Canım geçmiş olsun. Ben oğluma Humana'nın rezene çayını kullandım. Göbek çevresine ve ayaklarının altına elma yağı kullandım. Doktorumuzda Sab Simplex isimli bir gaz ilacı vermişti. İthal ve tüm dünyada senelerdir kullanılan bir ilaç. Çınar'a doktorumun öneridiğinin çok azını vermiştim ve yeterli olmuş, çok rahatlatmış ve en önemlisi çok güzel uyutmuştu. Sende doktoruna danışarak kullanabilirsin. Tekrar geçmiş olsun. Sevgiler...
Aklıma geldi.. Doktorumuz bana Çınar'a gazını önlemek adına koca bir yemem ve içmemem gereken liste vermişti. Aklımda kalan yasakları yazayım.. Kayısı, kayısı suyu, süt, çikolata, acı, soğuk,su vs, çay, kahve. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Listeyi bulursam tekrar yazarım. Bu arada sen dereotu ye yemeklerden önce. Hem hazını alıyor sütünün hemde yağlandırıyor. Humana Still Tea içiyorum ben hala daha. Hem gazı önlüyor hemde süt arttırıcı özelliği var.
Dr. neden bebeğinin makatına parmağını sokmuş bana entersan geldi, gaz sebebiyle hatırlamak bile istemediğim gecelerden birinde bizde sabaha karşı acile gitmiştik kızıma lavman yapıp gazını çıakrdılar.Dr. birde fitil verdi ama çok ama çok zorda kalırsan kullan dedi.Sürekli kullanıldığı zaman barsakları tembelleştirip fitilsiz kaka yapamaz hâle gelebilirmiş bebek.Ben zinco ve metsil kullandım hiç fayda etmedi.Sonunda sab simplex kullandım ve o kabus dolu gecelerden eser kalmadı :)
Bunun dışında ayaklarına sıcak su torbası,karnına sıcak havlu koyabilirsin çok faydalı oluyo.Ayrıca bebeğine milupa rezene çayı içirebilirsin.Özellikle ayaklarını sıcak tutmak çok önemli. Bebek çok gazlı ise karnı doyduktan sonra 1 kere gazını çıkarıp yatırmak yerine 2 defa 3 defa bebek rahatlayana kadar hatta kucağınızda severken sırtını sıvazlayarak ayrıca bebeği kolunuzda yüzüstü tutup midesine hafif basınç uygulayarakda gazını çıkarabilirsiniz.
Benim bebeğime uyguladıklarım bunlar şimdi çok rahatız. Darısı tüm gazlı bebek annelerine :)
Ayrıca günde 1-2 çay kaşığı zeytinyağı da içirebilirsin ya da kakasını yapmakta zorlanıyosa pamuklu kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp makatına hafif sokarak uyarabilirsin.
ya arkadaşlar, bu konuyu dün gece pkudum ve uykum kaçtı.. oğlumdan dolayı ancak konuya katılabiliyorum... dr doğru mu yapmış acaba? nedemek parmak? en üzüldüğümde minicik bebişin bezine kan gelmesi... bu nasıl iş? anneyi korkutmak istemem ama imkanları varsa başka 1 dr a acilen başvurmaları gerektiği... Allah bana bunuyaşatmasın ama ben o dr a bunu yapmasına izin vermezdim.. bana çok yanlış geliyor.. zaten doğru 1 müdahale olsaydı bezi kan olup, poposu yırtılırmıymış... çok ama çok büyük geçmiş olsun... umarım ben boşu boşuna evham yapmışımdır.. düşündükçe deliriyorum.....................................