• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Aciiillllllll....

• Konu Sahibi Konu Sahibi selma_38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
S

selma_38

Ziyaretçi
Hiç sormayın arkadaşlar yaaa..
Bugün bebegimi doktora götürdük öksürüyor biraz da gazı var diye, doktor da röntgen cektirtti .Cigerlerinde bişey yokmuş ama karnında haddinden fazla gaz olmus, doktor bagırsakları tıkanacakmış ve bagırsakları dolana bilirmişimiş dedi son anda götürmüşüz.Doktor biraz gazını cıkarmam lazım dedi ,giydi eldivenlerini parmagını cocugun makatına birkac sefer girdirdi.Tabi cocuk cıldırdı bezi kan oldu poposu yırtılmıs .bir cok ilac verdi .Şimdi baygın gibi yatıyor .Eger bildiginiz gaz için iyi gelen ilactan baska birseyler varsa yardım edin lütfen ..
Yedigime içtigime dikkat ederim bebegimi de üşütmemeye calışırım .

canım nurse harveys bitkisel şurubu kullan çok iyi gelir emzirdikten sonrada bebeği omzuna koy evin içinde dolaşarak sırtına vur gazı çıkar yani bebeğini ne kadar çok hareket ettirirsen gazını okadar rahat çıkartır çünkü bebeklerin gaz problemi hareket edemedikleri için olur.ne zaman 3, 4 aylık olurlar dönme hareketlerine başlarlar o zaman gaz problemi kalmaz. Ayrıca bebeğinin gazının senin yediklerinle hiç bir ilgisi yok boş yere kendini suçlama.yanlız emzirirken hava yutmamasına dikkat et yani emerken çuk çuk diye sesler çıkartırsa hava yutuyo demektir, işte gaz sancısı da bu yüzden olur.

Ya msjı okudum da korktum doğrusu.. Bizim kızında karnı doğduğundan beri şiş... Acaba bizde de öyle bir durum varmıdır diye düşünmeye başladım... Öyle ağlaması da yok pek fazla..

Sizede geçmiş olsun cnm...

canım ya biz nurse harveys kullandık faydasını göremedik ,doktorda zinco verdi o biraz idare ediyordu ,emzirdikten sonra gazını cıkarırım.Çok üzülüyorum pskolojim bozuldu o yüzden cabuk sinirleniyorum

gecmıs olsun canım.doktorunuz ne yapmanız gerektıgını soylemedımı.bızde bır cok gaz ılacı kullandık ama hıcbırı ıse yaramadı.bırgun arkadasım metsılı soyledı onu da denedık bıze en ıyı gelen o oldu.ıstersen bır dene.fıyatıda cok uygun.yalnız benım oglum 10.5 aylık ama gecelerı hala yarım saatte bır uyanıyor gazdan

Bol bol hareket ettir dizlerini karnına doğru hafifçe bastır göbeğine masaj yap ılık havlu koy.banyo yaptır

önce çok geçmiş olsun ben de kızımda aşırı boyutta yaşadım bu sorunu..zinco nurse harveys metsil hepsi hikaye....en sonunda sab diye bişey bulduk (pek bulunmayan bi ilaç alman sanaırım..)kaçak da olabilir bilmiyorum artık..o biraz daha iyiydi diperlerine göre(o bile tamamaen geçiremedi..)

bu kolik denen şeyin nedeni tam olarak bilinmediği için kedin i tedavisi de yok ...geçici olduğunu bilip panik yapmıcaz...ama tehlikeli hale gelmemesi için en azından alınabilecek bi kaç önlem var....

karnına sıcak havlu koymak (bu d çok rahatlatıcı)

sıcak banyo
masaj
yardımcı çaylar
annenin de gaz yapıcılardan mümkün olduğunca uzak durması (ona sütümüzü veriyoruz)

eğer bebeğimiz kakasını yapmakta ya da gazını çıkarmakta zorlanıyorsa zeytinyağına batırılmış pamuklu çubukla çok dikkatli bi şekilde makatını uyarmaya çalşmak (hastanelerin acillerinde yapılan da sadece bu....)

oooff of profesör olduk valla yaşıya yaşıya daha neler görecez bakalım....

(sabah ezanından beri ayaktayım 2,5 yaşındaki kızımın çıakrdığı garip sslere uyandım başka odada yatıyo düşünün..aslında gerginim şuan köpek havlıyo gibiydi sesler çok sinir bozucu ...nefes almakta zorlanıyor....uyanır uyanmaz doktora götürücem sanırım yine krup oldu...)

geçmiş olsun ya,ne kadarlık ki bebiş.
nurse harvey bizde de işe yaramamıştı.çörek otunu kaynatıp suyunu vereni duymuştum.
anlamadığım kanama muayene sonrası mı oluştu?

inanır mısınız arkadaşlar kullanmadıgım bişey kalmadı; metsil,zinco,nurse harveys,rezene papatya cayı,bunlar dinlendiriyor ama gazını cıkaramıyor , bacaklarını harekette ettiriyoruz bazen cıkıyor bazen cıkmıyor gaz da cıkmayınca karnında birikiyor . Ya röntgenini görmeniz gerekirdi gaz bulut gibi görünüyordu ne kadar gaz varsa yavrumda kemikleri zor görünüyordu doktorda cok sasırdı.Kanamayı soran arkadasım kanama parmagını girdirince oldu zor girmiş biraz poposu darmiş cok ugrasınca yırtılmış .Doktor gaz sancısının dogum sancısından daha zor oldugunu söyledi bi düşünün bu bebekler ne cekiyor ögrendiginiz bildiginiz baska seyler varsa bekliyorum...(bebegim 3.5 aylık)

Son düzenleyen: Moderatör:
canım yardımcı olurmu bilmem ama abimin eşi çörekotu yağı verirdi gaz için hiçde gazı olmazdı bebeklerin başta onlarında çok olurdu internetten araştırıp bi denesen aktarlarda falan vardır

hepinize geçmiş olsun.biz çok çektik gaz sancısı.sizlere tavsiyem YAPMA GAZ İLAÇI.eczanelerde satılıyor kendileri yapıyorlar.doktor tavsiye etti.ben memnun kaldım.sevgiller.

arkadaşım çok üzüldüm bebeğine. benim kızımdada aynı sorun vardı. okadar ağlardıki amansız bir hastalığı var sanırdım. bende öksürük şikayetiyle röntgen çektirmiştim. ciğerler temiz ama karnı kaynıyodu resmen gazdan, doktor acımıştı. gaz ilaçları bebekten bebeğe değişiyo. oğluma sab kızıma metsil iyi gelmişti. bebe yağıyla karnına saat yönünde masaj ve sıcak havlu iyi gelebilr. lütfen sinirlenmeyin bebeğiniz sizi hissediyor. bunların hepsi geçicek inşallah.

Bugün bebegimi doktora götürdük öksürüyor biraz da gazı var diye, doktor da röntgen cektirtti .Cigerlerinde bişey yokmuş ama karnında haddinden fazla gaz olmus, doktor bagırsakları tıkanacakmış ve bagırsakları dolana bilirmişimiş dedi son anda götürmüşüz.Doktor biraz gazını cıkarmam lazım dedi ,giydi eldivenlerini parmagını cocugun makatına birkac sefer girdirdi.Tabi cocuk cıldırdı bezi kan oldu poposu yırtılmıs .bir cok ilac verdi .Şimdi baygın gibi yatıyor .Eger bildiginiz gaz için iyi gelen ilactan baska birseyler varsa yardım edin lütfen ..

canım öncelikle çok geçmiş olsun aynı sorunları bende yaşadım korkunç günlerdi ama geçti seninde bitecek unutacaksın benim sana tavsiyem melisa çayı aktardan alıp kendin bebeğe hazırlayıp içirebilirsin bize çok ii gelmişti birde ben kuzenime almanyadan [tamany wind salbe n] diye bir krem getirtmiştim bunlar bizim kıza çok ii geldi ve ama biz bu çözümleri çok geç bulduk umarım sana hemen sifa olur hoşçakal.

her gece yatmadan önce 3-4 damla çörek otu yağı ver. hemen çıkartmaya başlayacaktır.
ben 4 ay kullanmıştım

Bayanlar gaz problemi için ben bebeğimi 2. ayından itibaren humanayla tanıştırdım.Humananın still tea diye emziren anneler için bir çayı var.Kullandığım ilk gün çok rahatladı açıkçası çok övmüşlerdi ama bu kadar etkili olabileceği ve etkisini bu kadar çabuk göstereceğini tahmin etmemiştim. Eğer emziriyorsanız mutlaka bunu için.Bebeğim 5 ayını bitirdi ve hala kullanıyorum hem süt yapıyor hem hazmı kolaylaştırıyor hemde bebeğim her zaman kendi kendine gazını çıkarıveriyor.İlk aydaki gaz sancılarından eser kalmadı.Tavsiye ederim. Geçmiş olsun bu arada Selma_38 çok üzüldüm umarım bir çözüm bulabilmişsindir.

canım doktorunun müdahalesi yanlış neden dersen...benim kızımda 20 günlük idi kusma ağlama şikayeti ile hastaneye acile götürdüm çekilen filmde bağırsaklar gazdan dolayı çok şişmiş ve mideyi çoook yukarıya itmiş...bağırsakları boşalttı ama eliyle değil...ince hortumu makattan ssoktu ve bebeğim ihtiyacını rahatlıkla giderdi....hiç kanama sorunumuz falan olmadı arkasından nurse harveys verdi pek faydasını görmedim bana en iyi sap simplex iyi geldi...

bu arada bebeklerimize çörek otu suyu ya da yağı vereceksek dikkatli olmalı ve miktarları çok çok az tutmalıyız...çünkü yetişkin bi insan için bile 4 gramdan fazla çörek otu çok zararlı olabiliyormuş bilginize.....

geçmiş olsun öncelikle.bende kızımda her ilacı denedim.metsil zinco ilaçlar bir işe yaramadı.çörek otunu kaynamış suya koydum verdim.kimyonu verdim.biranlık rahatlam oluyor sonra yine aynı.acı elma yağı var.topuklarına birer damla damlatıp masaj yapıyordum.bir damlada karnına damlatıp masaj yapıyordum.o iyi geliyordu.dene istersen.fazla kullanma fazlasının zararı olduğunu duymuştum

Back