• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açıköğretimde işletme mi okumalıyım yoksa sosyoloji mi?

Gozdems

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
1.352
10
158
Kızlar ben üniversitede halkla ilişkiler ve reklamcılık okuyorum.
Bu sene akademik kariyerime katkıda bulunsun diye, açıköğretim üniversitesine kaydolacağım.
Şimdi size bir sorum var. Bir halkla ilişkilerci olarak, açıköğretimde işletme mi okumalıyım yoksa sosyoloji mi.
Yani çok fena arada kaldım.
Evet işletme iyi bir bölüm, belki halkla ilişkilere katkısı da olabilir. Ancak mezun sayısı çok. Ülkedeki çoğu genç işletme mezunu.
Sosyolojiye bakarsak, halkla ilişkilere katkısı olup olamayacağını bilemiyorum. Sonuçta toplumla, insan psikolojisiyle vs. alakalı bir bölüm ve halkla ilişkilerde de önemli olan konuları (toplum, hedef kitle vs.) ele alıyor.
Yani sizce hangisi daha çok işime yarar.
Hangisi benim bölümüme daha yakın.
Şimdiden teşekkürler kızlar.

senin yöneleceğin pozisyona bağlı olarak değişebilir,
ayrıca senin kendini ik.'cıya pazarlamana bağlı.
ben sosyoloji okudum, toplumla, insan psikolojisiyle vs. alakalı şunlara şunlara sahibim dersen farklı yaklaşır.
bir de 'ben boş durmamak için sosyoloji okudum ' dersen farklı algılanır.
ne okuduğun değil neyi yapabildiğini karşı tarafa aktarmayı bilmek gerek derim :34:

Yönelmek istedigin alana bagli gercekten ve yukaridaki üyenin de dedigi gibi nasil aktaracagin önemli..

Sosyoloji okuyup almis oldugum egitimi tamamlamak derinlestirmek istedim cünkü benim isim insanla diyebilir ve güzelce argumanlar sunabilirsin.
Ya da isletme okudum cünkü bir farklilik yaratmak istedim vs diyerek de destekleyebilirsin.

Ama bence ciddi arastir, bana sosyoloji daha mantikli geliyor ama bu sosyolojiye ilgi duymamdan kaynaklanabilir :)

Bu sene açıköğretim sosyoloji,felsefe,türk dili ve edebiyatı gibi bölümlerin kapanacağını duymuştum.
Ben işletme mezunuyum. Halkla ilişkiler dersi görmedik insan kaynakları gördük.
Ama bence işletme daha mantıklı gibi görünüyor. Tabi karar senin.

bence halkla ilişkılerın yanında işletme okuman daha ıyı olur gıbı duruyor:) işletmenin mezunu cok oldugu gıbı iş alanıda cok genıs ...bunu da göz onune alabılırsın...yıne de karar senın :):)

Teşekkürler kızlar. Kafam bayağı karıştı :) Eskiden hiç aklımda olmayan sosyoloji bölümü, şimdi bana daha yakın geliyor.

merhaba,
öncelikle mecburiyetten aöf çeko okumuş biri olarak söyleyeyim, ben aöfte okurken sosyoloji ve diğer bölümler açıldı ama keşke önceden olsaydı, sosyoloji okumak isterdim mesela...
işletme mezunu çok, ha iş alanı da geniş, ama halkla ilişkiler okuyorsun, bu toplumla iç içeyken bir yandan reklamını yaptığın işi ikna kabiliyetinle pazarlama da aynı zamanda... sosyoloji de aslında, bu pazarlama işini yaparken toplumun yapısına hakim olman, toplumun beklenitisi ne ve toplumsal olayların halkla ilişkiler ve reklamcılıkta sana yön vermede yardımcı olması açısından daha olumlu bir etkisi olacağına inanıyorum yani ben sana sosyolojiyi öneririm, istersen sonra üstüne işletme masterı yapabilirsin bulunduğun sektöre bağlı olaraktan...
tabii tercih senin, hayatın hakkında öngörülerini tartıp düşün ona göre ver kararını aöfte hem öğrenci sensin hem de öğretmen... ben puanımdan dolayı yazmıştım ve bazı dersleri sevmeme rağmen (davranış bilimleri gibi) genelde sıkılarak okudum
inşallah hakkında hayırlısı olur
sevgiler...:16:

Son düzenleme:
merhaba,
öncelikle mecburiyetten aöf çeko okumuş biri olarak söyleyeyim, ben aöfte okurken sosyoloji ve diğer bölümler açıldı ama keşke önceden olsaydı, sosyoloji okumak isterdim mesela...
işletme mezunu çok, ha iş alanı da geniş, ama halkla ilişkiler okuyorsun, bu toplumla iç içeyken bir yandan reklamını yaptığın işi ikna kabiliyetinle pazarlama da aynı zamanda... sosyoloji de aslında, bu pazarlama işini yaparken toplumun yapısına hakim olman, toplumun beklenitisi ne ve toplumsal olayların halkla ilişkiler ve reklamcılıkta sana yön vermede yardımcı olması açısından daha olumlu bir etkisi olacağına inanıyorum yani ben sana sosyolojiyi öneririm, istersen sonra üstüne işletme masterı yapabilirsin bulunduğun sektöre bağlı olaraktan...
tabii tercih senin, hayatın hakkında öngörülerini tartıp düşün ona göre ver kararını aöfte hem öğrenci sensin hem de öğretmen... ben puanımdan dolayı yazmıştım ve bazı dersleri sevmeme rağmen (davranış bilimleri gibi) genelde sıkılarak okudum
inşallah hakkında hayırlısı olur
sevgiler...:16:

Çok teşekkür ederim canım. Verdiğin bilgiler gerçekten benim için çok değerli.
Tercihimi sosyolojiden yana yapacağım :)
Tekrar teşekkür ederim.

aöf 4 yıllık bölümler kontenjanlı oldu.artık bir üniversitede okurken aynı anda ikinci üniversite olarak okunamazlar.çünkü iki kontenjanlı bölüm aynı anda okunmuyor.

Back