• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları acil!!.. anasınıflarında yardımcı bayan sorunu

usimal

hayallerim gerçek olsa
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2008
206
0
96
Diğer
arkadaşlar çocuğunuzun gittiği anaokulunda sınıflarda yardımcı bayanlar var mı varsa bu bayanların sigortasını ücretini kim nasıl karşılıyor ?

Benim oğlumunda sınıfında var yardımcı bayan okulun ilk açıldığı zaman toplantı yapıldı bizim ödediğimiz okul aidatıyla yardımcıların paraları ödeniyormuş okul yönetimi buna açıklık getirdi ayrıca her ay bütün velilerden 5 tl para alınıyor bunlarda onlara veriliyormuş

Benim oğlumunda sınıfında var yardımcı bayan okulun ilk açıldığı zaman toplantı yapıldı bizim ödediğimiz okul aidatıyla yardımcıların paraları ödeniyormuş okul yönetimi buna açıklık getirdi ayrıca her ay bütün velilerden 5 tl para alınıyor bunlarda onlara veriliyormuş

nekadar okul aidatı ödüyorsunuz peki

Bizimde yardımcı bayan var sınıfımızda ama bizden hiç para istenmedi maşının yada siğortasının nasıl ödendiğini bilmiyorum. Ama okul aidatı olarak iki dönem için 325 milyon istediler

Bizimde yardımcı bayan var sınıfımızda ama bizden hiç para istenmedi maşının yada siğortasının nasıl ödendiğini bilmiyorum. Ama okul aidatı olarak iki dönem için 325 milyon istediler

ya çok ilginç her sınıfta var ve akstra para istenmiyor bizim okulda yok ihtiyaçta var sadece öğretmenimizin idaresi çok zor ama çalışacak kişinin sigortası ve maaşını veliler karşılamalı dediler buda veli başı 40 lira gibi bir rakam oluyor zaten okulada ayda 160 veriyoruz ayrıca sınıf ihtiyaçları için ayda 10 lira e tabi çok geliyor herkese ama olanda arada çocuklarımıza oluyor ya lütfen arkadaşlar bu masraflar nasıl karşılanıyor bir araştırır mısınız ?

yardımcı hizmetlinin maaşını ve sigortasını idare toplanan aidatlarla öder veliden ayrıca para istenmez. ama anasınıflarından toplanan bu paralar idarecilere çok tatlı geldiği için öğretmenin ne yaşadığı sınıfta tek başına eğitim mi versin temizlik mi yapsın beslenme ve tuvalet ihtiyaçlarıyla mı ilgilensin umurlarında olmuyor. öğretmende sesini çıkaramıyor ama çocuklar içinde çabalıyorsa yüzünü kızartıp sizden para istemiş olabilir. idarenin suçu

yani durum ortada öğretmenimizde ne yapsın o direk istemedi biz toplayabilirsek dedik ama idare tamamen bize bırakıyor

bizimde yardımcı bayanımız var.her ay 35 aidat yatırıyoruz.bunun içinde o bayanın maaşı ve sigortası var.artık bıktık bu parayiyicilerden .ama cocuğumuzun rahatlığı ve temiz bir ortamda bulunması için veriyoruz.

yardımcı bayanların maaşlarını ve sigortalarını okula toplanan aidatlarla öderler ayrıca para toplanmaz ama okulun masrafı çoksa veya öğrenci sayısı azsa ve toplanan para yetmiyorsa o zaman velilerden toplanabilir..eğer okulun böyle bir ödeneği yoksa kız meslek liselerinden stajer eleman istenebilir..onlara maaş ödenmez okulada veliyede külfeti olmaz..

yardımcı kadın şart çünkü stajyerler temizlik yapmaz. altına kaçıran yemeğini döken çocuklarla ilgileniyor beslenme saatinden önce ve sonra sınıfı temizliyor. tuvalette çocuklarla ilgileniyor öğretmen diğer çocukları bırakıp tek başına bu işlerle ilgilenemez sonuçta çocuklar mağdur olur.
aylık 35 lirada milli eğitim bakanlığının belirlediği en asgari ücret. öyle para yiyiciler demen yanlış bence. bu toplanan paralarla çocukların tüm ihtiyaçları karşılanır . ama dediğim gibi idareciler bu toplanan paraları başka yerlere harcıyorlar. okula fotokopi makinesi projeksiyon makinesi falan başka şeyler alıyorlar anasınıfları hiç önemli değil onlar için öğretmenler binbir fedakarlıkla işlerini yapmaya çalışıyorlar.

bizimki meb'na bağlı bağımsız anaokulu tam gün sınıfları için 160 yarım gün için 80 lira okula veriyoruz ayda ayrıca 10 lira sınıf aidatı sanırım birde bakıcı için vereceğiz 40ar lira

yardımcı kadın şart çünkü stajyerler temizlik yapmaz. altına kaçıran yemeğini döken çocuklarla ilgileniyor beslenme saatinden önce ve sonra sınıfı temizliyor. tuvalette çocuklarla ilgileniyor öğretmen diğer çocukları bırakıp tek başına bu işlerle ilgilenemez sonuçta çocuklar mağdur olur.
aylık 35 lirada milli eğitim bakanlığının belirlediği en asgari ücret. öyle para yiyiciler demen yanlış bence. bu toplanan paralarla çocukların tüm ihtiyaçları karşılanır . ama dediğim gibi idareciler bu toplanan paraları başka yerlere harcıyorlar. okula fotokopi makinesi projeksiyon makinesi falan başka şeyler alıyorlar anasınıfları hiç önemli değil onlar için öğretmenler binbir fedakarlıkla işlerini yapmaya çalışıyorlar.

altına kaçıran yemeğini dökenmi ???
ne güzel bu yardımcı ablalar bizimki yerinden bir kalksa ..

merhabalar şuand çalışmıyo olsamda anasınıfı öğretmeniyim ve çalıştığım okullarda devlet ve özle okullar böyle bişeyin veliler tarafından karşılandığına şahit olmadım kesinle okulun kendi bünyesinde olmalıdır ki bugüne kadar heryerdede öyle gördüm

bizim okuldada yardımcı ablalarımız aşçılarımız var ama hiç extra para istenmedi bizden

Ben anaokulunda staj yaptım.Maaşları bir şekilde ödeniyor yardımcıların ama çoğunun sigortası yok.Ben bir konuşmaya şahit oldum müdür yardımcı almak istemiyordu 'başım belaya girecek diye bu sene yardımcı almıyorum' falan diyordu.

Back