tatlım adetin üçüncü günü ( genelde ) iğne yapmaya başlayacaksın kendine korkma lülülülülülü bunlar özel bir kalem iğne ve şeker hastalarının kullandığı türden göbekten .Dozunu ,nasıl yapılacağını ,gün içinde ne zaman olacağını dr vr hemşireler belirleyecek ve gösterecekler.Yanında birinin olması iyi olur ( özellikle eşinin ve arkadaş ,anne ..) acabaya düştüğün zaman yardımı olsun bunun yanında durumuna göre başka iğnelerde eklenebilir.(-Kabadan oluyor diğierleri ) iğneye başladıktan sınra gün aşırı veya üç ara ile dr seni çagıracak.Her defasında kan vereceksin tahlil için aldığın hormonlarla( e2 gibi)bazı hormon düzeylerine bakılacak dr yine en sevmediğim bölüm vajinadan utrosonla kontrol edilecek yumurtalarının büyüklüğü ve rahim duvarın. Kişiye göre değişen duruma göre 1hafta sonra falan ek göbekten janjanlı diye tabir ettiğim ikinci igne gelir.Buda oluşan yumurtaların kendiliğinden çatrlaması için uyarıdır.Bu dönem herkes için değişir yaklaşık10-15 gün arası değişebilir.Bol su içmeni tavsiye ediyorum.
sonunda yumurtalar istenilen büyüklüğe ulaşmıştır.Dr sana çatlatma tabir ettidiğimiz bir iğne verecek benimki göbekten idi yine bu belli bir saate yapılacak ki 30-36 saat sonra yumurtaların fırlamış olacak ve yumurta toplama işlemin başlayacak .( bu arada iğneleri bırakıyorsun ama dr ne zaman olacagını söyleyecek çatlatmadan sonra iğne yookkkk
Anaztesi alınacaksın,uyuyacak ve altan dr senin yumurtalarını toplayacak bu işlem yaklaşık 20-25 dk sürüyor.(içeriye bir sıvı verilecek sıvı ile yumurtalar özel tüp de toplanacak).
Sen bu işlemleri yaparken eşinde sperm teslim edecek .Onlar yıkanup yumurtalarla buluşturulacaklar.( bu arada 3gün ilşiki yoK):1no2:
erkeğin işi bu kadar canım seni neyse...
aynı gün biraz hastanede kalıp durumuna göre aynı gün seni gönderiyorlar.Hergün arayıp kaç embriyo oluduğunu ve durumlarını sana bildirecekler. a.s
Dr ve embriyoloy un uygun zaman ve en kaliteli yumurtalar sana transfer edilecek 3 veya 5 gün sonra.İdrar kesen dolu olacak ve transfer 5 dk diyeyim aşılama gibi .Ameliyathanede yumurta toplanırken ve transferde üstüne ameliyat hijyen kıyafeti veriyorlar.Transferden sonra idrarını genelde okuduğum kadarıyla merkezden merkeze değişiyor.Benim tarnsferden sonra bir hortum yardımıyla hemşire boşaltı.Bazıları hemem yaptırıyor bazıları yarım saat sonra yatmada aynı şekilde değişime uğruyor.Ben en az2 saat yatacaksın ayakların karına dik şekilde bükük,bazıları yarım saat falan.:dance:
Sonra gidebiliyorsun.48 saat önemli bol su az hareket bol moral ....
12 gün sonra kan testi ve sonuç