- 26 Ağustos 2008
- 294
- 353
- 303
- 32
- Konu Sahibi Simerenyaas
-
Canım bizim bilgisayarlarada hacker saldırısı olmuştu. para gönderme sakın. uzman bir bilgisayarcı ile görüşün. halletsin. bizim görüştüğümüz yerin telefon bilgisini verebilirim istersen
Esimin çalıştığı şirkette yaşandı bu.
Tesadüf orada da muhasebede ise yeni başlayan bir hatun maillere bakınca olmustu.
Epey uğraştılar kurtarmak icin. Yedeklenmeyen verileri de tekrar girmek zorunda kaldılar. "Anamız agladi" demişti anlatırken çünkü ağdan diğer pclere de bulasmis.
Sonuc: Kızın o şirkette deneyimi bir haftayı tamamlamadi.
Bu ara hackleme olayları çok büyük şirketlerin sistemlerini çökertmek için kullanıyorlar.bizim yöneticimiz bizi uyarmıştı işyeri mailleri ile sakın tıklamayın diye sizin yapabilecegınız birşey yok sizde böyle olsun istemezdınız..profosynel biri ile çalışın yardımı olacaktır size halledilir ama sakın para ödemeyın ne dosyalarınızı alabilrsiniz ne paranzıKızlar sabah iş mailine bı mail geldi yabanci sürekli geliyordu ama onları hiç açmadım ilgilendirmiyor diye siliyordum. Bunda rar dosyası vardı salak gibi açtım onu. Açtım birkaç dk sonra excell ve pdfler değişti hep. "4K718..."le başlayan bı şeye dönüştüler sonrasında Chrome "yoko..." diye bi şeye dönüştü kullandigim muhasebe programı, barkod programı hata verdi. Bilgisayarcı uğraştı baya her şeye şifre konulmuş şimdi diyor ki bana en az 3000-5000 isterler bunu yapmak için. Napicam ben aglicam şimdi keşke hiç tiklamasaydim offff
Bu ara hackleme olayları çok büyük şirketlerin sistemlerini çökertmek için kullanıyorlar.bizim yöneticimiz bizi uyarmıştı işyeri mailleri ile sakın tıklamayın diye sizin yapabilecegınız birşey yok sizde böyle olsun istemezdınız..profosynel biri ile çalışın yardımı olacaktır size halledilir ama sakın para ödemeyın ne dosyalarınızı alabilrsiniz ne paranzı
fidye virüsü. temizlenebilen birşey değil. yedekler var ise baştan kurulur yok ise son 2 hafta baştan işlenecek tek tek.
hiç mi duymadınız böyle dosyaları açmayın diye herkes yırtınıyor
geçmiş olsun
valla bir işveren olarak söylüyorum. sorumluluğunuzda olan verileri ağustostan beri yedeklemediyseniz işinize son veririm. tamam yanlışlıkla tıklamak suçunuz değil ama yedek almamak suçunuz.Yedekler var ama agustosa kadar var. Umarım bu kadarla yurtarimm
valla bir işveren olarak söylüyorum. sorumluluğunuzda olan verileri ağustostan beri yedeklemediyseniz işinize son veririm. tamam yanlışlıkla tıklamak suçunuz değil ama yedek almamak suçunuz.
tabi olayı yanlış anlamadıysam. bunları yedeklemek sizin sorumluluğunuzda ise geçerli bu. eğer bir başkasının işi ise de onu kovardım.
Patrona söylediniz mi?
Insallah kurtarirsinizKasayı bilgisayarciya gönderdim, haberi var. Ama verilerin kurtulamayacağını bilmiyor sanırım. Bende söylemek için bilgisayarcinin haber vermesini bekliyorum.
Kızlar sabah iş mailine bı mail geldi yabanci sürekli geliyordu ama onları hiç açmadım ilgilendirmiyor diye siliyordum. Bunda rar dosyası vardı salak gibi açtım onu. Açtım birkaç dk sonra excell ve pdfler değişti hep. "4K718..."le başlayan bı şeye dönüştüler sonrasında Chrome "yoko..." diye bi şeye dönüştü kullandigim muhasebe programı, barkod programı hata verdi. Bilgisayarcı uğraştı baya her şeye şifre konulmuş şimdi diyor ki bana en az 3000-5000 isterler bunu yapmak için. Napicam ben aglicam şimdi keşke hiç tiklamasaydim offff
Ne 5bini ödemesi yahu
veri kurtarma formatlama 200 lira
Yok mu bilgi işlem sorumlunuz?
İyi bir bilgisayarcı halleder bence. Sakın para vermeyin araştırın önce.Ama sifre varmış tüm dosyalarda ondan sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?