Acemi annelik..

Bence hiçbir sorun yok gayet bilgili ve alakalısınız. Çok evham yapıyorsanız haftada 1 sağlık ocağına gidin tartırın. Mamayı bıraktık doktorumuz haftalık kilo takibi istedi diye rica edin. Ben öyle diyordum. Zayıftı da benimki inandırıcı oluyordu

Keşke bu yorumu 10 ay önce okumuş olsaydım

Bana da uyandırma dediler hatta üç günden sonra uyandırma demişti ama kendisi uyanıyordu zaten en geç iki saate.Şimdi bir bucuk aylık oldu, son günlerde gece 3 saatte bir uyanmaya başladı.Sık sık kontrol ediyorum bu kadar uzun uyanmamasına alışık olmadıgım için.

Benimkide zayıf inanırlar muhtemelen deneyeceğim bu taktiğii

Valla ben uyandırmasam 5 6 saat uyur gibi geliyor o ilk uykuya daldığı zaman diliminde. Çünkü gündüz hiç uyumuyor ve sürekli emiyor.

Canım öncelikle bir sakin ol. Şimdi ilk ay 900 gr aldıysa baya iyi durumda. Kusması da emdiği çok gelmiş fazlasını çıkarmış. Peynir kesiği dediğin çok emdiğini midesin içindeki fazlasının çıktığını gösteriyor. Kakalı bez yapması da gayet iyi doyduğunu gösteriyor. Bebeğim gayet iyi gazı vardır muhtemelen. Artık 2 aylık olmuş biraz yüz üstü yatır gündüz gözlemle . Bebeği dizlerine yatır sırtına hafif vur gazı daha iyi çıkar. 2 aylık bebek ağlaması da normal benim kızım da böyleydi emekledikten sonra gazı bitti. Bu kez de başka şeylere ağladı da durdu okulu ergenliği Allah yardımcınız olsun gönlünüzü ferah tutun herkes bunları yaşıyor. Bebeğiniz de doktorun söylediğine göre gayet iyi ve sağlıklı

3 saatte bir emzirmelisiniz diyip sonrasında emzirme matematiksel bişey değildir demeniz biraz ilginç olmuş..

bence doktorunuzu dinleyin, bebeğinizin kendi ritmini bozmayın...
biraz daha büyüdüğünde, yani 6 aylık gibi olduğunda uyku düzeni açısından rüya öğünü yapmaya başlarsınız..
kızım 27 aylık, bilgilerim tecrübelerim taze.. bebeğinize ve kendinize güvenin..

bir de emme şeklini ve kakasını takipte kalmanızı öneririm. memede huysuzlanıyorsa, kakası sümüksü yapıdaysa, gürültülü kaka yapıyorsa, süt alerjisi durumu olabilir.. bizim durumumuz böyleydi...

Çok teşekkür ederim. Mamayı bırakınca evham yaptım sanırım. Bu günlerinde geride kalacağını biliyorum ama işte yinede takılıyorum her şeye

Memede süt tazyikli geldiği zaman huysuz. Ama kakası hala sıvı sümüksü gibi durmuyor ve evet her zaman olmasada çoğu zaman gürültülü yapıyor. Bunu doktoruma söyleyeceğim. Teşekkür ederim

3 saatte bir emzirmelisiniz diyip sonrasında emzirme matematiksel bişey değildir demeniz biraz ilginç olmuş..
Soyle aciklayayim. Gece uyuyor uyandirmazsaniz kan sekeri duser sut uretimi etkilenir. Yani bebekten talep yokken anne vermeli maks 3 saat. Gunduz ise bazi gorusler der ki 3 saatte bir emzir ama bebek surekli meme ister. Yani meme isteyen talebi olan bebege hayir bekle suren dolmadi diyemeyiz anlaminda. Umarim ilginc olmaktan cikip anlamli hale gelmistir.

Şuan aynı durumdayım bu seferde çok fazla gazı oluyor emzirmek istemiyorum bu yuzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…