acil bir yardim

aysegul86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2008
144
0
slm kizlar ya ben buay tup bebege basliyorum 10 gun sonra nasip olursa ama ben bir yandanda araba kursuna gidiyorum bu ayin 30 unda direksiyon sinavim var ama tarnsferde ondan yaklasik 1 haftandan once oluyo ben simdi bilmiyorum acaba sinava transferden sonra girsemmi tehlike olusurmu sizce bana bir akil verin ne olur simdiden tsk:sm_confused::uhm::a015:

sunuda ekliyim simdi tehlike olustururmu yoksa tup bebegi ertelemek zorunda kalicam iki aydirda erteliyorum ben simdiden gunleri sayarken ertelemek istemiyorum ne olru bir akil

merh. canım bende mart ayında senin durumundaydım. kursum vardı ve tüp bebek yaptırıyorduk. ama tutmadı. fakat tutmamasını ona bağlamıyorum. çünkü transferden önce sınava girmiştim. seninki de zaten transferden 1 hafta sonra olacakmış. çünkü transferden sonra yolculuk dahi verebiliyorlar. ama için rahat etmeyecekse 2 . direksiyon sınavına girersin. kafanı onunla meşgul etme olumlu düşün . şimdiden bol şans

slm kizlar ya ben buay tup bebege basliyorum 10 gun sonra nasip olursa ama ben bir yandanda araba kursuna gidiyorum bu ayin 30 unda direksiyon sinavim var ama tarnsferde ondan yaklasik 1 haftandan once oluyo ben simdi bilmiyorum acaba sinava transferden sonra girsemmi tehlike olusurmu sizce bana bir akil verin ne olur simdiden tsk:sm_confused::uhm::a015:

Transferden sonra sınavı falan düşünme ve girme, sonucun pozitif çıktığında kendini kollamalısın, yeri gelecek iş güç yapmayacaksın, boşver arabayı bebek geliyor bebek:sm_confused:

canim transferden bir hafta sonraymis sinavin bence hicbisey olmaz..cunku bebegin rahime yerlesmesi transferden 48 saat sonra veye 48 saat icerisinde gerceklesiyor..yani senin sinavin bir hafta sonraysa zaten yerlesecekse bebisin yerlesmis olur!!!

Merhaba Ayşegül tüp bebeğe başladığın için Allah yardımcın olsun diyorum öncelikle.Ben Tüp bebek hemşiresiyim ve sana tavsiyem bence direksiyon kursuna gitme.Biliyorsun bunlar kıymetli gebelikler.Bu gebelikleri elde etmek için insanlar çok zahmetli yollar kat ediyor.direksiyon kursuna sonrada gidersin ama şimdi tüp bebek uygulamasına geçiceksin ve gebelik ihtimalini şansa bırakmamanı öneririm.

transferden 1 hafta???? sonra şimdi senin durumunu en iyi dr bilir.Sorununuz neydi bilmiyorum amam oluşacak embriyoları bekle ve onların kalitelerini ,ayrıca senin durumunda önemli sağlık açısından.Durumunu o zaman için dr görüş ve değerlemdirmeye al bence.Ayrıca tam yumurta alımını ve transfer gününü tedavi sırasında oluşabilecek uzamalar tarih verlemez şimdi.Ayın 12 tedavi başlayacak diyorsun kafadanhesaplayalım en normal periodu 12 gün sonra yumurta alımı desek ,ayın 24 dü 3gün sonra transfer desek 27 si.tranferdenden 3 sonra sınav heyacan +stres+sarsılma+moral bozukluğu oluşumu yüksek .....:uhm:
yeniden düşün istersen:1shok:

canlarim hepinize cok tsk sizin dediginiz yapicam gittmemeye karar verdim ha kizlar birde bisey soracam adetin 1.gununden itibaren transfere kadar toplam kacgun suruyo bilgilendirirseninz sevinirim

Merhaba Ayşegül tüp bebeğe başladığın için Allah yardımcın olsun diyorum öncelikle.Ben Tüp bebek hemşiresiyim ve sana tavsiyem bence direksiyon kursuna gitme.Biliyorsun bunlar kıymetli gebelikler.Bu gebelikleri elde etmek için insanlar çok zahmetli yollar kat ediyor.direksiyon kursuna sonrada gidersin ama şimdi tüp bebek uygulamasına geçiceksin ve gebelik ihtimalini şansa bırakmamanı öneririm.

Canım hangi merkezde görev yapıyorsun.....Bende merkez arıyorumda:)

Oncelikle,
Transferin ne zaman yapılacagi 10 gun onceden hiçbir şekilde belli olmaz. Ymurtalar ne zaman olgunlasacak ne zaman catlatılacak bunlar ancak 3-5 gün once belli olur. Zaten çatlattıktan sonra toplama ve transfer asagi yukarı belli olur. (3. gün veya 5. gün transferi) Ben olsam kurs işini transfer sonrasına ertelerdim.
Ayrıca ben transferden sonra 2 tam gün dinlendim ama transfere arabamla gitmiştim ve dönüşte arabayı ben kullandım. Dinlendikten sonra ani hiperstimulasyon etkisi ile ağrılarım oldu ve evden çıkamadım o ayrı. Ama şu anda ikizlerime hamileyim.
Kendinizi dinlendirerek ve yormadan yaptiginiz aktiviteler embryolarınıza zarar vermez. Bu nedenle bilinçli yapacagınız her tür eylem embryoların düşeceği anlamına gelmez. Araba kullanmak, ayakta çalışmak, banyo yapmak vs. bunlar hayatta rutin olarak yapılan şeylerdir rahat olun.

canlarim hepinize cok tsk sizin dediginiz yapicam gittmemeye karar verdim ha kizlar birde bisey soracam adetin 1.gununden itibaren transfere kadar toplam kacgun suruyo bilgilendirirseninz sevinirim

Kısa ve uzun protokol süre açısından farklıdır.
Uzunsa adetin 3. günü iğneler başlanır ve yaklaşık 29-30. günlerde transfer yapılır. Kısa ise 15-19 gün cıvarında zaman alır.

tatlım adetin üçüncü günü ( genelde ) iğne yapmaya başlayacaksın kendine korkma lülülülülülü bunlar özel bir kalem iğne ve şeker hastalarının kullandığı türden göbekten .Dozunu ,nasıl yapılacağını ,gün içinde ne zaman olacağını dr vr hemşireler belirleyecek ve gösterecekler.Yanında birinin olması iyi olur ( özellikle eşinin ve arkadaş ,anne ..) acabaya düştüğün zaman yardımı olsun bunun yanında durumuna göre başka iğnelerde eklenebilir.(-Kabadan oluyor diğierleri ) iğneye başladıktan sınra gün aşırı veya üç ara ile dr seni çagıracak.Her defasında kan vereceksin tahlil için aldığın hormonlarla( e2 gibi)bazı hormon düzeylerine bakılacak dr yine en sevmediğim bölüm vajinadan utrosonla kontrol edilecek yumurtalarının büyüklüğü ve rahim duvarın. Kişiye göre değişen duruma göre 1hafta sonra falan ek göbekten janjanlı diye tabir ettiğim ikinci igne gelir.Buda oluşan yumurtaların kendiliğinden çatrlaması için uyarıdır.Bu dönem herkes için değişir yaklaşık10-15 gün arası değişebilir.Bol su içmeni tavsiye ediyorum.

sonunda yumurtalar istenilen büyüklüğe ulaşmıştır.Dr sana çatlatma tabir ettidiğimiz bir iğne verecek benimki göbekten idi yine bu belli bir saate yapılacak ki 30-36 saat sonra yumurtaların fırlamış olacak ve yumurta toplama işlemin başlayacak .( bu arada iğneleri bırakıyorsun ama dr ne zaman olacagını söyleyecek çatlatmadan sonra iğne yookkkk
Anaztesi alınacaksın,uyuyacak ve altan dr senin yumurtalarını toplayacak bu işlem yaklaşık 20-25 dk sürüyor.(içeriye bir sıvı verilecek sıvı ile yumurtalar özel tüp de toplanacak).
Sen bu işlemleri yaparken eşinde sperm teslim edecek .Onlar yıkanup yumurtalarla buluşturulacaklar.( bu arada 3gün ilşiki yoK):1no2:
erkeğin işi bu kadar canım seni neyse...
aynı gün biraz hastanede kalıp durumuna göre aynı gün seni gönderiyorlar.Hergün arayıp kaç embriyo oluduğunu ve durumlarını sana bildirecekler. a.s
Dr ve embriyoloy un uygun zaman ve en kaliteli yumurtalar sana transfer edilecek 3 veya 5 gün sonra.İdrar kesen dolu olacak ve transfer 5 dk diyeyim aşılama gibi .Ameliyathanede yumurta toplanırken ve transferde üstüne ameliyat hijyen kıyafeti veriyorlar.Transferden sonra idrarını genelde okuduğum kadarıyla merkezden merkeze değişiyor.Benim tarnsferden sonra bir hortum yardımıyla hemşire boşaltı.Bazıları hemem yaptırıyor bazıları yarım saat sonra yatmada aynı şekilde değişime uğruyor.Ben en az2 saat yatacaksın ayakların karına dik şekilde bükük,bazıları yarım saat falan.:dance:
Sonra gidebiliyorsun.48 saat önemli bol su az hareket bol moral ....
12 gün sonra kan testi ve sonuç :emir_bebek:

tatlım adetin üçüncü günü ( genelde ) iğne yapmaya başlayacaksın kendine korkma lülülülülülü bunlar özel bir kalem iğne ve şeker hastalarının kullandığı türden göbekten .Dozunu ,nasıl yapılacağını ,gün içinde ne zaman olacağını dr vr hemşireler belirleyecek ve gösterecekler.Yanında birinin olması iyi olur ( özellikle eşinin ve arkadaş ,anne ..) acabaya düştüğün zaman yardımı olsun bunun yanında durumuna göre başka iğnelerde eklenebilir.(-Kabadan oluyor diğierleri ) iğneye başladıktan sınra gün aşırı veya üç ara ile dr seni çagıracak.Her defasında kan vereceksin tahlil için aldığın hormonlarla( e2 gibi)bazı hormon düzeylerine bakılacak dr yine en sevmediğim bölüm vajinadan utrosonla kontrol edilecek yumurtalarının büyüklüğü ve rahim duvarın. Kişiye göre değişen duruma göre 1hafta sonra falan ek göbekten janjanlı diye tabir ettiğim ikinci igne gelir.Buda oluşan yumurtaların kendiliğinden çatrlaması için uyarıdır.Bu dönem herkes için değişir yaklaşık10-15 gün arası değişebilir.Bol su içmeni tavsiye ediyorum.

sonunda yumurtalar istenilen büyüklüğe ulaşmıştır.Dr sana çatlatma tabir ettidiğimiz bir iğne verecek benimki göbekten idi yine bu belli bir saate yapılacak ki 30-36 saat sonra yumurtaların fırlamış olacak ve yumurta toplama işlemin başlayacak .( bu arada iğneleri bırakıyorsun ama dr ne zaman olacagını söyleyecek çatlatmadan sonra iğne yookkkk
Anaztesi alınacaksın,uyuyacak ve altan dr senin yumurtalarını toplayacak bu işlem yaklaşık 20-25 dk sürüyor.(içeriye bir sıvı verilecek sıvı ile yumurtalar özel tüp de toplanacak).
Sen bu işlemleri yaparken eşinde sperm teslim edecek .Onlar yıkanup yumurtalarla buluşturulacaklar.( bu arada 3gün ilşiki yoK):1no2:
erkeğin işi bu kadar canım seni neyse...
aynı gün biraz hastanede kalıp durumuna göre aynı gün seni gönderiyorlar.Hergün arayıp kaç embriyo oluduğunu ve durumlarını sana bildirecekler. a.s
Dr ve embriyoloy un uygun zaman ve en kaliteli yumurtalar sana transfer edilecek 3 veya 5 gün sonra.İdrar kesen dolu olacak ve transfer 5 dk diyeyim aşılama gibi .Ameliyathanede yumurta toplanırken ve transferde üstüne ameliyat hijyen kıyafeti veriyorlar.Transferden sonra idrarını genelde okuduğum kadarıyla merkezden merkeze değişiyor.Benim tarnsferden sonra bir hortum yardımıyla hemşire boşaltı.Bazıları hemem yaptırıyor bazıları yarım saat sonra yatmada aynı şekilde değişime uğruyor.Ben en az2 saat yatacaksın ayakların karına dik şekilde bükük,bazıları yarım saat falan.:dance:
Sonra gidebiliyorsun.48 saat önemli bol su az hareket bol moral ....
12 gün sonra kan testi ve sonuç :emir_bebek:
canim peki sen hamile kalabildinmi heresin allah gonlune gore verir ins a.s.

durumun açıklanamayan infert.
5 yıldır uğraşıyorum.
3 aşılama bir kayıp
sonra 2 tüp deneme herşey çok iyi olmasına rağmen
sonuç negatif ilk zamnlar üzülüyordum ama artık değil galiba,
daha rahatım ama arada arızaya geçmiyor değilim.
Herşeyin hayırlı bir zamanı ve verilmesi gereken bir mücadaelesi var,
çok şeyler götürüyor belki bizden aşamalar ,zaman ama
galiba bunu yaşamakta bir şans aynı aşk gibi bir bedel varsa veriliyor.

benim ve diğer anne adayları başaranımızda var ,başaramayıp yılmadan devan edenimiz.
Sonuçta öyle yada böyle muziceler oluyor ve çabalarımız boşa çokmıyor.
sonunda bende zamanım gelince başaracağım.

durumun açıklanamayan infert.
5 yıldır uğraşıyorum.
3 aşılama bir kayıp
sonra 2 tüp deneme herşey çok iyi olmasına rağmen
sonuç negatif ilk zamnlar üzülüyordum ama artık değil galiba,
daha rahatım ama arada arızaya geçmiyor değilim.
Herşeyin hayırlı bir zamanı ve verilmesi gereken bir mücadaelesi var,
çok şeyler götürüyor belki bizden aşamalar ,zaman ama
galiba bunu yaşamakta bir şans aynı aşk gibi bir bedel varsa veriliyor.

benim ve diğer anne adayları başaranımızda var ,başaramayıp yılmadan devan edenimiz.
Sonuçta öyle yada böyle muziceler oluyor ve çabalarımız boşa çokmıyor.
sonunda bende zamanım gelince başaracağım.

canım seni anlıyorum
senin kadar uzun aşama geçirmedim ama 4 yıllık evliyim ve 1,5 yıldır bebek için uğraşıyoruz.geçen hafta 1. tüp denemem olumsuzlukla sonuçlandı. çok üzüldüm. çok ağladğm. ama boş. insan ilk günler acının etkisiyle dayanamayacağını düşünüyor.ama allah sabrını veriyor herhalde gün geçince güçleniyor,kendini toparlıyorsun.dediğin gibi bir gün bizde başaracağız.inşallah.yeterki allah sabır versin. dayanacak güç versin. umut versin.bir gün o mucizeyi bizde yakalayacağız.

X