• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil bakar mısınız?

limoncicegii

eat pray love
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
1.321
1.026
333
Kardeşim dikkat eksikliği tedavisi için Concerta 36 mg kullanıyor. İlaç normalde 24 saatte bir alınıyor. Karıştırmış 12 saat önce içmiş olmasına rağmen tekrar içti. Yani 24 saatte 2 kere içmiş oldu. Bilgisi olan buna benzer bir şey yaşamış olan var mı? Çok endişeleniyorum.

Emin misiniz ya çok korktum. 13 yaşında henüz

Canım ben kullandım antidepresan yıllarca
Unutunca ikisini bir içiyodum :)
Düşünkü içtiğin herhangi bir antibiyotik 1000 mg oluyor bu 36 mg
Hatta dr dozunu da yükseltebilir günde 50 mg yapabilir
Tabiki dr un dediği gibi kullansın bu iyileşme süreci için önemli
Birşey olmaz korkma

Kardeşim dikkat eksikliği tedavisi için Concerta 36 mg kullanıyor. İlaç normalde 24 saatte bir alınıyor. Karıştırmış 12 saat önce içmiş olmasına rağmen tekrar içti. Yani 24 saatte 2 kere içmiş oldu. Bilgisi olan buna benzer bir şey yaşamış olan var mı? Çok endişeleniyorum.
Bol bol su içsin yıllar önce ben de sakinleştirici kullanırken iki tane içmiştim aynı gün,yine hergün kullandığım tiroid ilacını 1 tane yerine 2 tane içmiştim tek yaptığım bol bol su içmek oldu

Prospektüsünde "Çocuğunuz alması gerekenden daha fazla aldıysa aşırı gürültü ve ışıktan koruyunuz; kendine zarar vermemesini sağlayınız." diye bir ibare ver. Sakin bir şekilde bol su içip uyumasını sağlayın. Daha mühim durumda hemen doktorunuza danışın tarzında uyarı bulunur. Iciniz rahat etmediyse bir nöbetçı eczaneyi arayıp danışın.

Prospektüsünde "Çocuğunuz alması gerekenden daha fazla aldıysa aşırı gürültü ve ışıktan koruyunuz; kendine zarar vermemesini sağlayınız." diye bir ibare ver. Sakin bir şekilde bol su içip uyumasını sağlayın. Daha mühim durumda hemen doktorunuza danışın tarzında uyarı bulunur. Iciniz rahat etmediyse bir nöbetçı eczaneyi arayıp danışın.
Öyle bir ibare göremedim ben ama :( Bu arada aradım nöbetçi eczaneyi bir şey olmaz dedi

Öyle bir ibare göremedim ben ama :KK43: Bu arada aradım nöbetçi eczaneyi bir şey olmaz dedi
Her ilaçta almanız gerekenden fazla doz aldıysanız diye belirtir.
20180731_005406.png
20180731_005425.png

Burada yazıyor. Zaten 13 yaş için günde en fazla 72 mg alabileceğini yazıyor. Onu aşmamış sorun olamayacaktır. Onu da iliştirdim.

Ilacın prospektusunde yazan bilgiyi söyledim. Aman da evler yansın durumu değildi.
Iç rahatlatır diye sesten, gürültüden korumasının yeterli olduğunu söylediklerini belirttim. Pek körük değildi aslında.
Aaaa
Yoooo
Tabi değil di
Bir bidon benzin kadar zararsızdı :)

:KK14: Hiç öyle hissetmemiştim halbuki. Prospektüsü yazanlar utansın o halde :)
Konu sahibi arkadaşım sakin kal, gürültü ve aşırı ışık olmadığı sürece bir şey olmazmış.
Aslında
Belki sen haklısın
Gereğinden fazla empati kurup yazıyorum.
Benim alınganlığım.
İyi değilim :)

Aslında
Belki sen haklısın
Gereğinden fazla empati kurup yazıyorum.
Benim alınganlığım.
İyi değilim :)
Estafurullah empati iyidir. :) Belki ben gereksiz pimpirikliyim. On dakika prospektüs okudum anlamadıklarımı da es geçtim yani aman bir şey olur mu korkusu çoktur bende.

Back