Türban , genelde başörtüsüne düşman olan, hayatında yeri olmayan kişilerin kullandığı bir kelime. Bastıra bastıra kullanıyorlar.
Sizin ilgi alaniniza girmeyen yorumlar :) ise benim yorumlarım okumayın. Kafadan yorum hiç yapmayın hele bana.
Denk gelmek ile yukarıda yaptığınız yargılama anlamsız.
Sıkı takip etmelisiniz ki bu kadar net yorum yapabilseniz hakkımda.
Beni ilgilendirmiyor nasıl kullandıkları, başörtüsünün hayatında yeri olmayanlar, başörtüsüne direkt düşman olmuyorlar. Başka kelimeler var hem daha radikal, ve hoşunuza gitmeyecek; ciddi şekilde düşmanlık edenler onları kullanıyorlar. Benim hayatımda yeri yok, ama haklarını savunurum 10. Sayfaya giderseniz, görürsünüz.
Mecburen okuyorum, yorumlarını sevdiğim insanları alıntılıyor, ve onların üzerinden genelliyorsunuz. :) arada bu konu dışında yazdığınıza denk gelirsem, zaten belirtirim. Takipte değildim ama şimdi Takipteyim:) bir bakayım neler yazmışsınız:)))
Ben kandirilmis derken 19-20 yasinda erlerden bahsediyorum. Onlarin ne olup bittiginden, o belirlenmis alanlara neden goturulduklerinden sokaktaki adam kadar bile haberleri yoktu.Asker dusmanlari, cumhuriyet dusmanlari tarafindan vatani gorevini icra ederken sehit olanlar sadece onlar, baskasi degil.300 500 kandirilan asker değil planlı hainlikti bu. Ve bir sürü şehit verildi.
Hala burada sokağa çağıran kişi üzerinden siyaset yapılıyor.
Evet halk sussaydi , evinde otursaydi bugün böyle konuşuyor olamazdık.
O gün ne kadar korktugunuzu ne çabuk unutmussunuz.
Ben kandirilmis derken 19-20 yasinda erlerden bahsediyorum. Onlarin ne olup bittiginden, o belirlenmis alanlara neden goturulduklerinden sokaktaki adam kadar bile haberleri yoktu.Asker dusmanlari, cumhuriyet dusmanlari tarafindan vatani gorevini icra ederken sehit olanlar sadece onlar, baskasi degil.
Halk sussaydi, evinde otursaydi ne o bahsettiginiz 250 kisi tanklarin altinda ezilirdi, ne de gencecik askerler sehit olurdu. Siz o sozumona darbeyi kendinizin durdurdugunu sanarak ne buyuk hayalperestlik icindesiniz. Tabii lideriniz boyle dedi, hepinizi tebrik etti, pohpohladi, bir kere kahraman sayilinca aksini kabullenip vazgecmek kolay olmuyor.
Yav, koca ordu cikti, bunlar bir kac hain subay, bizim bir alakamiz yok, guven icinde Istanbul'a, Ankara'ya gidebilirsiniz dedi Cumhurbaskanina.. Siz sokaklara dokulurken, kiminiz kendini tanklarin onune atarken adam F16 eskortlugunda Istanbul'a ucuyordu. Duruma el koyan Turk ordusu, Turk polisidir, siz bu iste figuransiniz sadece, acitiyor ama gercek bu.
Yeni sistem darbeleri onleyecek he mi? Hangi maddesiyle? Kuvvetler ayriligi yasal olarak da bitip hersey ve dahi ordunun baskonutanligi da Cumhurbaskaninin eline gectiginde mi? Yasal olmadigi halde bugune dek oyle davraniyordu zaten.. Oyle ise 15 Temmuz ne?Siz var ya midem bulandı; darbe yapılsın da kim yaparsa yapsın. Yeni sistem darbecileri önleyecek diye hayır diyorsunuz. Anladım ben sizi, ve yazıklar olsun diyorum. Topunuz da aynı, hepsi beğenmiş
Siz var ya midem bulandı; darbe yapılsın da kim yaparsa yapsın. Yeni sistem darbecileri önleyecek diye hayır diyorsunuz. Anladım ben sizi, ve yazıklar olsun diyorum. Topunuz da aynı, hepsi beğenmiş
Ayyy bu kıskanmıııış yaaaEee akıl yolunda şöyle mantıklı üçbeş şey yaz senide beğenelim, parayla değil yaaa
"Halk darbeden etkilenir ama müdahale etmez" diyen bayanlar, siz o gece milletin dirilişini görünce çok şaşırmış olmalısınız, daha yükselişini de göreceksiniz. Sizi üzer bu durum biliyorum ama neyapalım
Ağır konuştum, ama iltifat olarak algılayan var. Artık sizlere şaşırmamaya karar verdim.
Sen o gece dışarıda bir tane Chp'li gördün mü?
Bir zulum turbanlilara yapildi zaten; bu ulkede o donemde bir otelde toplanan insanlari yaktilar, hem de neredeyse 10 bin kisi histerik sekilde bagirarak , o sesler dun gibi kulaklarimda, "Allahuekber, Asker Bosna'ya, bu Allah'in atesi " diye. diye. Saatlerce bir otelde kistrilmis sekilde kurtarilmayi bekledi bu insanlar, belki kendileri de bu ulkenin vatandasi sayilir da askeri polisi kurtarir diye. Onlar orada; milyonlarca insan ekran onunde saatlerce bekledi. Ne mi oldu, en kucugu 12 yasinda onlarca insan gozumuzun onunde yakildi; Ne bir asker, ne bir polis mudahale etti. Kurbanlarin cigliklari, yakarislari, kapinin onunde toplanan binlercesinin zafer cigliklarinda kayboldu. Goruyor musunuz bu uc insani, Metin Altiok, Hasret Gultekin, Behcet Aysan. Farkinda bile degiller kapinin onundeki gruhtan. bir firca ile kendilerini savunacaklarini saniyorlar.
"Bu kekre dunyada gecit yok aska" diyen Metin Altiok'u yaktilar bu ulkede. Baskalarindan hesap soracak en son islamcilar ve turkiye sagi bu ulkede, hele AKP asla. Haksizkliklara karsi durmakmis; bu bizim ulkenin solunda yoksa, saginda hic ama hic yok. Bosuna ceneniniz yormayin, biz birbirimizi biliriz.
Bunlar Türkiye de hiç bir zaman zulüm olarak görülmedi. Hala bizlere ikinci sınıf muamelesi yapıldığını da kimse görmüyor. Kimse bu KATLİAMlara katliam deme cesareti dahi gösteremiyor. Kimse benim ailemin, komşularımızın nasıl bir evde toplanıp nöbet tuttuğunu Maraş'a benzer olayın son anda önlendiğini açıklayamıyor. Kimse bana evlere işaret koyarak Alevileri damgalayanları suçlu gösteremiyor nedense. Oy istemeye gelince Alevi kardeşlerimiz oluyor. Cemevimize cümbüş evi denilebiliyor. Camiden alınmayan vergi nedense aynı Allah'a aynı peygambere dua edilen cemevinden zorla alınabiliyor. Bunun gibi binlerce örnek sayabilirim. Bizzat 24 yaşında benin başına gelen olayları. Çok da eskide kalmadı yani o ayrımlar, hala içimizde besliyoruz bu zihniyeti. Ama başörtüsü kadar mağduriyet yaratmıyor.
Katliam degil onlar "olay". Aleviler "vatandas", oldurenler "halk", alis gitsin. Kurumsallasmis ayrimcilik var, bir de gundelik ayrimcilik. Turkiye'de ikisi de mevcut.
Malesef çok uzağa gitmeye gerek yol 2013'lü yıllarda dahi evleri işaretlenip ölüm yazılan duvarlar gördük .. Maraş katliamları kadar açıkça kin duyan kesim azınlıkta olsa da (ki varlıkları kabul ediliyor) söylemleriyle ikinci plana atılmak sürekli var. Bugün bu çağda üniversite arkadaşlarından Alevi olduğunu saklayan kişiler var çevremde