• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açıklanamayan infertilite

ozlemo248

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2010
4.484
2.130
398
merhaba hocam

benim 2,5 yıldır bebegim olmuyor, 5 kez klomenle takibim ve 2 olumsuz aşılamam var eşimin ve benim bütün tahlillerimiz yapıldı herşey normal sebepsiz dendi.son olarak genetik faktör testine bakıldı sonucum

FAKTÖR V(G1691A) ve MTHFR (A1298C) bilgilerinde heterozigot formda mutasyon oldugu tespit edilmiştir.

bu durum benim gebe kalamama nedenim olabilir mi?sizce neyapmalıyım?

merhaba hocam

benim 2,5 yıldır bebegim olmuyor, 5 kez klomenle takibim ve 2 olumsuz aşılamam var eşimin ve benim bütün tahlillerimiz yapıldı herşey normal sebepsiz dendi.son olarak genetik faktör testine bakıldı sonucum

FAKTÖR V(G1691A) ve MTHFR (A1298C) bilgilerinde heterozigot formda mutasyon oldugu tespit edilmiştir.

bu durum benim gebe kalamama nedenim olabilir mi?sizce neyapmalıyım?

merhaba, sizin artık yapmanız gereken iyi seçilmiş bir merkezde tüp bebk tedavilerine başlamınız olacaktır. kandaki pıhtılaşma bozukluğu sorunu için ise gerekli zamanda başlanacak iğne ve haplar olacaktır. ama bu durum gebe kalamamanızı açıklamaz. daha detaylı bilgilenmek isterseniz lütfen beni klinik telefonundan arayınız. sevgiler.

12 aydır korunmasız ilişki olduğu halde gebe kalamadım .her ay ovülasyon tarihlerini hesaplayıp o tarihlere göre deneme yaptık ancak sonuç negatif . benim hormon değerlerim: FSH : 5,8 LH: 3,42 TSH : 2,69eşim çapa araştırma hastanesinde semen analizi yaptırdı yorumlayabilir misiniz?
perhiz süresi :3 gün

volüm: 2,6 ml

renk:sarımtrak

ph:8,5

vizkozite: +

likefaksiyon: 20 dk

fruktoz: +

spermatozoa sayısı :18.000.000 ml

total spermatozoa sayısı : 46.800.000

ileri hareketli: %34

yerinde hareketli:%9

hareketsiz:%57

toplam ileri hareketli sperm sayısı : 15.912.000

yuvarlak hücre sayısı:400.000 ml

vitalite: %57

morfoloji: %3 anormal: %97

merhaba sperm testinde sayısal ve harekette normalin altında değerler var. bir kez daha sperm testi yaptırdıktan sonra tüpleriniz kontrol edilir ve uygun ise aşılama tedavisi denenebilir. bu yüzden tüp bebek uzmanı bir doktor tarafından muayene edilmenizi öneriririm.

12 aydır korunmasız ilişki olduğu halde gebe kalamadım .her ay ovülasyon tarihlerini hesaplayıp o tarihlere göre deneme yaptık ancak sonuç negatif . benim hormon değerlerim: FSH : 5,8 LH: 3,42 TSH : 2,69eşim çapa araştırma hastanesinde semen analizi yaptırdı yorumlayabilir misiniz?
perhiz süresi :3 gün

volüm: 2,6 ml

renk:sarımtrak

ph:8,5

vizkozite: +

likefaksiyon: 20 dk

fruktoz: +

spermatozoa sayısı :18.000.000 ml

total spermatozoa sayısı : 46.800.000

ileri hareketli: %34

yerinde hareketli:%9

hareketsiz:%57