• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil bilgi lütfen!%50 zihinsel engelli kardesımın trafık kazası..

Bazi seyler oyle `kac tane zihinsel engelli sanatci var haberiniz var mi?' demeye benzemiyor
Bir engelliyle yasadiniz mi? Ne kadar rahat konusuyorsunuz! Yaşamayan anlamaz derlerdi de bunu göze sokmanin ne gereği vardi bilmiyorum. Sizin gibileri cok gordum derken yalansoylemedim gercekten sizin ggibileri cok gordum ..
yaşamak başından atmak için sokağa atmak mıdır ? ilgilenmemek ?
herşey allahtan hepimiz birer engelli adayıyız.
zor bir durum evet ama bu başa geldi ise bebek gibi ilgilenmek gerek sevgi ve ilgi ile.
ne yani şimdi gelmiş yaşadın mı? diyorsunuz.

yani yaşayanın sokağa bırakması tek başına normal? öyle mi?
neyse iyi geceler diliyorum hepinize umarım hukuken en doğru sonuç alınır. hak ile.

ya resmen dua ettim Allahım sen kötü insanlar uzak tut diye.
çünkü bir insanın acılı halinde bile böyle davranabilen insanların normal zamanda düşünmek bile istemiyorum.
Allahım sen uzak et. amin
kusura bakmayın da ilgilenin eğitim ve bilinçli bir şekilde dediğim için kötü insan mı oldum ?

Cehalet sen nelere kadirsin...

Konu sahibinin acılı olduğu biliyoruz ama bu kimseye beddua etme hakkını vermiyor. Ona motoru verenin de suçlu olduğunu söyledik. Konu sahibinin şuan tek taraflı düşünmesi normal ama kalanlara ne oluyor anlamıyorum. Bir engelliyle yaşamadığınız gibi sevdikleriniz de engelli birinin ihmal edilmesi sebebiyle zarar görmemiş anlaşılan.

tesekkurederm biz öyle kimlerin faturalarıı odemedik.ugrasmayalım diye.beni bi siz anladınız yasadıgınız için
Notere gidin ve kardesinizin imza yetkisini elinden alinmasini isteyin raporunuz ile. Boylece firsatcilara izin vermemis olursunuz. Kardesiniz umarim kurtulur gercek suclular ceza alir. Allah olen kadinida rahmet eylesin, keske kendini dusunup binmeseydi :(

suan geldiler ve motoru biz vermedik kendi aldı diyorlar.öyle birşey yok asla izinsiz kimsenin birşeyini almaz benim kardeşim.utanmadan burda biz şikayetçi olmuyoruz diyorlar.bende biz şikayetçiyiz sizden diyorum.motoru siz verdiniz.

Yaa peki kardeşinin orada ne işi vardı. Sucu ile nasıl bir muhabbetleri var. Onların yanında mi çalışıyor.

niçin kırıcı olayım?
bilinçli olmak varken ben eve mi kapatın dedim elbet gezecek,okuyacak, koşacak, eğlenecek,gezecek aile bireyleri ile.
kaç zihinsel engelli sanatçı var haberiniz var mı?
bilinçli gözetim ve eğitim ile ne kadar güzel bir yaşam sürüyorlar..

Asıl sizin gibilerden çok olduğu için şuan bir can gitmiş vefat etmiş bravo bu zihniyete.
başınızdan atmak için salın sokağa aman aman ilgilenmeyin

Off arkadaşım çok sıktın. Daha mahkeme olmamış kim suçlu kim suçlu değil hemen söyledin.

Eğer sorulan sorulara verecek bir cevabınız yoksa yazmayın. Gereksiz konuyu bulandirma.

Yaa peki kardeşinin orada ne işi vardı. Sucu ile nasıl bir muhabbetleri var. Onların yanında mi çalışıyor.
kusura bakmayın da ilgilenin eğitim ve bilinçli bir şekilde dediğim için kötü insan mı oldum ?

Cehalet sen nelere kadirsin...
bilgili kültürlü çok iyi insan yarın haber vericem ben sana adresimi de vericem.numaramıda sadece birgün sabah gelip aksama kadar kardesimle ilgilen bakalım seni kac dakika dinlicek.bu arada ben hiç kitap okumadım biz o cocugu hiç dokotra götürmedik.sabah sokaga atıyoruz.gelirsede almıyoruzeve.yemek de vermıyoruz.alah rızası için sen gel de cıkınca biraz bak ilgien.

Yarın sabah ilk iş avukat ile görüş. Ayrıca tanık konusu önemli olacak gibi. Çünkü bu sucu mahallede çalışıyor ve olayı gören duyan kişiler ondan çekinip veya ceza almasin isteyecekleri icin anahtari ona sucunun vermediğini kardeşinin motoru kaçırdığını falan soyleyebilirler. Sen hemen mahalledekiler ile konuşmaya başla. Sana tamam tanık oluruz diyen adam mahkeme günü gelince ben bilmem ben görmedim duymadım olayina girisebilirler.

bilgili kültürlü çok iyi insan yarın haber vericem ben sana adresimi de vericem.numaramıda sadece birgün sabah gelip aksama kadar kardesimle ilgilen bakalım seni kac dakika dinlicek.bu arada ben hiç kitap okumadım biz o cocugu hiç dokotra götürmedik.sabah sokaga atıyoruz.gelirsede almıyoruzeve.yemek de vermıyoruz.alah rızası için sen gel de cıkınca biraz bak ilgien.
sana cevap vermim diyorum dayanamıyorum.gercekten canım burnumda ordan boş boş konusmak da boş.sen benim halini gördün mü acaba.kadın kendinden gecti.sakinleştiremıyoruz.keşke oglu ölseydi kadına bişey olmasaydı diye agladı o kadın.bizim nasıl insanlar oldugumuzu bilip bilmeden gercekten cok bos konusuyorsun ve cok cahilsin.cahillikten gebericen yani.o yüzden seni annenlere söyle de bi egitsinler biraz bilinç kazandırsınlar.iki insanlık dersi vesinler.yok ailen degil.o dersi hayat verdiginde cok üzülürsün.kendini törpüle.kalıplaşmış dergi sözleriyle bi yere varamazsın.neyse daha fazla seninle ugrasmıcam.degcek biri oldugunu düşündüremediginden.bilmiş cahil kardeşim sen işine bak.

O kadina oyle uzuldumki. Allah geride kalanlara sabir versin belki cocuklari vardi. Annesiz kaldilar. Belki bizim ölumumuzde iki satir arasina yazilicak " ve kadin vefat etti" diye. Hayalleri vardi o kesin. Allah taksiratini affetsin mekani cennet olsun. Amin.
ilk o soruyu sordum cocukları varmı?teselli degil elbette ama yokmuş.

ilk o soruyu sordum cocukları varmı?teselli degil elbette ama yokmuş.
Geçmiş olsun kardeşinizin engelli olduğunu anlayamamıs mi acaba yada bi insan tanımadığı birine neden beni şuraya gotur derki birde motorla onuda Anlamadım gerçekten zor bir durum Allah yardım etsin

Ailede bir ihmal yok bence burada. Olması gerektiği gibi yaşadıkları çevreyle uyumlu sosyal bir birey yetiştirmişler. Saldırgan zarar veren biri olmadığına göre, sokağa yalnız çıkarmasınlar, sürekli yanında gezsinler gibi bir durum yok. Durumu herneyse muhtemelen hayalinizde canlandırdığınız gibi birşey değil ki mahalleli güvenip motorunu veriyor, arkasında seyahat ediyormuş. Kaza bu herkesin başına gelebilir. Durumunu ehliyetsiz olduğunu vs. Biliyorlarsa en büyük ihmal motora binen kadınla, motoru veren de.

Kadının da mahalleden olduğunu düşünüyorum. Kadının kardeşinin durumunu bildiğini onun ehliyeti olmadığını bildiğini falan da kanıtlaman gerekecektir. Bunun için de tanık bulmaya bak.

Üzücü bir olay. Gecmiş olsun öncelikle. Kardesiniz kac yasında? Zihinsel engelini oransal olarak yazmışsınız ama yaptığı eylemlerin bilincinde midir?

Eğer kendini anlatamayacak kadar malulse o istemeden de zorunlu mudafii tayin edilmeliydi. Edilmediyse bulunduğunuz şehrin barosunun cmk birimine ulaşın.

Olayın eylem ve sonuçlarını bilemeyecek durumda bir zeka engeli söz konusuysa cezai ehliyetinin olmadığı kabul edilir. Ceza almaz bu durumda. Tabi bunun tespit edilmesi gerekiyor.

Konu sahibinin kardeşini nasıl kurtaracağını sormasına takılanlar olmuş. Trafik kazası bu, zihinsel engeli olmayan insanlar da yapabiliyor. Ola ki bir kazaya karıştınız karşı tarafta can kaybı oldu. Aileniz "ne yaparsan yap allahından bul senin yüzünden biri öldü" deyip sırtını mı dönmeli? Aile olmak böyle bir şey mi? Kadına üzülmedik dememiş ki hem. Kamu spotu tadında bilgiç bilgiç yorum yapmak ne de kolaydır oradan. 30 yaşında adamı devamlı takip edeceklermiş, peh.

Vefat eden kadına da ailesine de sizin durumunuza da çok üzüldüm. Yalnız konu sahibine gereksiz yükleniliyor diye düşünüyorum. Kardeşi %50 zihinsel engelli. Zihinsel engelli diye eve tıkamamışlar, sosyalleşmesini sağlamışlar. Konu sahibinin ailesinin ihmalsizliğinden değil, tamamen iş verenin ihmalsizliğinden olan olmuş. Sonuçta konu sahibinin ailesi çocuğun zihinsel engelli olduğunu söylemiş, motoru vermemelerini söylemiş; kadın daha ne yapsın? Çocuğun durumunu bildiği halde motoru veren iş sahibinin sorumsuzluğu tamamen. Allah yardımcınız olsun.

Back