• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Acil anne sütü gerekli:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sevdiye defne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2017
6
0
1
52
Arkadaşlar Merhaba;
Ben sevdiye, 3 aylık bebeğim var ve doğumdan itibaren sütüm hep az geldi. Şu anda kızım meme emmeyi red ediyor. Sağarak biberonla süt veriyorum. Ancak bi sonraki süt saatinde sütüm yetmezse diye çok endişe ediyorum. Önceleri 2-3 saatte süt sağabiliyordum, ama simdi 5-6 saatte ancak 80cc süt cikiyor, Her türlü mamayı aldık denedik ancak onları da asla içmedi, mamayı ağzına verdiğimiz an feryat figan ağlıyor. Sadece anne sütü içmek istiyor :(( süt çoğalsın diye rezene içiyorum, bol su içiyorum, sütlü yulaf ezmesi yiyorum, isirgan otu kaynayıp içiyorum yani bildiğim tüm süt arttırıcı şeyleri yiyip içiyorum.
Sizden ricam sütü olan, yada dolapta süt biriktiren varsa acil ihtiyacım var :((
Açıkçası şuan çok endişeliyim, sütüm yetmez ve bebeğime süt veremezsem diye.

Kimse cevap yazmadi:( peki böyle bir durum yasayan da mi Yok? Mamaya nasıl alışır bebek, mamayı içmesi için içine şeker ya da pekmez mi atsak cook az miktarda olur mu? Anne sütü ile mamayı karistirdim yine içmedi, na yapicam bilmiyorum çok daraldım, bu durumu yaşayanlar nasıl atlattı? Bebeğimi çok da zorlamak istemiyorum bu sefer anne sütünden de soğuyacak endişesi yaşıyorum?

Bebeginiz reddeiyor die vazgecmeyin onlar bizden daha akilli inatci oluyorlar ac kalinca mecbur alacak gogsunuzu

I
Kimse cevap yazmadi:KK43: peki böyle bir durum yasayan da mi Yok? Mamaya nasıl alışır bebek, mamayı içmesi için içine şeker ya da pekmez mi atsak cook az miktarda olur mu? Anne sütü ile mamayı karistirdim yine içmedi, na yapicam bilmiyorum çok daraldım, bu durumu yaşayanlar nasıl atlattı? Bebeğimi çok da zorlamak istemiyorum bu sefer anne sütünden de soğuyacak endişesi yaşıyorum?
Icine pekmez yada seker demissiniz sakin yapmayin daha cok kucuk alerji yapar aptamili benm kizimda icmemisti beblac denedinizmi
Slikon gogus uclari var eczanelerde onu takip verin gogsunuzu

Kimse cevap yazmadi:KK43: peki böyle bir durum yasayan da mi Yok? Mamaya nasıl alışır bebek, mamayı içmesi için içine şeker ya da pekmez mi atsak cook az miktarda olur mu? Anne sütü ile mamayı karistirdim yine içmedi, na yapicam bilmiyorum çok daraldım, bu durumu yaşayanlar nasıl atlattı? Bebeğimi çok da zorlamak istemiyorum bu sefer anne sütünden de soğuyacak endişesi yaşıyorum?
Screenshot_20171119-101234.png
bundan al ve dene insallah alir bebein

Brewer's yeast with b12 bira mayasını dene, yemeklerden hemen sonra 2 adet, günde toplam 6 adet. Çok güzel süt yapıyor. Farklı pozisyonlarda emzirmeyi dene bir de. Bazen meme reddi değil de pozisyon reddi olabiliyor. Gerekirse ayakta emzir hatta. Emzirmeden önce imkanın varsa sıcak duş al, bir güzel masaj yap göğsüne. Sabaha karşı 1-5 arası süt daha çok oluyor, o zamanlar sağ bol bol. Maltana iç, o da arttırıyor sütü. Makineyle sütün gelmiyor demek illa sütün yok demek değil. Sol göğsümden merdeyse hiç süt çıkmıyor sağınca ama oğlum içince gayet de süt var, fark ediyorum.

Nerede oturuyorsun bir de?

Eki Görüntüle 2069208 bundan al ve dene insallah alir bebein
Biriciik çok teşekkürler önerilerin için. Ancak bebeğim inan herşeyi denedim herşeyi, göğsümü cani sterse emiyor ama karnını doyurmak için değil oyalanmak icin. Karnını doyurmak icin sağıyorum ve biberon ile veriyorum sütümü. Şimdiye kadar yetiyordu ancak artık 90-100cc içmek istiyor ve sutum yetmiyor, mamanın her türlüsünü denedik asla almıyor. Milupa ve hero baby denemedim henüz. Ama mama ağzına geldiği an acı acı ağlıyor. O ağlayınca bende ağlıyorum, Allahım başka dertler vermesin tabi ama bu durumda çok zor imiş. Kendimi çaresiz hissediyorum çok.

Brewer's yeast with b12 bira mayasını dene, yemeklerden hemen sonra 2 adet, günde toplam 6 adet. Çok güzel süt yapıyor. Farklı pozisyonlarda emzirmeyi dene bir de. Bazen meme reddi değil de pozisyon reddi olabiliyor. Gerekirse ayakta emzir hatta. Emzirmeden önce imkanın varsa sıcak duş al, bir güzel masaj yap göğsüne. Sabaha karşı 1-5 arası süt daha çok oluyor, o zamanlar sağ bol bol. Maltana iç, o da arttırıyor sütü. Makineyle sütün gelmiyor demek illa sütün yok demek değil. Sol göğsümden merdeyse hiç süt çıkmıyor sağınca ama oğlum içince gayet de süt var, fark ediyorum.

Serkaps teşekkür ediyorum cevap verdiğin için. Sadece sağ göğsünden süt geliyor solu hiç almadı bebeğim o yüzden onda şu an hiç yok:(( sağ göğsümü şimdiye kadar hep süt sağma makinesi ile sağdım alsmadigi icin ama arada emiyordu ikimizde mutlu oluyorduk ve güzel sütüm vardı ama artık yetmiyor daha çok istiyor doymadığı için ise ağlıyor. Ankarada oturuyorum.

helva ye asiri süt yaoar bide sagma direk emzir sen emzirdikce sütun gekecek sureklide dus al ben alinca göğüslerim resmen patlayack kadar sut doluyrdu

Sütü su yapar
Bol bol su için ve sürekli sütünüzün olduğuna kendinizi şartlayın.
Sütü Prolaktin hormonu yapar ve prolaktin hormonu beynimiz de hipofiz bezin de bulunur.
Telaş yapmayın ve sürekli emzirin :KK66:

Biriciik çok teşekkürler önerilerin için. Ancak bebeğim inan herşeyi denedim herşeyi, göğsümü cani sterse emiyor ama karnını doyurmak için değil oyalanmak icin. Karnını doyurmak icin sağıyorum ve biberon ile veriyorum sütümü. Şimdiye kadar yetiyordu ancak artık 90-100cc içmek istiyor ve sutum yetmiyor, mamanın her türlüsünü denedik asla almıyor. Milupa ve hero baby denemedim henüz. Ama mama ağzına geldiği an acı acı ağlıyor. O ağlayınca bende ağlıyorum, Allahım başka dertler vermesin tabi ama bu durumda çok zor imiş. Kendimi çaresiz hissediyorum çok.
Slikon gogus ucu belki derdine derman olabilir denemelisin bence eczanedede satiliyor

Canım ben geçen hafta sağıp döktüm ama zaten senin bebeğine olmazdı benim oğlum 17 aylık humana still tea bu çayı dene çok iyi süt yapıyor ve sağnanı tavsiye etmem ben 5 gün sağdım sütüm çok azalmıştı ben sağmanın sütü kuruttuğunu düşünüyorum elinden geldiği kadar emzir aç kalınca mecbur emicek tabi biliyorum anne yüreği dayanmıyo allah yardımcın olsun canım

Arkadaşlar Merhaba;
Ben sevdiye, 3 aylık bebeğim var ve doğumdan itibaren sütüm hep az geldi. Şu anda kızım meme emmeyi red ediyor. Sağarak biberonla süt veriyorum. Ancak bi sonraki süt saatinde sütüm yetmezse diye çok endişe ediyorum. Önceleri 2-3 saatte süt sağabiliyordum, ama simdi 5-6 saatte ancak 80cc süt cikiyor, Her türlü mamayı aldık denedik ancak onları da asla içmedi, mamayı ağzına verdiğimiz an feryat figan ağlıyor. Sadece anne sütü içmek istiyor :KK43:( süt çoğalsın diye rezene içiyorum, bol su içiyorum, sütlü yulaf ezmesi yiyorum, isirgan otu kaynayıp içiyorum yani bildiğim tüm süt arttırıcı şeyleri yiyip içiyorum.
Sizden ricam sütü olan, yada dolapta süt biriktiren varsa acil ihtiyacım var :KK43:(
Açıkçası şuan çok endişeliyim, sütüm yetmez ve bebeğime süt veremezsem diye.

merhaba canim,

sakin sutum az geldi, az geliyor, az gelecek diye endiselenme... sen stress yapinca az gelir cunku. stress yapma!
bol bol su ic, en az 2 litre. ve bol yesillik ye. lutfen pes etme.

kendine inan, sutum gelecek sutum yetecek. diye dusun ve bunu durmadan kafanda oyle canlandir.
kolay gelsin, Allah yardimcin olsun.

benim bir arkadasimin babasi vefaat etti kizi 3 aylikken. Stress ten sutu kesildi... cok uzuldu babasina.
2 ay sonra, tekrar sut vermeye karar verdi. Inandi, ve tekrar sutu geldi. kizini 2 yasina kadar emzirdi.

merhaba canim,

sakin sutum az geldi, az geliyor, az gelecek diye endiselenme... sen stress yapinca az gelir cunku. stress yapma!
bol bol su ic, en az 2 litre. ve bol yesillik ye. lutfen pes etme.

kendine inan, sutum gelecek sutum yetecek. diye dusun ve bunu durmadan kafanda oyle canlandir.
kolay gelsin, Allah yardimcin olsun.

benim bir arkadasimin babasi vefaat etti kizi 3 aylikken. Stress ten sutu kesildi... cok uzuldu babasina.
2 ay sonra, tekrar sut vermeye karar verdi. Inandi, ve tekrar sutu geldi. kizini 2 yasina kadar emzirdi.
Çok teşekkür ediyorum arkadasim:)

Öncelikle biberon ve varsa emzikten kurtulun. Bunlar meme reddine sebep oluyor İşte.
Sağılmış sütü bardak, enjektör ya da alıştırma bardağıyla verebilirsiniz.
Ayrıca sağım sıklığınız da çok az. O kadar az sağarsanız memeler süte ihtiyaç yok diye algılar ve süt üretmez. Çıkan miktara bakmadan saat başı her iki memeyi de 5-10 dakika sağın. Sağma kampı yapın.
Aranıza plastik bir şey sokmayın, silikon uç vs.
Bebeğin memeyi reddetme sebebi alerji olabilir. Bulgu var mı bilemiyorum, doktora götürün.
Bol bol çıplak ten teması yapın, beraber duş alın.
Facebook’ta emzirme sanatı grubu var, oraya yazım çok yardımcı olurlar.

http://www.lllturkiye.org/2016/12/emen-bebeginiz-memeyi-ret-mi-ediyor.html?m=1

Back