Canımm benim yaaa ne güzel hber verdin böyle bana yaa..Staja çıkacaklar demek ki heee işte bunu duymak istiyordumm staj aşamasına kadar geldiklerine göree yuppiii... İnanıyorumm GULNIDA sanaaaaa inanıyorummm Çok teşekkür ederimm..
Sigaaaaaa duydunmuu...????
ben kaydımı sildirmedim.yenilemeyince endiliğinden silindi
merhaba arkadaşlar
ben liseyi okudum ancak alttan iki dersim olduğu için diploma alamadm.sorumluluk sınavlarınıda kaçırdm. bi kurs için tasdiknamemi aldım okuldan.şimdi açıkdan bu iki dersimi verip çocuk gelişimi okumak istiyorum ikinci liseyi okuyan arkadaşlar bana yol göstersinler.bu derslerimi verip meslek lisesi çocuk gelişimine kayıtyaptırsam kaç ylımı alır.yada direk oraokul mezunu gibi kaydımı yaptırsam ne olur bana yardım edremisiniz?
OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
ALANIN TANIMI
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
ALANIN AMACI
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
DAL PROGRAMLARI :
1. ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ
2. ÖZEL EĞİTİM
OKULUMUZDA AÇILACAK DALLAR :
1. ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ
2. ÖZEL EĞİTİM
DALIN ADI : ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ
Tanımı :
Erken çocukluk öğretmen yardımcısının sahip olduğu, çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim
programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim
verilen daldır.
Amacı :
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında erken çocukluk öğretmen yardımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
DALIN ADI : ÖZEL EĞİTİM
Tanımı :
Özel eğitimde öğretmen yardımcısının sahip olduğu, özür grubuna uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı :
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında özel eğitimde öğretmen yardımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
ÖĞRENCİ KAZANIMLARI
Bu dalda Eğitim Öğretim gören öğrenci;
1. Alandaki ortak temel, bilgi ve becerileri kazanabilecektir.
2. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanının temel yeterliklerine sahip olabilecektir.
3. Dalın gerektirdiği işleri yapabilecektir.
4. Dalın gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanabilecektir.
İSTİHDAM ALANLARI
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikler dalda kazandıkları yeterlikler
doğrultusunda eğitim sektöründe;
1. Erken çocukluk eğitim kurumlarında,
2. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler.
BELGELENDİRME :
Yukarıda bu dallardan herhangi birini bitirenlere Bitirme Belgesi verilir. Bu belge Kız Meslek Lisesi Diploması almasını sağlar.
Arkadaşlar olgunlaşma enstitülerini merak edenler için yapıştırdım..lise diploması diye bişey yok..Uyanık olun arştırın linki de veriyorum.. Sabanc Kz Teknik rt. Olg. Enstits
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?