acaba pko muyum?

Aspirin_

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2008
294
353
303
32
Kızlar Selam,

Öncelikle okuduğunuz için teşekkür ederim. Ben 1,5 yıllık evliyim. İlişkilerimizde prezervatif ile korunuyoruz ve çocuk istemiyoruz. Benim adetlerim genelde 1-2 gün kayar. Yani ortalama 32 günde bir adet olurum. Günlerimi karıştırdığım için telefonda program kullanmaya başladım ve farkettim ki adetim 7 gün gecikmiş. Bir ihtimal deyip gebelik testi aldım ama negatif çıktı.

Bugün 10. gün hala adet olmadım bi tane daha test alıp bu sefer sabah idrarı ile deneyeceğim. Ama kafama takıldı haftaya hastaneye gideceğim . Acaba banada pko teşhisi mi konacak

mevsim değişikliği de olabilir gecikmelerin sebebi

tek belirtiyle teşhis konmaz
ki her ay adet oluyorsanız (28-35 gün arası) bu normal sayılıyor ve doktor gecikti diye geldim deyince hemen karartmayın içnizi diyor
devletse boşuna test yaptırmaya gerek yok takvimin var mı diyor yoksa bir daha ki ayda olursa gel diyor
özelse boşuna paranızı alırım tek sefer bu kadar gecikti diye telaşlanmayın der birdaha ki ay o da çağırır

ayrıca herkesin muhakkak gün sarkması oluyor 2-3 günler çok normal
doktor her ay gün sayısı aynı değil günü gününe oluyorum diyen kadınlara inanmıyor demişti

Yani bu ay boşuna doktora gitmeyeyim mi? Aslında bende öyle düşündüm bidaki ay giderim belki ben unutmuşumdur olmuşumdur dedim ama az önce başka bi konuda gördüm pko'yu. araştırdım adet gecikmesine neden oluyormuş . Olabilir miyim acaba dedm?
Bugün 10. gün. hiç bu kadar gecikmemişti.

Ben de benzer şikayetle gitmiştim ,evlendikten sonra iki üç gün sarkmaya başlamıştı ,farkettim ki evlendikten sonra regl döngüm benim 32 den 37 günlere çıktı .doktor normal olduğunu söyledi ve ultrasonla baktığında 2cm kist var dedi ama pko demedi ,takip edeceğiz ,regl bitimi yine gel dedi.

Canım her şey o kadar hormon ki kadınlar için, yani hayat o kadar hormon ve psikoloji ki anlatamam. Zaten dakik değilmiş geciken biriymişsin o yüzden mevsimdir soğuktur bunlar hep etkiler. Hemen kendi kendine tanı koyma ama ihmal de etme. Bi iki gün daha bekleyebilirsin.

Kızlar cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Normalde çok evham yapan biri değilim zaten. Bekleyeceğim 1 ay daha

Bu arada sana da geçmiş olsun canım büyük ihtimalle iyi huylu geçici bir şey seninki bence

Bu arada sana da geçmiş olsun canım büyük ihtimalle iyi huylu geçici bir şey seninki bence
Teşekkür ederim :)doktorum bana internetten bununla ilgili çok araştırma yapıp okuma ,hep en köyü senaryolar çıkar karşına demişti:)
Bir de evlendikten sonra hormonlar vs değiştigi için de böyle şeyler söz konusu olabilirmiş

Pko korkulacak bişey değil ki,hormon tahlili ve yumurtalıkta kist olup olmadığına göre teşhis koyar dr.bende bir garip pkoyum yumurtalıklara göre pko var hormonlara göre Yok.pko herkeste farklı belirti gösterir bazı kişilerde aylarca adet görülmez bazıları ayda iki kez adet olur çene kısmında göbek bölgesinde ve meme uçlarında tüylenme başlar işte böyle çok belirtisi var ben dr a gidene kadar pko olduğumu bilmiyordum çok araştırma bence konuyu ben araştırdığımda psikolojim bozuldu en doğru teşhisi dr koyar bir pko şu olarak artık çok takmıyorum vaktinde bir dr çocuk olması çok zor demişti oluyormuş valla hiçte zorlanmadım o yüzden takma kafana zaten konuşmuş bir teşhis de Yok

Doğru haklısın takmamak lazım. Bakalım akışına bıraktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…