açıköğretimde okuyan kişi okulda üniv derslerine girebilir mi?

melekkk__

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
1.391
222
38
arkadaşlar şimdi açıköğretimi kazanmam durumunda mesela Anadolu Üniv'sinde bi bölümü açıktan okuyorum...örneğin bursa'da oturuyorum..Uludağ üniv deki aynı bölümün derslerine katılabilir mıyım ?
ki ben olabiliyor diye biliyorum ama biri aksini söyledi o yuzden emın olmak istedim.
yanı örneğin anadolu üniv'de açıktan turizm okuyorsam,kendı yaşadığım şehirdeki uludağ üniv'dekı turizm derslerine girebilir miyim ?

Bu konu derslerine girmek istediğin üniversitenin yani örneğin uludağın ders işlenişine ve hocalarına bağlı diye düşünüyorum.Bizde kapı açıktı,girmek de serbest çıkmak da.Kimse kimseye sen kimsin,niye geldin demezdi yani.Ama turizm farklı olabilir,kalabalık da değildir:26:

Bu konu derslerine girmek istediğin üniversitenin yani örneğin uludağın ders işlenişine ve hocalarına bağlı diye düşünüyorum.Bizde kapı açıktı,girmek de serbest çıkmak da.Kimse kimseye sen kimsin,niye geldin demezdi yani.Ama turizm farklı olabilir,kalabalık da değildir:26:

yok cnm örnek olarak turizm dedim :) açıktan herhangi bi bölüm için soruorum.ama genelleme vardır muhakkak.hocalara göre diildir gibi gelıo bana.aof yi arayp soraym bulamazsak :)

açıköğretimin bağlı olduğu üniversiteler var,anlaşma gibi sanırım.mesela istanbulda marmara üniversitesinde hafta sonu aöf'e özel olarak verilen dersleri var,ya da istanbul üniversitesinde.eğer bulunduğun ildeki okulla böyle bi ilişiği varssa,normal eğitim saatleri dışında yapılan ve sadece açıköğretim öğrencilerinin katıldığı derslere girebilirsin.şu okula giriyim de şu bölümle ders aliyim gibi bi şansın yok.

açıköğretimin bağlı olduğu üniversiteler var,anlaşma gibi sanırım.mesela istanbulda marmara üniversitesinde hafta sonu aöf'e özel olarak verilen dersleri var,ya da istanbul üniversitesinde.eğer bulunduğun ildeki okulla böyle bi ilişiği varssa,normal eğitim saatleri dışında yapılan ve sadece açıköğretim öğrencilerinin katıldığı derslere girebilirsin.şu okula giriyim de şu bölümle ders aliyim gibi bi şansın yok.

anadolu üniv'de girilen bölümler varmış derslere.tşkler cvp içinn :)

benim arkadaslarım gidiyolardı uludağ üni. derslere girmeye ama aöfnin kendi açtığı derslere girebiliyorlar yani örgün öğretim görenlerin değil, belirli saatlerde aöf için dersler var

Son düzenleme:
X