açıköğretim 2 yıllık çocuk gelişimi okumak için yardım

zynpahsen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
206
0
arkadaşlar yıllardır içimde kaldı anasınıfı öğretmenliği okuyamadım diye düz lise mezunuyum puanı bir türlü yettiremedim aynı puanı meslek lisesi okuyup alsaydım çoktan öğretmendim ama göndermedi ailem neyse sorum şu 2 yıl önlisans başka bir bölüm okudum ben açıköğretim fakültesinde mesela 2 yıllık ilahiyatı sınava girmeden kayıt yaptırarak okuyabiliyorum bu şekilde 2 yıl çocuk gelişimi de okumam mümkün mü acaba bilgisi olan var mı ne olur yardımcı olun

ben aöf okul öncesi öğretmenliği 4. sınıf okuyorum eğer aöf den düşünüyosan kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu alıyorlar sadece ama örgün düşünüyosan diğer üniversitelerden yapabilirsin.

anladım sağolun meslek lisesi çıkışlı değilim o yüzden imkansız sanırım hayallerim hayal oldu

Ben meslek lısesı cıkıslıyım yıne tutturamadım puanlar o kdr yuksekkı :KK50:

hayırlısı olsun birdahaki sefere olur inşallah en azından umudunuz var benim artık oda yok tek hayalimdi

canım sen hiç açıktanda olsa üni kaydı yaptırdınmı bugüne kadar??
zynpahsen.....

Konuyu açan arkadaşım hemen ümitsizliğe kapılma.Bu bölüm benimde hayalim.Ama yanlış tercihlerden dış ticaret birde üstüne iktisat okudum.
Araştırdığım ve yetkililerle konuştuğuma göre Olgunlaştırma Entütülerinden bizim gibi olanlar eğer lise ve üniversiteyi bitirdiysen 1.5yıl.Bitirmediysen 3 yıl eğitim alıyormuşşsun.
Belli bir ücret karşılığı Meslek lisesine denk diploma alınıyormuş okul bitince.Sonra üniversite sınavlarından ister sana verilen hakla 2 yıllık okursun.İstersen 4 yıl.
23 yaşındayım.Gümrük işiyle uğraşıyorum.Çocuk gelişimi hep aklımın bi köşesinde olan bölümdü.Bu sene kendi alanımda yükselmek için karne sınavına gireceğim.Ama çocuk gelişiminide hala düşünüyorum.Hayalimdeki meslek çünkü o benim.:44::44:

aynı kaderi paylaştığım ne çok kişi var... Lisede alanım web programcılığı idi şimdi üniversitede meslek yüksek okulunda okuyorum, iki senelik yani. O da bilgisayar programcılığı... Sebebiyse sevgili babamın (!) çocuk bakıcısı olmak istiyorsan okumana gerek yok demesi.. Ben bilgisayarcı olmam, çocuk gelişimi puanları da yüksek; dışardan çocuk gelişimi okumak için ne gerekir acaba

eğer kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu değilseniz açık öğretimden o bölümü seçemiyorsunuz. ancak açık öğretim lisesine kayıt yaptırıp yeniden lise okursanız çocuk gelişimi bölümüne denk ikinci bir lise diplomanız oluyor. böylece açık öğretim fakültesinden seçim yapabiliyorsunuz. başvurular halkeğitim merkezlerine yapılıyor bildiğim kadarıyla. detaylı bir araştırma yapın hayallerinizi de hiç ertelemeyin.

açıktan oku aynı üniversite diploması alıcaksın hem çok kolay ablam okudu 4 yıllık yada 2 yıllık oku iyi bölüm takma açıktan okuyunca diplomada açık öğretım yazmıyo bildiğin üni diploması oluyo iş imkanıda geniş

ben aöf okul öncesi öğretmenliği 4. sınıf okuyorum eğer aöf den düşünüyosan kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu alıyorlar sadece ama örgün düşünüyosan diğer üniversitelerden yapabilirsin.

hala açık mı aöf'den okul öncesi öğretmenliği

eğer kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu değilseniz açık öğretimden o bölümü seçemiyorsunuz. ancak açık öğretim lisesine kayıt yaptırıp yeniden lise okursanız çocuk gelişimi bölümüne denk ikinci bir lise diplomanız oluyor. böylece açık öğretim fakültesinden seçim yapabiliyorsunuz. başvurular halkeğitim merkezlerine yapılıyor bildiğim kadarıyla. detaylı bir araştırma yapın hayallerinizi de hiç ertelemeyin.

ben kız meslek lisesi mezunuyum ygs5'den 263 yaptım okul dda 70 puan vermiş açıköğretimden 4 yıllık okul öncesi okuyabilir miyim var mı öyle bir olasılık ? ben açıköğretim kapandı diye biliyorum..

bir de 2 yıllık okusamDGS ile kadrolu öğretmenliğe taşıyabilir miyim bu işi

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım.lise mezunuyum tic lisesi nasıl çocuk gelişimi okuyabilirim acık öğretimden bilen varmı.bildigim kadarıyla öss ye girmem lazımmış sonra çocuk gelişimi tercih etcekmişim sizcee

arkadaşlar ben şimdi ata aöf ye kayıt yaptırdım önkayıt tabi yeni açılmış bilmiyordum burdan birisi mesajla bildirmiş çok mutlu oldum

arkadaşlar yıllardır içimde kaldı anasınıfı öğretmenliği okuyamadım diye düz lise mezunuyum puanı bir türlü yettiremedim aynı puanı meslek lisesi okuyup alsaydım çoktan öğretmendim ama göndermedi ailem neyse sorum şu 2 yıl önlisans başka bir bölüm okudum ben açıköğretim fakültesinde mesela 2 yıllık ilahiyatı sınava girmeden kayıt yaptırarak okuyabiliyorum bu şekilde 2 yıl çocuk gelişimi de okumam mümkün mü acaba bilgisi olan var mı ne olur yardımcı olun

Umarım önlisans mezunusunuzdur cevap bekliyorum.

önlisans mezunuyum erzurum aöf ye de ön kayıt yaptırdım artık çocuk gelişimi okuyabileceğim ileri de bir gün öğretmen olduğumu da paylaşmak istiyorum inşalalh burda azimliyim başaracağıma inanıyorum

iyi ki o özel mesajı atmışım.. kayıt olmanıza çok sevindim mutlu olmanıza daha da çok.. hayırlı uğurlu olsun.. ders listesine baktınız mı ben inceledim dersler harika.. kolay gelsin size.. ata aöf ü çok araştırdım sorunuz varsa yardımcı olurum.. :))

X