Kendi öğrenci sayfana girdiğinde sol tarafta DERS BİLGİLERİ (GENEL) seçeneğini göreceksin oraya tıkla daha sonra karşına zorunlu dersler çıkacak oraya da tıkla.. Karşına çıkacak liste senin zorunlu derslerin.. Sistem sana otomatik olarak bu dersleri verecek çünkü zorunlusun.. Bu derslerden 3 defa sınava girebilirsin ama 3.de başarısız olursan muaf oluyorsun.. Yani o dersten tekrar sınava girme zorunluluğun ortadan kalkıyor.. Sadece 1 ders zorunlu kılınmış o da Dil Anlatım.. Liseyi bitirmek için bu dersi başarmak zorundasın.. Şimdi yapacak olduğun şey; hangi derslerden sınava gireceğini Öğrenci sayfandan yazdırıp o kağıtla bir halk eğitim merkezinden kitapları alıp, 11-12 haziran da yapılacak sınava hazırlanmak.
Kredi sistemi ; bir dersten en az 1 en fazla 6 kredi alabiliyorsun.. Örneğin Din kültürü 1 kredi Matematik 6 kredi..
Bu dersin, tahmin edersin ki zorluğuyla alakalı..
Bir sınav döneminde en fazla 35 kredilik ders alabiliyorsun. Liseyi 192 kredi ile bitirebiliyosun..
Senin 20 kredin var.. Çok çalışır bitireceğim diye azimle çalışırsan.. 5 dönem sınava girip sana verilen tüm derslerden başarılı olursan okulun bitiyor.. 20+35+35+35+35+35=195 :) 2 kredi bile artıyor.. Ne kadar süreceğine gelince, 1 yılda 3 sınav gerçekleşiyor.. ocak - mart - haziran.. (Bazen bunların tarihleri değişebiliyor..)
1. sınav haziran 2016
2.sınav ocak 2017
3.sınav mart 2017
4.sınav haziran 2017
5.sınav ocak 2018
Bu sınav dönemlerinde derslerinin her birisinden başarılı olursan 2018 de okulun bitiyor.. Herşey senin istemenle alakalı.. Başaracağım dersen başarırsın..
Ben inanıyorum sen başaracaksın..
Sevgiler..