğiz diye tutturdulardi. Üstelik biz griptik. ya ne işimiz var. didişip durduk. olmaz dedim anlamadılar. Allahtan kuzeni abi gelmeyin doktorlar kabul etmiyor dedide gitmedik. gıcık oluyorum ya.... sizde gitmeyin.ne işiniz var.telefonda arayın.

bizdede halen sorun. yemek yapıp gönderiyorlarmis.yahu temizliğe de dikkat etmiyorlar. inşallah kuzenin eşi atıyordur yemekleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…