• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

accillll yardim lütfen

nezomemo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2008
477
0
96
37
- Yurtdışı
merhaba arkadaslar

ya benim dogumdan sonra baslayan, ve beni asiri derecede rahatsiz eden bi rahatsizlim var.
1 yil gecdi yauvrumu kucagima cok sükür alali.
ilk 3 ay normal dedim baya kanamam oluyordu, daha sonra korunma hapi alamaya basladim 2 ay yaklasik hic adet görmedim dr normal dedi.
ve 6-7 aydir hemen hemen her 10-14 günde bi adet görüyorum.
benim kafami karisdiran dini acidan ben hangisi adet kanamam hangisi özürdür.
ikiside inanin gayet cok geliyo öyle az gelse özür diycem ama nerde cok berbat hissediyorum kendimi..dr ma taabiki danisdim o herseye normal zamanla düzelir diyor. emzirdigim icinde baska korunma hapida alamiyorum belki ondan kaynaklaniyordur ama.

neolur bi cevap verin kanamam cok oldugu halde özürmü sayilir yoksa adetmiyim.

cnm güle güle büyüt bebeğini.
anlattığın kadarıyla özüre girer,ama sakın ihmal etme dokktora baş vur.
geçmiş olsun.bişi sorucam kusura bakma konuyla alakası yok ben konu açmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum bana yazarmısın lütfen

tsk ler canim bu gidisle dr mu deyisdiricem zaten.

canimk ben de ilk defa konu acdim. konu acmak istedigin foruma giriyorsun en asagida sol tarafda yeni konu ac buttonunu tikla canim.pek ayrintili olmadi galiba ama sen bi dene kuzura bakma

tsk ler canim bu gidisle dr mu deyisdiricem zaten.

canimk ben de ilk defa konu acdim. konu acmak istedigin foruma giriyorsun en asagida sol tarafda yeni konu ac buttonunu tikla canim.pek ayrintili olmadi galiba ama sen bi dene kuzura bakma

teşekkür ederim buldum.
ben bundan 3 sene önce 1 ay boyunca kanama geçirdim ve gece acile kaldırıldım
ultrason bakıldı ve kist var dedi doktor polikniğe gel dedi gittim ve kist falan yok dediler
bir hap verdiler kanamam kesildi
bence doktorunu değiştir

konu açmanız için bu bölümün yukarısında yeni konu başlat yazar oraya başlık yazılır ve konuda aşağıya yazılır

sonrada
burda konu izlenir
:hulya:

teşekkür ederim buldum.
ben bundan 3 sene önce 1 ay boyunca kanama geçirdim ve gece acile kaldırıldım
ultrason bakıldı ve kist var dedi doktor polikniğe gel dedi gittim ve kist falan yok dediler
bir hap verdiler kanamam kesildi
bence doktorunu değiştir

himmm degistirecegim zaten doktorumu, herseye norma zamana düzeecek diyor kadin ya. tamamda nezaman 1 sene oldu

özürdür arkadaşım bize o günler izindir rabbimden rahat ol kanaman varsa namaz olmaz..

tskler canim icimde hep bi sucuuk oluyo kilsam bi türlü böyle kirli kirli, kilmasam sanki bahane ediyormusum gibi

arkadaşım senin için küçük bir araştırma yaptım... aynen kopyalıyorum... biraz karışık bir konu ama umarım faydası olur... senin kanamalarının ne kadar sürdüğüne bağlı olarak durum değişiyor.... bebeğini hayırlarla büyütmen duasıyla... Allah'a emanet olun....

A-Lohusalığı Takiben En Az On beş Gün, Temizlikten Sonra Görülen Kanamalar
Normal bir lohusalık kanamasının üzerinden on beş gün temizlik görüldükten sonra gelecek kanamalar, âdet şartlarına uyan ve uymayan kanamalar olabilir.
a- Hanefî mezhebine göre üç, Şâfiî mezhebine göre bir günden az olan kanamalarda dikkat edilmesi gereken nokta, kanamanın kesilmesini takip eden on beş gün içerisinde tekrar kanamanın görülüp görülmediğidir. On beş gün içerisinde tekrar kanama görülmezse ilk olarak görülmüş olan kanamanın özür kanaması olduğu kesinleşir.
Hanefî mezhebine göre üç günden az olan kanamaları takip eden on beş gün içerisinde kanama görüldüğü takdirde kanamanın devam ettiğine hükmedilir. Görülmüş olan her iki kanama ilk on gün içerisinde meydana gelmiş ve bundan sonra on beş gün temizlik görülmüşse, kanamanın görüldüğü son güne kadar âdet kanaması olduğu kesinleşir. İkinci kanamanın, ilk on günden sonra görülmesi durumunda ise on günü aşan kanama söz konusu olduğu için bu hanımın doğumdan önceki yerleşik âdet günlerine dönülür. Her ne kadar bu hanımın gördüğü ilk kanama üç günden az ise de takip eden on beş gün içerisinde tekrar kanamanın gelmesi, başından itibaren aralıksız devam ettiği anlamına gelmektedir. Kanama on günü de aştığı için yerleşik âdeti kaç gün ise o kadar gün âdet, geri kalan günler ise özür kanaması olur.
Şâfiî mezhebinde tercih edilen görüşe göre bir günden az görülen kanamanın kesilmesinden sonraki on beş gün içerisinde tekrar kanama görüldüğü takdirde, ilk kanamadan son kanamaya kadar âdetin devam ettiğine hükmedilir. Ancak bunun bir şartı vardır; o da son kanamadan itibaren asgari on beş gün temizlik görülmesidir. On beş gün temizlik görülmediği takdirde kanamanın on beş günü aştığı kabul edilir. Bu durumda on beş günden fazla kanama gören hanımlarla ilgili hükümler uygulanır.23
b- Normal bir lohusalık kanamasının üzerinden on beş gün temizlik görüldükten sonra gelen kanama Hanefî mezhebine göre üç günden fazla olursa aşağıdaki ihtimaller söz konusudur:
Birinci ihtimal: Hanefî mezhebine göre üç günden fazla süren bu kanama onuncu gün dolmadan veya daha önce kesilebilir. Bu durumda kanamanın kesilmesinden sonraki on beş gün içerisinde tekrar kanama görülmezse on gün içerisinde görülen kanamanın hepsi âdet kanaması olur. Ancak kanamanın kesilmesinden sonraki on beş gün içerisinde tekrar kanama geldiği takdirde, bu hanımın hamilelikten önceki yerleşik âdetine dönülür. Yerleşik âdeti meselâ yedi gün ise, lohusalığı takip eden temizlikten sonraki kanamanın başlangıcından itibaren yedi gün âdet, geri kalan günler özür kanaması olur.
İkinci ihtimal: Üç günden fazla süren bu kanama, on günü aşabilir. Bu durumda hamilelikten önceki yerleşik âdete dönülür. Meselâ hamilelikten önce beş gün yerleşik âdeti varsa, bu kanamanın da ilk beş günü âdet, geri kalan günlerde görülmüş olan kanamalar ise özür hali olarak değerlendirilir.
Şâfiî mezhebine göre böyle bir hanımın bir günden fazla, on beş günden az göreceği kanama, âdet kanamasıdır. On beş günden fazla göreceği kanamalarda ise on beş günden fazla kanama gören hanımlarla ilgili hükümlere riayet edecektir.

Korunmak için hap alıyorum demişsin. Hapın kullanım süresi 21 gün zaten. Bu 21 gün içinde adet olmak mümkün değil nasıl oluyor :S

Back