Acil bir sorum var (uçak bileti)

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.431
11.149
498
Merhabalar,şimdi 20 Ocak için bilet alacağım memlakete gitmek için ama,
bebeğim 6 ocakta 2 yaşına girecek

Şimdi alam bebekten çok az kesiyorlar.Ama uçağa bindiğinde 6 ocağı geçtiği için farkı alırlar mı benden? ona göre bilet alacagim

O kadar ayrıntıya girmek nitelikli dolandırıcılığa girer..
Ayrıca böyle.bir durum söz konusu olsa ; önceden bilet almak gibi bir hakkınız olmazdı.
Yahut çocuğunun yaşının gün ay ve yıl olarak kontrolü gozetilip ona göre satılırdı.
Önceden biletini indirimli alan kişiyle son anda yetişip o anki bedeli üzerinden bileti alan kişiyle aralarında bir fark gozetilmiyorsa ; sizin durumunuz içinde gozetilmeyecektir sanırım.

Hayır yanlış yönlendiriyorsunuz. Uçağa bindiğinde yaşı geçiyorsa o parayı alıyorlar. Yeğenim için prag yolunda almışlrdı para.
O zaman müşteri haklı..
Çocuğun doğduğu güne ait bilgileri de almak zorunda hava yolu şirketi.
Yolculuğun yapılacağı tarihi de göz önünde bulundurarak Buna göre fiyat vermekle mesul.
Yani burada müşterinin itirazı haklı çıkar.
Alınan biletin ardında,sözleşme içeriğinde böyle bir şartın takibi müşteriye baglanmis ise o zaman fiyat farki talep edilebilir.

Bileti alacaginiz firmayi veya herahangi bir acentesini arayin sorun, Ona göre davranirsiniz.

Müşteri hizmetlerini aradım net bilgi için.Orda kontrolünü yaparlar yeniden bilet almak durumunda kalırsınız dedi.

Havayolu sirketinin biletle ilgili kurallarinda yaziyor. Ornegin THY ile gidecekseniz “Seyahatin basladigi tarihte 2. Yasini tamamlamis cocuklar icin” diye bir cumle gecer.

2 yas cocuk bileti almalisiniz, bebek icin sadece vergi odeyerek alacaginiz bilete kontuarda fiyat farki talep edilecektir.

Müşteri hizmetlerini aradım net bilgi için.Orda kontrolünü yaparlar yeniden bilet almak durumunda kalırsınız dedi.
O zaman neden çocuğun doğum tarihi kendilerinde mevcut olmasına karşın yolculuk yapacağınız tarihi baz alarak bir fiyat vermemisler.
Bunun yasal olarak takibi müşteriye mi aitmiş.
Sitesinde şirketin manifestosu bellidir.
Eğer belirtmiş ise müşteriyi bağlar.

Şuanda bilet alsam 6 Ocak doğumlu kızım kimlik bilgilerine göre bilet kesilmiyor net üzerinden.Ama uçuş tarihim 20 Ocak.
Aradım müşteri hizmetlerini orda kontrolünü yaparlar tam bilet alırlar dedi
Esim gelemiyor,benim 2 çocukla doğudan İstanbul'a ailemin yanına gitmem dönmem lüks oldu.Gurberin bile yakını makbul.
Tez vakit giderim inşallah buralardan.
Kazandığımız hep yollara gidiyor.

Biniş tarihi önemli dediler bana.Sizde ona göre almalısınız dediler.Hatta kızım minyon,kucağından inmek istemez.Bos koltuğa para vermiş olacağım dedim.
kurallar bu şekilde ne yazikki dediler

Önemli olan uçuş günü kaç yaşında olduğu. O gün uçağa binmeden önce kimlik ve bilet kontrolü yapılıyor çünkü. İki yaşından büyükse mecburen koltuk veriliyor. Siz kesinlikle ayrı bilet alın. Çünkü ben sıradayken aynı bu şekilde yapan bir kadın uçak tamamen dolu olduğu için çocuğa ayrı koltuk alamadı o an, iptal ettirip hava alanından dönmek zorunda kaldı.

Biniş tarihi önemli dediler bana.Sizde ona göre almalısınız dediler.Hatta kızım minyon,kucağından inmek istemez.Bos koltuğa para vermiş olacağım dedim.
kurallar bu şekilde ne yazikki dediler
Tüm anneler bu şekilde gidiyor. Oğlum 3 yaşından büyük, hala kucağıma gelir uçakta. Yan koltuğa da çanta, mont vs. koyarız. Ya da uyursa yatırıyorum.

Aradım müşteri hizmetlerini 2 yaşına göre alinmaliymiş.Orda kontrolünü yapiyorlarmiş
Geçen sene tayin dönemi oglumun 2 yas doğum gününe birkaç gün varken biletini aldım ertesi gün uçağa bindim. Bindiğimiz gün dogum gününe yanlış hatırlamıyorsam 1 gün vardı. Bir problem olmadı firmaya göre değişiyor olabilir öyleyse

Oglunuz 2 yasini tamamlamadigi icin sorun olmamis.

Uçuş olduğu gün çocuk 2 yaşına girmişse bilet almak zorundasınız. Otobüs firması gibi değil, uluslararası sisteme kaydediliyor.

Bilet alırken her yolcunun doğum tarihleri giriliyor. Orada siz çocuğunuz için başka tarih girersiniz ama check in sırasında kimlik kontrolünde anlaşılır bu. Sizi de bal gibi uçağa almama hakları olur, yeni bilet falan da vermezler.

Tamam şimdi anladım 2 yaşını tamamlamamiş oğlunuz,bizde uçuş günü tamamlamış oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…