Açık miyom ameliyatı sonrası normal doğum yapan var mı?

profiterol

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
668
116
2017 aralık ayında açık ameliyat ile miyom operasyonu geçirdim. Submuköz yerleşimli rahmin içine doğru büyüyen 5 cmlik miyomum vardı. Çok büyük değildi ama konumundan dolayı gebeliğe engel oluyordu ve aşırı kanama yapıyordu. Geçmiş konularımdan bilenler bilir denemediğim yol çerçöp ot suyu mantarlar macunlar hacamat sülük her yolu denemiştim, sonuç alamayınca ameliyat olup kurtuldum şükürler olsun.
Daha sonra yaşadığım ağır süreçten hiç gebelik düşünmedim, ta ki 9 ay öncesine kadar. 9 ay önce eşimle artık bebeğimiz olsun istedik ve Allah aratmadı nasip etti.

Şehir hastanesine gidiyorum, 39.haftamdayım.doktorum ısrarla normal doğuma sevkediyor. Ama ilk başladığımızda miyom ameliyatı olduğumu öğrenince oda demişti sezeryan yapmak zorundasın diye. Bu ameliyatı olanlar bilir, rahim kasılmaları rahimde yırtılmaya sebep olacağından hiçbir doktor normal doğum tavsiye etmiyor. Ama benim doktor ısrarla yapabilirsin diyor. Bende isterim normal doğum yapmayı ama sonuçta risk çok büyük. Hani her durumda başımda kendisi olacak olsa yine cesaret edeceğim normal doğuma ama şehir hastanesinde normal doğumda bir çoğunlukla doktor da olmuyor ebeler oluyor. Ya da beni hiç bilmeyen nöbetçi doktor her kimse o olacak. Tam dopum sırasında rahimde bi yırtılma vs olsa durumumu hiç bilmeyen doktor ya da ebe nasıl müdahale edecek! Korkuyorum.

Sizlere sorum şu; aranızda miyom ameliyatı olup da ardından sıkıntısız normal doğum yapabilen var mı?

Hiç mi kimse yok
Yanlış yönlendirmek istemem ama bende 5 yıl önce açık kist ameliyatı oldum şuan Hamileyim. Gittiğim her doktora bunu soruyorum normal doğum yapabilir miyim diye ve bana ilk dedikleri şey kist mi miyom mu. Kist diye tekrarlaynca tamam normal yapabilirsin diyorlar.
Demek ki miyom desem kabul etmeyecekler bence siz farklı bi kaç doktora daha görünün

Benimki subseröz miyomdu rahim dışına sarkan ve büyüyen hiç bir sancı olmadı doktorum da çok iyiydi ama 2 haftalık bir agrim oldu ondan sonrası normale döndüm birazda akıntım oldu

Benimki subseröz miyomdu rahim dışına sarkan ve büyüyen hiç bir sancı olmadı doktorum da çok iyiydi ama 2 haftalık bir agrim oldu ondan sonrası normale döndüm birazda akıntım oldu
Miyom yeri farklıymış. Benim içe doğru büyüyen cinstendi. Geçmiş olsun, bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah
Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Hayırlı bi karar alabilirim inşallah

İnşallah alırsınız başımda çok büyük bir dert daha var ne yapicam bilmiyorum

Tekrar bi şansımı deneyeyim
Aranızda açık miyom ameliyatı olup normal doğum yapan var mı acabaaa
Merhaba 2 gün önce aynı ameliyatı olmuş birisi olarak kendi araştırmam şu yönde oldu. Ameliyat sonrası epikriz raporunuzla doktora danışmalısınız. Miyom ameliyatı çeşit çeşit kaç tane aldıklarına rahimin kaç yerine dikiş attıklarına göre bile yorumları değişebiliyor doktorların. Adı miyom ameliyatı evet ama belki tamamen Rahime zarar verilmeden dışından alındı. Ki birde Sezeryan doğum yapan arkadaşım normal doğumla ikinci evladını aldı kucağına o nasıl oldu o zaman. Rahim kendini toparlayan bi organ hiç korkmadan araştırmaya devam edin

Merhaba ameliyatı kime oldunuz ve gebelik sonrasında ne kadar süre sonra oldu sorabilirmiyim

Benimde 5 cm aynı cins miyomum var. Peki neden kapalı ameliyat yapmadı doktor?birde kime ve nerede oldunuz ameliyati ? Bende olacağım sanirim

Benimde 5 cm aynı cins miyomum var. Peki neden kapalı ameliyat yapmadı doktor?birde kime ve nerede oldunuz ameliyati ? Bende olacağım sanirim
Bende merakla bekliyorum yanıtı benimde myomlarım var, kanama agrı vs yapmıyor doktorlarda ne içerde diyor ne dışarda dışarfa ama içeri baskı yapıyor diyorlar. 8 aydır gebelik olmadı ameliyattan da korkuyorum

Rahmin içine doğru büyüyen ve submukoz yerleşimli olmasından kaynaklı kapalı ameliyatta yeterince temizlenmez ve tekrarlar diye açık ameliyat olmasına karar verdi.ben çok faha önceden neden olmadım diye hayıflandım, yıllarca boşuna çekmişim. Rahmi açtığında sadece bir tane sandığımızdan miyomdan çok küçük kırmızı mercimek tanesi kadar bi tane daha olduğunu görüp onu da çııkarmıştı. Ameliyat sonrası gösterdi bana miyomları.
Manisa şehir hastanesinde semih taşkent yaptı ameliyatımı

Anladim , genelde submukoz miyomlari histeroskopi ile alıyorlar ya o yüzden merak ettim

Gebelik ne kadar sonra oldu ve myom varken bi belirti varmıydı. Benim döngüm 23 günde bir onun dışında agrı kanama hiç belirtim yok

Gebelik ne kadar sonra oldu ve myom varken bi belirti varmıydı. Benim döngüm 23 günde bir onun dışında agrı kanama hiç belirtim yok
Regl dönemim 10günden fazla olmaya başlamıştı ve aşırı kanamam oluyordu. Kan değerlerim çok düşmüştü ve toparlanmıyordu. En büyük belirtisi aşırı kanama olması zaten.
Ben ameliyatımdan tam 5 yıl sonra hamile kaldım ama bu 5 yıl boyunca hiç gebelik düşünmedik. Bi ayrılık sürecimiz olmuştu eşimle. Yeniden bir araya gelip bebek istediğimizmilk ilişkimizde hamile kaldım. Allah aratmadı. Korkuyordum acaba ameliyat kötü mü geçti yapışıklık oldu mu vs gibi korkularım vardı ama çok şükür sıkıntı olmadı.

merhaba, normal doğum yapabilidiniz mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…