- 6 Temmuz 2015
- 4.638
- 14.561
tek adam diye bağırıyorlar zamanında kendileri asıl tek adamlık yapıyorlardı . Yasama yürütme yargı tek bir kişinin elindeydi. Hatta Mustafa Kemal o donemdeki muhalefet partisi olan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasını bile sırf arkadaşlarıyla anlaşmazlığa düştü diye kapattı , neye hayır dediğini bile bilmeyen zihniyetler ortada dolaşıyor , tarih bilgisi olmayanlar koluna Mustafa Kemalin imzasını yaptırınca siyaseti özümsediğini , tarihi bildiğini zannediyor . # hıyar
Uwwww tarih bilgin karşısında ben şok ben iptal.
O dönemle ilgili kalın bir kitap okudum canım ya. Öyle bir anlatmışsın ki sanki Mustafa Kemal arkadaşlarıyla okey oynarken birisi taş çaldı da O da sinirlenip partiyi kapattırdı.
O çok partili geçiş döneminde yaşanan olaylar, yeni kurulmuş ve daha emekleyen bir Türkiye Cumhuriyeti karşısında yenilen ama hala gizliden dinle, şeyhle, imamla, ırkçılıkla milleti kışkırtan İngilizler ve yeni Türkiye'de pay almak isteyen iktidar hırsına düşenler ve çıkan ayaklanmaların TC için çok büyük tehdit oluşturması. Atatürk kendisi çok kez çok partili döneme teşvik etmiş ama çıkan onlarca olumsuz olay karşısında çok partililiğin ülkenin selametine uygun olmadığını görmüştür. Kimi partiler kendisi kapanmış, kimisi kapatılmak durumunda kalmıştır.
O günlerle bugünlerin kıyaslanması bile trajikomikir.
Mustafa Kemal imzası ve siyaset bilgisi... Ben de siyaseti çoooh iyi bilirim, çok okudum, bunun kanıtı olarak yarın alnımın ortasına Mustafa Kemal imzası çakçam çaaat diye. 4 imzası olan Orgeneral gibin bişi oluyo siyasette, bir rivayete göre İlber Ortaylı'nın değişik yerlerinde 4 adet Mustafa Kemal imzası varımış diyollaa.