• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Acaba Yeterli Besliyor muyum?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

KUPAKIZI44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
94
0
86
İçel Mersin
Merhaba arkadaşlar. Benim 10 aylık bir oğlum var. Şu an 7,5 kilo. Kilosunun düşük olduğunu söyledi doktor. Zaten 2 aydır ne kilo veriyor ne de alıyor. Şu an beslenmesine dikkat etmeye çalışıyorum. Lütfen tecrübeli anneler yazabilir mi acaba yeterli mi beslenmesi. Mesela kaç öğün vermeliyim ya da kaç saatte bir tam olarak emin değilim. Şöyle besliyorum:

Sabah 9.30-10.00 gibi uyanıyor, kıymalı yayla, bakliyat, sebze veya tarhana çorbası veriyorum 1 kase dolusu

13.30-14.00 gibi ev yoğurdunun içine 1-2 dilim ekmek doğruyorum, bir yumurta sarısı katıp veriyorum yine 1 kase (180 ml kadar)

Arada içerse eğer elma ve armudu sıkıp bir çay bardağı kadar veriyorum. Bazen içiyor bazen içmiyor.

17.30-18.00 gibi yukarıdakinden farklı olmak koşuluyla yine çorba veriyorum. 1 kase (genellikle sabah sebze verdiysem, akşam bakliyat veriyorum)

21.30-22.00 gibi ise son öğün olarak içine muz veya başka meyve koyduğum, devam sütüyle hazırladığım, bebelac veya aptamil muhallebi veriyorum.
Bu son öğünü oluyor. 23.00 gibi yatıyor ve sabaha kadar uyanmıyor.

NOT: Bu arada maalesef sadece 3 ay anne sütü alabildi oğlum. Sonra devam sütüyle besledim. Ek gıdalara geçince de, genellikle doğal olanları tercih etmeye çalışıyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum kızlar..

bence bebişinizin beslenme düzeni iyi değil..
1-sabah neden kahvaltı değilde kıymalı bi çorba yediriyosunuz?
2-yumurtayı neden çiğ yediriyosunuz?
3-bebeğinizin bir ögünü susuz katı yani normal bir yemek olmalı..o da ögle yemegi..
4-peynir ne zaman yiyor? pekmez ve iyi çekilmiş ceviz yemeli..balık yemeli..tavuk yemeli..
5-bence beslenme düzeniniz çok kötü ve yetersiz..
6-bebeğinizde çiğneme alışkanlıgının da yeterli oldugunu zannetmiyorum..hep sıvı gıdalar yediriyorsunuz..çiğnemeden damagında az bastırsa eriyip gidecek şeyler veriyorsunuz..
açıkçası biraz kilo almamış olmasıda normal bence..
1-bebeginizin gelecekteki beslenme düzeni içinde önemli kahvaltı ettirin bebeginize..hem çiğnemeyi ögrenir hem değişik tatları alır..tuzsuz peynir,labne en güzeli , haşlanmış yumurtanın sarısı , pekmez ve ceviz 1 er tatlı kaşıgı yemeli..ıhlamur içirin..
2-ara ögünleriniz yok.. kahvaltıdan 2 saat sonra ara bişeyler yedirmelisiniz.. yada içmeli..saat 2 gibi ögle yemegi yemeli..haftada 2 kere tavuk 1 kere balık vermelisiniz..ögle yemegi nispeten susuz 2 kez çekilmiş yagsız dana kıymalı sebze yemegi yanında tahıl olmalı..bulgur yada pirinç 1-2 yemek kaşıgı kadar.. 5 gibi ara öğün yine meyve yemeli yada bişey içmeli.. aksam daha hafif atıştırır tarzda bişeyler yemeli oda aksam yemegi 10 aylık olduğu için hafif olmalı..gece yatmadan zaten besliyosunuz..

bunu ukalalık olarak algılamayın olurmu bende kafamda soru işaretleriyle doluydum 6 aydan sonra ne yiyecek ne zaman ne kadar yiyecek..diyetisyene gittim onun yönlendirmesiyle şükür o sancılı dönemi-benim için sancılıydı ne yiyeceği-şükür kazasız kilo kayıpsız atlattık..
demem o ki biraz sizde araştırın..örnek beslenme programları var nette..gidebiliyorsanız çocuk diyet bölümüne gidin..gercekten çok faydalı oldu benim için..yedirdigim herşeyi gönül rahatlığıyla bilinçle yedirdim..sizde biraz programınızı değiştirin..sevgiler..

Son düzenleme:
Canım teşekkürler önerilerin için. Haklısın balığı mutlaka eklemem gerekiyor evet. Tavuğu da ara sıra veriyorum. Bu arada yumurtayı çiğ yedirmiyorum. Haşlıyorum. Ara öğünlerde bir şey versem de yemiyor. Siz ara öğünde ne veriyorsunuz.

Bir de labne peynir hangisini vermeliyim. Ve sade mi vermeliyim nasıl vermeliyim. Ceviz ve peyniri sabah kahvaltısında yumurta ve yoğurda katıp versem olur mu acaba?

canım damak tadının olusabilmesi için herseyi ayrı ayrı yedirmek en doğrusuymuş..labne sade zaten..8 li 20 gr.lık paketlerde satılıyor..hergün 1 paketini yedir..ben küçük küçük ekmek içine sürüp veriyorum..1 tk. pekmez 1 tk cevizi birbirine karıştır öyle yedir..bayılacagına eminim..ama cevizi iyice çek toz gibi olsun ..

bence gece beslenmesi çok az akşam 10 sabah 10 a kadar 12 saat aç kalıyor ve bence bu süre çok uzun eger mama alıyorsa sabah 6-7 gibi biberonla mama verebilirsin...kızım sekiz aylık olacak akşam 9-10 gibi uyuyor ama ben gece 12-1 gibi muhakkak uyusada mama yeriyorum sabahda 6-7 gibi veriyorum gün içinde de ek gıda vermeye çalışıyorum...

Merhaba arkadaşlar. Benim 10 aylık bir oğlum var. Şu an 7,5 kilo. Kilosunun düşük olduğunu söyledi doktor. Zaten 2 aydır ne kilo veriyor ne de alıyor. Şu an beslenmesine dikkat etmeye çalışıyorum. Lütfen tecrübeli anneler yazabilir mi acaba yeterli mi beslenmesi. Mesela kaç öğün vermeliyim ya da kaç saatte bir tam olarak emin değilim. Şöyle besliyorum:

Sabah 9.30-10.00 gibi uyanıyor, kıymalı yayla, bakliyat, sebze veya tarhana çorbası veriyorum 1 kase dolusu

13.30-14.00 gibi ev yoğurdunun içine 1-2 dilim ekmek doğruyorum, bir yumurta sarısı katıp veriyorum yine 1 kase (180 ml kadar)

Arada içerse eğer elma ve armudu sıkıp bir çay bardağı kadar veriyorum. Bazen içiyor bazen içmiyor.

17.30-18.00 gibi yukarıdakinden farklı olmak koşuluyla yine çorba veriyorum. 1 kase (genellikle sabah sebze verdiysem, akşam bakliyat veriyorum)

21.30-22.00 gibi ise son öğün olarak içine muz veya başka meyve koyduğum, devam sütüyle hazırladığım, bebelac veya aptamil muhallebi veriyorum.
Bu son öğünü oluyor. 23.00 gibi yatıyor ve sabaha kadar uyanmıyor.

NOT: Bu arada maalesef sadece 3 ay anne sütü alabildi oğlum. Sonra devam sütüyle besledim. Ek gıdalara geçince de, genellikle doğal olanları tercih etmeye çalışıyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum kızlar..
arkadaşım aynı durumdayız benimde kzım 7 .5 kilo ve benim kızımda 3 ay anne sütü aldı ve ek gıdayla büyüdü ama bizim agır reflü hastalıgımız oldugu için kilo alamadı benim kızımda gece mama yemez ve akşam yatarken yedigiyle kalkar ve sabah ilk olarak kahvaltı yemedigi için biberon maması veriyorum bi nevi kaşık mamasını biraz sulu olarak veriyorum diyimgece yemedigini söyledigimde doktoruna ( 3 doktora sordum ) eger kendi istemezse vermene gerek yok istese seni bi şekilde uyandırıp mama ister zaten dedi bunu dediginde kızım 5 aylıktı yani karnı acıkan bebek bizi uyarıyo canım sorun yapma o yüzden ama eger senin için rahat etmiyorsa gece 3 veya 4 gibi besleyebilirsin bence keşke benim kızımda senin bebegin kadar ara ögünler yese ama malesef yemiyo o yönden şanslısın bence zayıf olmasını saglıklıysa o kadar dert etme

arkadaşım aynı durumdayız benimde kzım 7 .5 kilo ve benim kızımda 3 ay anne sütü aldı ve ek gıdayla büyüdü ama bizim agır reflü hastalıgımız oldugu için kilo alamadı benim kızımda gece mama yemez ve akşam yatarken yedigiyle kalkar ve sabah ilk olarak kahvaltı yemedigi için biberon maması veriyorum bi nevi kaşık mamasını biraz sulu olarak veriyorum diyimgece yemedigini söyledigimde doktoruna ( 3 doktora sordum ) eger kendi istemezse vermene gerek yok istese seni bi şekilde uyandırıp mama ister zaten dedi bunu dediginde kızım 5 aylıktı yani karnı acıkan bebek bizi uyarıyo canım sorun yapma o yüzden ama eger senin için rahat etmiyorsa gece 3 veya 4 gibi besleyebilirsin bence keşke benim kızımda senin bebegin kadar ara ögünler yese ama malesef yemiyo o yönden şanslısın bence zayıf olmasını saglıklıysa o kadar dert etme

evet canım haklısın. Ben de doktora sormuştum uyandırıp vermeyi. Annelerin yaptığı en büyük hata, uyuyan bebeği uyandırıp beslemektir demişti. Bu şekilde bebeğin kendi beslenme düzenine müdahale ediyorsunuz demişti. O yüzden beslemiyorum. Zaten benim bebeğim de kusuyordu hep. Reflüden şüphelendi doktor ve 2 ilaç verdi. Ondan sonra son 1 haftadır kusmuyor. Eğer kusmasaydı yediklerini, eminim kilosu daha iyi olurdu.

bence gece beslenmesi çok az akşam 10 sabah 10 a kadar 12 saat aç kalıyor ve bence bu süre çok uzun eger mama alıyorsa sabah 6-7 gibi biberonla mama verebilirsin...kızım sekiz aylık olacak akşam 9-10 gibi uyuyor ama ben gece 12-1 gibi muhakkak uyusada mama yeriyorum sabahda 6-7 gibi veriyorum gün içinde de ek gıda vermeye çalışıyorum...

Aslında yukarıda yazdığım gibi söylemişti doktor ama acaba bunu denesem mi. Uyandırıp biberonla en azından devam sütü versem olur mu ki? 12 saat bana da fazla geliyor çünkü.

benim bebegime kiyasla bebegin fazla bile yiyor ama bana da 12 saatlik aclik durumu biraz uzun geldi.Uyandirip yemek vermek bana gore de dogru degil ama(ustelik kesinlikle gun icindeki beslenmesini de etkiliyor) bir defaya mahsus gece uyutmadfan mesela devam sutu verebilirsin belki.Onun disinda kahvaltinizi ben de dogru bulmadim-ekmek peynir yumurta uclusunun kahvaltida olmasi gerektigini dusunenlerdenim.ceviz konusuna her ne kadar ulkemizde cok onem verilse de hic vermediyseniz alerji riskine karsi dikkatli olmanizi oneririm(butun kuruyemislerde aslinda).Son olarak kilo durumunu cok da kafaniza takmayin,kiziniz zayif demis doktor ama bu Ayse bebege gore mi zayif,Ali bebege gore mi,yoksa ciddi bir durumu gosterir derecede mi zayif?bence cok uzmeyin ne kendinizi ne de bebeginizi,gunluk rejiminize bir ogun (200 ml) devam sutu ekleyin yeter,saglicakla.

Back