2014 puanlar yükseldi ve kontenjan geldi.İlahiyat anadolu aöf de 211 küsür,Erzurum atatürk üniversitesi acıköğretim Fakültesi'nde 400 puAn.arkadaşlar merhaba...... nasılsınız? ilk olarak baya olaylı geçen bir ygs sonucunda geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum... umarım herkes gönlünce güzel puanlar almıştır....sizin o güzel bilgilerinize ihtiyacım var. lütfen yardımcı olur musunuz çünkü açıköğretim hakkında herhangi bir bilgim yok ve netten her araştırmam da baktığım sitelerin çoğu farklı şeyler yazıyor. öncelikle açıköğretimden ya ilahiyat ya da Türk Dili ve Edebiyat okumak istiyorum... ilahiyat hakkında kontenjan sınırlaması olduğunu okudum puan yükselmiş ama okuduğum bazı siteler de 140 ve üzeri puan almak yeterlidir ve kontenjan sınırlaması yok diyo. bazı siteler de ise 211, 259 gibi puanlardan bahsediyor ve aynı zamanda da kontenjan sınırlamasından bahsediyor öyle ki geçen yıl çoğu kişi bu kontenjan sınırlamasından muzdarip memurlar.netten okudum. ve ben bu siteleri okuduktan sonra inanılmaz kafam karıştı hangisine tercih verecem diye kafam karıştı ve örgün eğitim gibi de tercih yapılmıyor 1 tane bölüm yazmak hakkımız var diye okudum.. o yüzden de endişeliyim..gelelim Türk Dili ve Edebiyat bölümüne o bölümn de kontenjanlı olduğunu okudum anlamıyorum şimdi sokağa çıksanız 10 kişiden 8 i açıköğretimden ya işletme ya iktisad ya da kamu okuyo.. onlara kontenjan sınırlaması neden bırakılmadı doğru düzgün okulu bitiremeyip öylece orada kayıtlı kalarak birçok kişinin hakkını yiyenler de var... çünkü kise kimsenin umurunda değil herkes kendi menfaatine bu hayatta...neyse laf ebeliğini bi kenara bırakıp bana açıköğretimden ilahiyat ve türk dili hakkında o güzel bilgilerinizi paylaşıp beni de aydınlatırsanız çok memnun kalır ve size minnet duyarım. uzun oldu hakkınızı helal edin
Ciddimisiniz , bu puanlar 2 yillik onlisans icinmi ?2014 puanlar yükseldi ve kontenjan geldi.İlahiyat anadolu aöf de 211 küsür,Erzurum atatürk üniversitesi acıköğretim Fakültesi'nde 400 puAn.
Lys ler yapıldıktan sonra,ve sonuçları açıklandıktan sonra,Temmuz ayında üniversite tercihi vereceksiniz,yerleşir iseniz Eylül'de kayıt yaptıracaksınız,direk kayıt yok aöf aynı diğer üniversiteler gibi.220 puanın üzerine okul puanı eklenecek birde 30-60 arası bir puan.Ciddimisiniz , bu puanlar 2 yillik onlisans icinmi ?
Ay bende 140 puani gecince girile bilir diye biliyordum .
Neyseki en yuksek puanim 220
Bilginiz varsa yardimci olurmusunuz nasil kayit yaptirmamiz gerekiyor ?
Cok tesekkur ederim ...Lys ler yapıldıktan sonra,ve sonuçları açıklandıktan sonra,Temmuz ayında üniversite tercihi vereceksiniz,yerleşir iseniz Eylül'de kayıt yaptıracaksınız,direk kayıt yok aöf aynı diğer üniversiteler gibi.220 puanın üzerine okul puanı eklenecek birde 30-60 arası bir puan.
Lys girmenize gerek yok hiçbir sorun olmaz ,1 bölümden yüksek çekmeniz yeter.Okul puAnıda eklenince 220 yükselir zaten.İmamhatip mi mezunusunuz yoksa düz mü eğer ihl mezunu iseniz zaten sınavsız geçiş olarakta yerleşirsiniz eğer yerleştirme sonucunuzda ihl mezunu iseniz meteb içi yazar.İhl mezunu iseniz bile ygs sınavına girmenize bile gerek yoktu.Cok tesekkur ederim ...
Ygs 4 den 220 aldim digerleri daha dusuk ... Birinden bu baraj puanini almak yetiyor dimi ?
Bir sorumda lys girmem birsey degistirirmi ? Ygs puanina yada aof ilahiyata girmeme engel olurmu ?
Diger linklerde gordum bu konularda bilgilisiniz size danismak istedim
Yok canim duz lise mezunuyum . Onuda aciktan bitirdim , 39 yasindayim :) kendimi gelistirmek istiyorum sirf o yuzden İlahiyat icin girdim ygs yeLys girmenize gerek yok hiçbir sorun olmaz ,1 bölümden yüksek çekmeniz yeter.Okul puAnıda eklenince 220 yükselir zaten.İmamhatip mi mezunusunuz yoksa düz mü eğer ihl mezunu iseniz zaten sınavsız geçiş olarakta yerleşirsiniz eğer yerleştirme sonucunuzda ihl mezunu iseniz meteb içi yazar.İhl mezunu iseniz bile ygs
sınavına girmenize bile gerek yoktu.
Evet anadolu ÜnVerdirmesini yerleşirsiniz inşallah bir aksilik olmazsa çünkü öncelik ihl mezunlarının olur ama sizinde puanınız iyi okul puanıda eklenecek.Yok canim duz lise mezunuyum . Onuda aciktan bitirdim , 39 yasindayim :) kendimi gelistirmek istiyorum sirf o yuzden İlahiyat icin girdim ygs ye..
Kota koyulmus bu sene sizce yerlesmem zormu:)?
Evet baraj yine aynı böyle gözüküyor fakat Yerleşme tAban puanları yükseldi,2013 te adalet misal 191 civarı iken 2014 291 oldu.Keza diğer bölümlerde arttı biraz ama 2. Tercihlerde düşebibilir tabi bide geçen sene bütün aöf bölümlerine kontenjan geldi.PUANLAR bu sene yükselmiş mi şaşırdım ....
ben 2013 te girdim 336 ile yerleştim... türk edb 2 sınıf tayım...
ama 180 barajı yetiyordu lisans için...
önlisans için de 140 tı sanırım...
şuan bir bilgim yok
Üniversite yazacaktım yanlış olmuş.Evet anadolu ÜnVerdirmesini yerleşirsiniz inşallah bir aksilik olmazsa çünkü öncelik ihl mezunlarının olur ama sizinde puanınız iyi okul puanıda eklenecek.
Formasyon alabilirsin tabi yada yüksek lisans yapbilirsinCanlarım cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacaktı Edebiyatta yükselme var mı acaba
Bulca merhaba canim .Formasyon alabilirsin tabi yada yüksek lisans yapbilirsin
ben ccevap vereyim tercih zamani aöf ilahiyat tercihini yap cok rahat girersin ama ihtiyatan erzurum ilahiyati da ikinci tercih yap. emin ol cok rahat gorersin eger yerlesmezsen rk tercih zamani yine bakarsin.Bulca merhaba canim .
Umaran yine aktifsindir linklerde ?
Canim puanlar aciklandi
En dusuk 196
En yuksek 259 puanim .
Sana sormak istedigim tercihlerde tek tarcihmi
yapicam? Yani sadece eskisehir anadolu ilahiyat bolumu icin .suan icin baska bolum dusunmuyorum sadece ilahiyat istiyirum . Diger unilerde varmi tercih secenegim ?
Egerki yerlesemedim diyelim , seneye tekrar sinava girmemmi gerekecek ?
yoksa bu sene girdigin sinav
puaniyla seneyede tekrar tercih
yapabilirmiyim ?
Saggol fatma . Rk tercih nedir bilmiyorumdaben ccevap vereyim tercih zamani aöf ilahiyat tercihini yap cok rahat girersin ama ihtiyatan erzurum ilahiyati da ikinci tercih yap. emin ol cok rahat gorersin eger yerlesmezsen rk tercih zamani yine bakarsin.
aöf bölarkadaşlar merhaba...... nasılsınız? ilk olarak baya olaylı geçen bir ygs sonucunda geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum... umarım herkes gönlünce güzel puanlar almıştır....sizin o güzel bilgilerinize ihtiyacım var. lütfen yardımcı olur musunuz çünkü açıköğretim hakkında herhangi bir bilgim yok ve netten her araştırmam da baktığım sitelerin çoğu farklı şeyler yazıyor. öncelikle açıköğretimden ya ilahiyat ya da Türk Dili ve Edebiyat okumak istiyorum... ilahiyat hakkında kontenjan sınırlaması olduğunu okudum puan yükselmiş ama okuduğum bazı siteler de 140 ve üzeri puan almak yeterlidir ve kontenjan sınırlaması yok diyo. bazı siteler de ise 211, 259 gibi puanlardan bahsediyor ve aynı zamanda da kontenjan sınırlamasından bahsediyor öyle ki geçen yıl çoğu kişi bu kontenjan sınırlamasından muzdarip memurlar.netten okudum. ve ben bu siteleri okuduktan sonra inanılmaz kafam karıştı hangisine tercih verecem diye kafam karıştı ve örgün eğitim gibi de tercih yapılmıyor 1 tane bölüm yazmak hakkımız var diye okudum.. o yüzden de endişeliyim..gelelim Türk Dili ve Edebiyat bölümüne o bölümn de kontenjanlı olduğunu okudum anlamıyorum şimdi sokağa çıksanız 10 kişiden 8 i açıköğretimden ya işletme ya iktisad ya da kamu okuyo.. onlara kontenjan sınırlaması neden bırakılmadı doğru düzgün okulu bitiremeyip öylece orada kayıtlı kalarak birçok kişinin hakkını yiyenler de var... çünkü kise kimsenin umurunda değil herkes kendi menfaatine bu hayatta...neyse laf ebeliğini bi kenara bırakıp bana açıköğretimden ilahiyat ve türk dili hakkında o güzel bilgilerinizi paylaşıp beni de aydınlatırsanız çok memnun kalır ve size minnet duyarım. uzun oldu hakkınızı helal edin
siz yine tercih yapın birde cocuk gelişimi bölümü acıldı onuda tercih edebilirsinizarkadaşlar merhaba...... nasılsınız? ilk olarak baya olaylı geçen bir ygs sonucunda geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum... umarım herkes gönlünce güzel puanlar almıştır....sizin o güzel bilgilerinize ihtiyacım var. lütfen yardımcı olur musunuz çünkü açıköğretim hakkında herhangi bir bilgim yok ve netten her araştırmam da baktığım sitelerin çoğu farklı şeyler yazıyor. öncelikle açıköğretimden ya ilahiyat ya da Türk Dili ve Edebiyat okumak istiyorum... ilahiyat hakkında kontenjan sınırlaması olduğunu okudum puan yükselmiş ama okuduğum bazı siteler de 140 ve üzeri puan almak yeterlidir ve kontenjan sınırlaması yok diyo. bazı siteler de ise 211, 259 gibi puanlardan bahsediyor ve aynı zamanda da kontenjan sınırlamasından bahsediyor öyle ki geçen yıl çoğu kişi bu kontenjan sınırlamasından muzdarip memurlar.netten okudum. ve ben bu siteleri okuduktan sonra inanılmaz kafam karıştı hangisine tercih verecem diye kafam karıştı ve örgün eğitim gibi de tercih yapılmıyor 1 tane bölüm yazmak hakkımız var diye okudum.. o yüzden de endişeliyim..gelelim Türk Dili ve Edebiyat bölümüne o bölümn de kontenjanlı olduğunu okudum anlamıyorum şimdi sokağa çıksanız 10 kişiden 8 i açıköğretimden ya işletme ya iktisad ya da kamu okuyo.. onlara kontenjan sınırlaması neden bırakılmadı doğru düzgün okulu bitiremeyip öylece orada kayıtlı kalarak birçok kişinin hakkını yiyenler de var... çünkü kise kimsenin umurunda değil herkes kendi menfaatine bu hayatta...neyse laf ebeliğini bi kenara bırakıp bana açıköğretimden ilahiyat ve türk dili hakkında o güzel bilgilerinizi paylaşıp beni de aydınlatırsanız çok memnun kalır ve size minnet duyarım. uzun oldu hakkınızı helal edin
sağol soruma cevap buldum. açıköğretimden nasıl tercih yapılıyor ? çocuk gelişimi bölümüne klavuzdan baktım da puan yazmıyor ve tercih yaparken sıralamayı nasıl yapmalıyız bigisi olan varsa bilgilendirebilirse mihnet duyarım :)aöf böl
siz yine tercih yapın birde cocuk gelişimi bölümü acıldı onuda tercih edebilirsiniz