Açık öğretim hakkında yardim

pnr_147cg

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2015
34
3
33
Ben lise 2ye gidiyorum açık öğretime geçmek istiyorum ne yapmam lazım ve aileme nasıl anlaticam yardımlarinizi bekliyorum

Abla tafsiyesi sakın oyle bir hataya duseyim deme acik liaeyi en az 2.5 yilda bitireceksin oda mukemmel bir performans gosterirsen ki okudugun 2 yilida at cope birde sunu unutma acik lisede universiteye hazirlanmak namina hicbirsey ogrenemeyeceksin al ordanda uniye hazirlanmak icin 1 yil ki o yilda kazanmama ihtimalin var yani acik lisenin dezavantajlarini saymakla bitirememde senin acik liseyi tercih etmek icin hakli mantikli bir gerekcen var mi boyle bir hatayi yapmadan iyi dusun derim

Ailemde ki bazı sorunlar için böyle bisi düşündüm peki açık lisye gecsem lise 2 den devam edicem değil mi ve istediğim.zaman gecebilirmiyim

Belli bi programla ders çalısmalısın açık ögretim de bunu yapabilir misin ? Evde durmak seni sıkar mı ? Önce bunları düşün ama ben tavsiye etmem

Ailemde ki bazı sorunlar için böyle bisi düşündüm peki açık lisye gecsem lise 2 den devam edicem değil mi ve istediğim.zaman gecebilirmiyim
Maalesef 2 den devam etme gibi bir durumun yok zaten acik lisede sinif yok iste donem donem var 8 donemlik sinav sonunda gerekli krediyi tamamlayip zorunlu derslerin hepsini verebilirseniz mezun oluyorsunuz yilda 3 donem sinav var ve siz acik ogretimden baslarsaniz sil bastan baslama durumunda kalacaksiniz ve acik liseden mezun oldugunuz zaman universiteye hazirlik adina tam kapasiteli bir egitime sahip olmayacaksin ve neredeyse 0 bilgiye sahip olarak uniye hazirlanacaksin bunlarin hepsini karar vermeden once goz onunde bulundurmani tafsiye ederim

Maalesef 2 den devam etme gibi bir durumun yok zaten acik lisede sinif yok iste donem donem var 8 donemlik sinav sonunda gerekli krediyi tamamlayip zorunlu derslerin hepsini verebilirseniz mezun oluyorsunuz yilda 3 donem sinav var ve siz acik ogretimden baslarsaniz sil bastan baslama durumunda kalacaksiniz ve acik liseden mezun oldugunuz zaman universiteye hazirlik adina tam kapasiteli bir egitime sahip olmayacaksin ve neredeyse 0 bilgiye sahip olarak uniye hazirlanacaksin bunlarin hepsini karar vermeden once goz onunde bulundurmani tafsiye ederim
Yanlış bilgi veriyosunuz suan

Ben sana acikliyim açık öğretim lise olayını . Lise 2 den geçiş yapcagin için muhtelemen 60 70 arası bi kredi ile basliyacan. 192 kredi de mezun olunuyo .
Yasin 17 ise yılda 3 sene giriyon ayrıca 2 ek sınav da yapiliyo . 1. Ek sınav sadece büyük şehirler de yapiliyo mesela istanbul sa oturuyosan atıyorum bahcelievler de sınava giriyon . 2 ek sınav da sadece ane ara da yapiliyo isteyen gidebiliyo ankaraya .

oncelikle sifirdan baslamicaksin onu soyleyim. bi arkadas yanlis bilgi vermis. lise 2 yi bitirdiysen eger donem olarak 4. donemden baslicaksin. okuldan aldigin puanlar kredi sistemine cevrilcek umarim kaldigin dersin yoktur cunku isini kolaylastirir. 4 donem daha okuma zorunlulugun olucak ayrica 17 yasini doldurduysan 3. donem sinavlarinada girip kisa surede bitirme hakkin olucak. toplamda 192 kredi ve 8 donemle mezun olabiliyorsun. acikogretimin sayfasinda ihtiyacin olan seyler yaziyodur zaten. 20 lira yatircaksin bankamatikten.meb odemeleri kismina ama neye yatirdigina dikkat et. 5lirayi bazi halk egitim elden alir bazisi hesabina yatirmani ister onu ogren. okuldan tasdikname alicaksin. vesikalik resim ve kimliginin fotokopisi. annemi yazdirdim bende. kendi basina okuyup anlarim diyorsan kolaylikla yaparsin. ama uni sinavi icin ek destek alman gerekebilir. en iyi okulda ogrenirsin tabi ailevi sorunlari bilemicem. hakkinda hayirlisi canim

Her sınav 1 dönem olarak sayiliyo toplam 8 dönem de mezun oluyowun
oncelikle sifirdan baslamicaksin onu soyleyim. bi arkadas yanlis bilgi vermis. lise 2 yi bitirdiysen eger donem olarak 4. donemden baslicaksin. okuldan aldigin puanlar kredi sistemine cevrilcek umarim kaldigin dersin yoktur cunku isini kolaylastirir. 4 donem daha okuma zorunlulugun olucak ayrica 17 yasini doldurduysan 3. donem sinavlarinada girip kisa surede bitirme hakkin olucak. toplamda 192 kredi ve 8 donemle mezun olabiliyorsun. acikogretimin sayfasinda ihtiyacin olan seyler yaziyodur zaten. 20 lira yatircaksin bankamatikten.meb odemeleri kismina ama neye yatirdigina dikkat et. 5lirayi bazi halk egitim elden alir bazisi hesabina yatirmani ister onu ogren. okuldan tasdikname alicaksin. vesikalik resim ve kimliginin fotokopisi. annemi yazdirdim bende. kendi basina okuyup anlarim diyorsan kolaylikla yaparsin. ama uni sinavi icin ek destek alman gerekebilir. en iyi okulda ogrenirsin tabi ailevi sorunlari bilemicem. hakkinda hayirlisi canim

Doğru bilgi bu işte :)

Eğer normal okuma imkânın varsa normal oku ben lise 4 un 2 dönemi terktim geçen sene AOL ye kayıt yaptırdım 162 puan verdiler 3 sınavda mezun oldum ama inan eski bilgilermle mezun oldum çalıştığımdan değil ve fazla kredim olduğu için kolay dersleri verdim.

X