Bebek Beslenmesi Açık Sütten Yoğurt Yapılırmı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

complex

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
384
177
303
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bebeğim 6 ayını doldurdu ek besin tattı bu zamana kadar fakat tatmaktan öteye geçemedik henüz... Bi komşuma yoğurt yapıp yatmadan önce vereceğimi söyledim oda bana mahallelere gelen sütçüler olur ya açık süt ondan alıp yapmamı söyledi ben emin olamadım öyle yapanınız varmı onlar bebeğe sağlıksız olur gibime geliyo toz mikrop falan ama sizlerde öylemi yapıyorsunuz????

Biz açık sütten yapıyorduk diğerlerinden olmuyor ama bizim aldığımız kişi tanıdıktı sorun olmuyordu aldığınız yer güvenilir mi sonuçta bebeğinize vericeksiniz.

bende sütçüden alıyorum ve yoğurtta mayalıyorum...
tadı harika oluyor...geçenlerde bir prof dr paket süt ve yoğurtdan uzak durun dedi
yüksek ısı ve hızla kaynatılıp aynı hızla soğutulduğu için basınçtan dolayı oluşan süt,
çocuklarda uyuşukluk,bağımlılık ve ileri yaşlarda kansere kadar yol açıyormuş.
zaten paketlerin tadı tuzu olmuyor...ama açık sütü nereden aldığın önemli araştırmanı iyi yapmalısın.

Merhaba arkadaşlar bebeğim 6 ayını doldurdu ek besin tattı bu zamana kadar fakat tatmaktan öteye geçemedik henüz... Bi komşuma yoğurt yapıp yatmadan önce vereceğimi söyledim oda bana mahallelere gelen sütçüler olur ya açık süt ondan alıp yapmamı söyledi ben emin olamadım öyle yapanınız varmı onlar bebeğe sağlıksız olur gibime geliyo toz mikrop falan ama sizlerde öylemi yapıyorsunuz????

sütçüne güveniyorsan yapabilirsin...

ben günlük şişe sütten yapardım çocuğumun yoğurdunu, içinde kuşku varsa y...san sütten yoğurt tutuyor, porsiyon porsiyon küçük kavonozlara yapabilirsin.

İstanbulda yaşayıp güvenilir sütçü bilmek zor olsa gerek... Bana en mantıklısı günlük şişe sütler gibi geliyo ama merakım sadece tanımadığınız bilmediğiniz ve mahalle aralarında arabayla dolaşıp açık süt satan sütçüden alıp mayalasam mikrop falan olurmu bebek için????

bence en kötü açık süt bile kutu sütlerden bin kat iyidir.Zaten süt yoğurda dönüşünce yapısı değişiyor,faydalı bakteri sayısı attığı için zararlı olur diye bir şey kesinlikle olamaz

Oğluma paket süt asla vermiyorum,zehir gibi görüyorum,zaten onlardan yoğurt ta tutmuyor,salya gibi yapışkan iğrenç bişey oluyor.şişede günlük süt alıyorum,yoğurt için de açık süt alıyorum sütçüden,on dakika karıştırarak kaynatıyorum,ama benim oğlum 3yaşını geçti,seninki küçükmüş,istersen şişe sütten mayala onun yoğurdunu.

Oğluma paket süt asla vermiyorum,zehir gibi görüyorum,zaten onlardan yoğurt ta tutmuyor,salya gibi yapışkan iğrenç bişey oluyor.oğluma içirmek için şişede günlük süt alıyorum,yoğurt için de açık süt alıyorum sütçüden,on dakika karıştırarak kaynatıyorum,yaptığım yoğurdu severek yiyor ama benim oğlum 3yaşını geçti,seninki küçükmüş,istersen şişe sütten mayala onun yoğurdunu.

bizim yoğurdumuz köyden geliyo.eğer sizde güvenilir bi yerden alacaksanız açık süt neden olmasın.ben yoğurt gelmediği zamanlarda pkt sütlerdende yapıyorum...tutuyoda....

Ben 3 yıldır günlük şişe süt alıyorum, 2 taşım kaynattıktan sonra mayalıyorum.
Bir dönem açık sütlerden de aldım, ama açık olduğundan bir kaç taşım daha fazla kaynatırdım. bir sıkıntı yaşamadım ama arada bir sütün kesildiği olurdu o zaman da sütçüyü arar yenisini isterdim.
apartmanınızda yada çevre apartmanlarda düzenli süt alan birileri mutlaka vardır onlara sorabilirsiniz, biz sütçümüzü öyle bulmuştuk.
Eğer ulaşabilirseniz Atatürk Orman Çiftliği sütleri her zaman güvenilirdir...

Açık sütler herzaman tercihim..hiç bir şekılde mıkrop pislık bulaşmaz merak etmeyin..ınek koyun sagılırken ıcıne kakalarıda duser ustundekı ot samanda..ama bunlar asla zarar vermez..cunku yogur yaparken yada ıcmeden once dakıkalarca kaynatılır..Mıkroplarda bu ısıya dayanamaz ölür..bırakın hazır sutler bılmem ne yapılarak temızlenıyormus mıkropsuz oluyormus gecın bunları guvenın dısardakı sutcelere..bunlar sadece para tuzagı..mılyonlarca yıldır ınsanlar acık sutten ıcmıs..hıc bısey olmaz..sadece olabılcek sorunlar..süte su katılması ve taze sut olmaması olabılır bunun dısında gonul rahatlıgıyla alabılırsınız..komsularınızın aldığı sütçülerden alınabılınır bu anlamda..sevgiler.

assyamm'a kesinlikle katılıyorum. bende açık süt kullanıyorum. sadece taze olup olmadığına bakarım. süt aldığınız yere güveniyorsanız yani su katılmış mı, ne kadar su katılmış, taze mi bu önemli.. gerisi boş...

Back