• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi acil bebeğinize günde kaç kere mama veriyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi meleğimsin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
M

meleğimsin

Ziyaretçi
arkadaşlar ben bebeğime sütüm yetmediğiiçin mama veriyorum ama arada emziriyorumda ki yavaş yavaş bırakıyor emmeyi de ama benim oğlum neredeyse 2 2.5 saatte acıkıyor normal mi bu kaç kere mama vermem gerekiyor böyle gidserse sırf mamadan şişicek bu çocuk napıcam bilmiyorum 2 ay bitiyor 3 gün sonra 4 ölçek veriyorum arada emzirdiğim için fikirlerinizi bekliyorum.CADIARZU

anlamadım ki caım.4 ölçek dediğin mamanın ölçeğiyle 4 kaşık mı oluyor?valla anlamadım.ama 2 aylık bebek günde 5 öğün olmak üzere 120-150 ml yemelidir.

seni bırakmaması için 2-3 saatte bir emzir, mamasını da hazırla önceden emzirmen biter bitmez mama ver sonra yine 2-3 saat sonra yine aynısı. bir meme bir mama verme bence. ne kadar emerse yetmediği yerde maması alsın. çünkü ne kadar çok emerse sütün o kadar artar ve bitmez. ben de 3. ayda başlamıştım emzirdikten sonra mama vermeye 6. ayda bitirdi sütümü zaten. mama verince memeden uzaklaşıyor ve emmeye emmeye sütün biter. miktara gelince sen yine 4 ölçek hazırla ne kadar içerse kalanı dök. 3 saat sonra yine

zaten onun mama içme miktarını anlarsan birkaç gün içinde. bizimki de en fazla 3 ölçek içerdi yani 90 ml. sonra süt azaldıkça miktar arttı

benim kizim 5 aylik gunde 4 kez mama veriyorum aralarda da rezene cayi cicibebe meyve puresi falan ....mama sisirir diyorlar ama benim kizim sismedi hele simdi dis cikariyor iyice süzüldü...

bebeğim 3 aylık oldu anne sütü almadı milupa aptamil kullanıyorum 2 saatte 2 ölçek yada 3 ölçek zar zor içiyorr bebeğin iştahlı maşallah sana tavsiyem mama verme sık sık emzir sütün kesilir ben anne sütü almadı diye çok üzülüyorum mama sonuçta kimyasal birde internette araştırıyorum sağlıksız koşullarda üretiliyor ambalaj zehirlenmesi mamanın içinde yabancı maddeler vs.. siz peki hangi mamayı kullanıyorsunuz ayrıca mama şişirmiyor benimki zayıf bi bebek mama alan bebek çabuk büyürmüş külliyen yalan benimki biberonu ağzında tutuyor

bebeğim 3 aylık oldu anne sütü almadı milupa aptamil kullanıyorum 2 saatte 2 ölçek yada 3 ölçek zar zor içiyorr bebeğin iştahlı maşallah sana tavsiyem mama verme sık sık emzir sütün kesilir ben anne sütü almadı diye çok üzülüyorum mama sonuçta kimyasal birde internette araştırıyorum sağlıksız koşullarda üretiliyor ambalaj zehirlenmesi mamanın içinde yabancı maddeler vs.. siz peki hangi mamayı kullanıyorsunuz ayrıca mama şişirmiyor benimki zayıf bi bebek mama alan bebek çabuk büyürmüş külliyen yalan benimki biberonu ağzında tutuyor

cnm dün 2 ayımız bitti sık sık emzirmeye çalışıyorum ama yetmiyor işte bazen çok güzel emiyor bazende hiç emmiyor 120 ml anca yetiyor bizimkine bazen yetmiyor bile yine istiyor ama vermiyorum 5.5 kilo olmuş maşallah ya sağlık ocağında ebeler filan mama verme şişirir dediler ama mama vermezsemde doymuyor açlıktan katılarak ağlıyor bende milupa aptamil kullanıyorum.benim sütüm üzüntü ve stresten az canım tamamen kesilmesinden korkuyorum.

o zaman devam et benim bebeğim 3 ölçekten fazla içemiyor kusuyor merak etme mamadan şişmez çocuk sağlıklı olur inşallah üzülme sakın sütüm kesiliyor psikolojisini at üzerinden mamaya güvenme derim acıktıkça önce memeni ver bence snra mama ama nasılsa mama vercem diye hemen memeden çekme ben ilk zamanlar öyle yaptım bebek koşullandı nasılsa memeden snra mama gelecek diye biraz oyalanp ağlıyordu bende mama veriyordum o yüzden memeden hemen snra mama verme

canım bebeğinin kaç aylık olduğunu bilmiyorum ama masallah iştahlı bir bebek ama 2-2.5 saatte acıkması normal sayılır.benim kızım 4 aylık daha yeni 4.5 -5 ölçeğe geçtik 3 saatte bir yiyor.benimde sütüm azdı bastan beri aptamil veriyorum artık meme emmek istemiyor zaten sütümde iyice azaldı galiba kesilecek.ben önceleri ilk önce emziriyordum sonrada yiyebildiği kadar mama veriyordum.genelde kutunun arkasında yazan ölçekten 1 ölçek daha az yiyordu emdiği için.eger makinen varsa göğsünü sağıp nekadar çıktığına bakabilirsin böylece mama ile birlikte nekadar ile doyduğun anlarsın.

canım açlıktan ağladığına eminmisin? benimkide 3 aylık bende açlıktan ağladığını sanıp bikaç gün mama vermiştim.emince susuyordu.ama aç değilmiş,tartısı çok iyi çıktı.gazı var bebeğimin,bide kakasını yapamıyo,o yüzden ağlıyomuş.dr emme isteği fazla olan bi çocuk,emzir mama verme sakın dedi.ağladığı yerde emzik ver dedi.bende kestim mamayı. ayrıca bebeğin 2 aylıksa 2-3 saatte bir 60-70 ml mama vermen yeterli olur.çünkü bildiğime göre her ay 30-60-90 diye artarak devam ediyo bebeklerin süt ihtiyaçları..

açlıktan canım çünkü sütüm yetmiyor yani 1 saatte emse doymuyor yaklaşık 1 ayına kadar da sadece anne sütü alıyordu ve hiç kilo almamıştı yalancı emzik te almıyor yoksa başka bi derdi yok çok şükür bizimki ancak 120 ml mamayla doyuyor..

Back