Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...

rica ederim cnm nedemek tek dileğim bana dua et yeter korktuklarım başıma gelmesin diye:KK43: iki gündür uyuyamıyorum derdin nedir diye sorma anlatacak gücüm yok tek isteğim dua balım

bu ara gribim zaten hastanın duası daha çabuk kabul olur derler bide senin için günahsız ağız olduğumu hesaba katarsak Allah korktuklarından emin umduklarına nail eylesin gönlüne göre versin inşaallah hakkında hayırlısını diliyorum tekrardan Allah razı olsun canım sayende bende okulumu bitirebilirim belki bu sene hadi inşaallah

bu ara gribim zaten hastanın duası daha çabuk kabul olur derler bide senin için günahsız ağız olduğumu hesaba katarsak Allah korktuklarından emin umduklarına nail eylesin gönlüne göre versin inşaallah hakkında hayırlısını diliyorum tekrardan Allah razı olsun canım sayende bende okulumu bitirebilirim belki bu sene hadi inşaallah
geçmiş olsun cnm sağol allah razı olsun cnm sendende cnm inş cnm sende bitirirsin üniversiteni güzel bir şekilde bende uluslarası ilişkiler 3.sınıfa dikey geçiş yapıcam beraber kafa kafayı verip çalışırız hep beraber dostlarla inş geçeriz mezun oluruz

geçmiş olsun cnm sağol allah razı olsun cnm sendende cnm inş cnm sende bitirirsin üniversiteni güzel bir şekilde bende uluslarası ilişkiler 3.sınıfa dikey geçiş yapıcam beraber kafa kafayı verip çalışırız hep beraber dostlarla inş geçeriz mezun oluruz

sağol canım inşaallah ne kadar güzel dikey geçiş yapacaksın inşaallah başarılı olursun. heralde bana hayal bu, hele bi iki seneliği bitireyimde dört senelik şöyle dursun yani ha çok isterm bende lisansı bitireym yüksek lisans yapayım felan ama nerdeee rüyamda bile görmem yani o derece :)) sende kariyerine kariyer kat inşaallah :)

sağol canım inşaallah ne kadar güzel dikey geçiş yapacaksın inşaallah başarılı olursun. heralde bana hayal bu, hele bi iki seneliği bitireyimde dört senelik şöyle dursun yani ha çok isterm bende lisansı bitireym yüksek lisans yapayım felan ama nerdeee rüyamda bile görmem yani o derece :)) sende kariyerine kariyer kat inşaallah :)
sağol cnm benim inş ikimizde başarılı oluruz birde cnm hrşeyin bir zamanı vardır öle deme sırasıyla olur herşey önce önlisans sonra lisans sonra yüksek lisans yaparsın inş

merhaba arkadaşlar ben iki sene ara verdikten sonra bu sene kaydımı yenilemek istiyorum önlisansta ikinci sınıfa geçip bırakmıştım kayıt yenilemeler ne zaman bilen var mı lisansla önlisans kayıt yenilemeleri farklı zamanda oluyor sanırım değilmi yoksa kaçırdım mı :2:

canım merhaba ben de önlisans okuyorum büro yönetimi. başından beri pek fazla üstüne düşmeden yavaş yavaş veriyorum derslerimi. geçen sene 4. senemdi kaydımı yenilemedim. bu yıl 5. senem 2 dersim kaldı bitirip diplomamı almak istiyorum ama başka sınıntılarımız da var belki ders çalışamayabilirim eşim de bu sene de yenilemeyelim diyor ama 2 sene üst üste kayıt yenilemeyince atarlar mı beni okuldan ?

zaten 2 yıllıkları maksimum 4 yılda bitirme zorunluluğu var diye biliyorum. şuan kaydımı yenileyebiliyomuşum ama öğrencilik haklarından yararlanmadan sadece sınavlara girebiliyomuşum.
bu yıl da yenilemezsem atılırmıyım çok merak ediyorum.

arkadaşlar sizlere de sorayım 2 yıl üst üste kayıt yenilemezsek aöf den atılıyormuyuz biliyomusunuz? önlisans okuyorum bu yıl 5. senem. 4. senemde kaydımı yenilemedim. bu sene de yenileyemeyebilirim. kesin bir bilgisi olan varmı?

Hayır canım, kayıt yenilemezseniz iki sene üst üste, atılmıyorsunuz. Artık istediğiniz zaman kaydınızı açtırabiliyorsunuz. Aöf'de kayıt silme kalktı.

Bu arada 2 dersin varsa bu sene yenile derim ben. İlk döneme verilirse derslerin, yarım dönemde okulunu bitirebilirsin.

arkadaşlar bir sorum olacak, bende bu sene açık öğretime kayıt yaptırdım. kayıt yapılırken de kitaplarımı verdiler...
bir iki hafta kadar bir boşluğum var ve bu zamanlarda derslerime çalışmayı düşünüyorum...

fakat vizede kaçıncı üniteye kadar sorumluyuz nerelere kadar çalışmam gerek.. ?
bunu nereden nasıl öğrenebilirim?

Verilen kitaptaki ünite sayısının yarısından sorumlu olacaksınız ilk sınavda.

aöf maliye 1.sınıf ogrencısyım bu sene 3 dersten kaldım.Simdi biz de kredili sisteme gectık mı yanı ben bu üç dersi alıp mı 2. sınıfa mı gecıcem yoksa sınıf tekrarı mı yapcam yardımcı olabılırmısın?
tskler

aöf maliye 1.sınıf ogrencısyım bu sene 3 dersten kaldım.Simdi biz de kredili sisteme gectık mı yanı ben bu üç dersi alıp mı 2. sınıfa mı gecıcem yoksa sınıf tekrarı mı yapcam yardımcı olabılırmısın?
tskler

canım kılavuzda yazan bilgiye göre şöyle demişler: Eğer alttan aldığınderslerin kredisi 30 krediden az ise alttan aldığın derslerle birlikte üstten 30 krediye kadar ders ataması okul tarafından yapılır.Ama sen de ders ekle sil işlemiyle zaten bir dönemde en fazla 45 kredilik ders alabilirsin.Yani alttan ve üstten derslerin kredisi toplamı 45 olacak şekilde ders alabilirsin.

kizlar düz lise mezunuyum ve o kadar pismanimki zamaninda saglik meslek lisesi okumadigima... mesela att (acil tip teknisyeni) yada paramedik olmayi çok isterdim ama su anda imkansiz...orta okul mezunu olsam halk egitimden açik saglik meslek okuyabilirdim ama lise mezunuyum ve benim için olanaksiz bisey...duz lise mezunlari telafi amaçli açik meslek lisesi diplomasi alabiliyormus (ordan yola çikayim demistim) ama saglik meslek yok bunlarin içinde... çocuk egitimi ve gelisimi kuaforluk falan var...bende onlari istemiyorum...
ama belki açikogretimde saglik bolumlerinden birini okuyup hastanelerde çalisma imkanim vardir diye dusundum...ama hangi bolumleri okuyup ne olurum bilemiyorum, bildigim tek sey tibbi sekreter olabilecegim...bilginiz varmi kizlar?
yada duz lise mezunu okuyup ta aof ten saglik okuyan???

mehay,
canım aöfte sağlık olarak hemşirelik-ebelik vardı ama sanırım sağlık meslek mezunu alıyorlar
ya da sağlık kurumları işletmeciliği bölümünü okuyup hastane yönetiminde çalışabilirsin
bu arada sağlıkçı olman imkansz değil seneye ygsye gir 2 yıllık att falan olabilirsin biraz matematik çözsen yeter:KK34: hepsini de çözmesen olur olduğu kadar...
bence dene alt tarafı 2 yıl sabreder azmeder okursun:KK34:

arkadaşlar ben 4 sınıf iktisatım bu kredili sistemle eger verebilirsem ilk dönemde mezun olunabilirmiyim?

kızlar ben 2 yıl örgün okuyup dikey geçiş ile aöf işletme okudum bitirdim fakat şimdi 2.üniversite okumak istiyorum aöf den ama bu mümkün mü acaba netten başvuru yaptım para mı yatırcam ama emin olamadım bide parayı yatırırım kabul edilmezse falan diye size danışayım dedim benim durumum da olup da okuyan varmı 2.üniversitesini

Kızlar ben üniv. mezunuyum. ( 4 yıllık- Sosyolojı-örgün). Öğretmenlik yaptım bir süre pedagojık formasyon sertifkam da var. Sınavsız ikinci üniversite okumak istiyorum ama okumak istediğim birkaç bölüm var.

Bu bölümler;

- Sosyal Hizmetler
- Sağlık Kurumları İşletmeciliği
- Laborant ve Veteriner Sağlık
- Bankacılık ve Sigortacılık...

Hangisini veya hangilerini okuduğum takdirde hem özelde hem kamuda faydama olur?
Ya da bunların dışında önerebileceğiniz bir bölüm var mı?

Merhaba kızlar, ben bu sene uluslararası ilişkiler 3.sınıftan
başlayarak açıköğretim okuyacağım kayıt oldum, sınav tarihlerinden ne kadar önce
sınavlara çalışmaya başlamalıyım ve nasıl bir çalışma programı ayarlamalıyım
siz nasıl bir metod uyguladınız aöf ile ilgili bildiğiniz herşeyi anlatabildiğiniz kadarıyla
anlatırsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler..

Kızlar ben üniv. mezunuyum. ( 4 yıllık- Sosyolojı-örgün). Öğretmenlik yaptım bir süre pedagojık formasyon sertifkam da var. Sınavsız ikinci üniversite okumak istiyorum ama okumak istediğim birkaç bölüm var.

Bu bölümler;

- Sosyal Hizmetler
- Sağlık Kurumları İşletmeciliği
- Laborant ve Veteriner Sağlık
- Bankacılık ve Sigortacılık...

Hangisini veya hangilerini okuduğum takdirde hem özelde hem kamuda faydama olur?
Ya da bunların dışında önerebileceğiniz bir bölüm var mı?

canım kamuda faydasını görebilmek istiyorsan 4 yıllığın üzerine 2 yıllık okuma çünkü 4 yıllık diploman varsa 2 yıllık diplomayla kamu sınavına giremiyorsun.Sağlık kurumları işletmeciliği 4 yıllık sanırım öyle değil mi.Onu okuyabilirsin eğer 4 yıllıksa

canım kamuda faydasını görebilmek istiyorsan 4 yıllığın üzerine 2 yıllık okuma çünkü 4 yıllık diploman varsa 2 yıllık diplomayla kamu sınavına giremiyorsun.Sağlık kurumları işletmeciliği 4 yıllık sanırım öyle değil mi.Onu okuyabilirsin eğer 4 yıllıksa

Sağlık kurumları da önlisans programıydı. Yazdıktan sonra dank etti bana lisans mezunlarının onlısans kpss'ye gıremedıgı :KK1:
Sanırım bu durumda okunacak herhangıbır onlısans programının yalnızca ozel sektorde getirisi olabılır.. Kamuda şans yok.

Kizlar onlisanstan mezun olup acikogretime kaydoldum dort sene once.. Sonra hamilelik ve bebek derken firsat bulamadim, kaydolmadim.
Simdi kayit olucam insallah... Kayit yenileme mi yapicam. Yoksa yarin son olan ikinci universite kaydi mi olacak bilemedim ya...

X